Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Η Ιερή ενέργεια της Ανδρικής Σεξουαλικότητας

Όταν ο άνδρας εκσπερματώνει, αποβάλλει από το σώμα του μια πολύ σημαντική ουσία, το σπέρμα του. Όταν η γυναίκα διεγείρεται και φτάνει σε οργασμό, «εκσπερματώνει» εσωτερικά και οι σεξουαλικές της εκκρίσεις παραμένουν μέσα στο σώμα της. 

Η σεξουαλική ουσία, είτε βρίσκεται μέσα  στο σπέρμα είτε στις σεξουαλικές εκκρίσεις της γυναίκας, είναι μια ενεργειακή «μπαταρία» γεμάτη ζωτική ενέργεια. Και έκτος από μια ισχυρή  πηγή ενέργειας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες είναι και μια πηγή υγείας και ανοσίας.

  Στις μη ταντρικές ερωτικές επαφές, ο άνδρας εκσπερματώνει και μάλιστα, στον δυτικό κόσμο κυνηγά την εκσπερμάτωση. Του είναι αδιανόητο ότι μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή χωρίς να εκσπερματώσει. Αυτή η συνήθεια σταδιακά τον απομακρύνει από την κύρια πηγή ζωτικότητάς του, αφήνοντάς τον αποδυναμωμένο και ευάλωτο και φυσικά συντομεύει, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, την διάρκεια της ζωής του.

Θα σας το δώσω να το καταλάβετε με ένα παράδειγμα. Ένας άνδρας συνήθως αποκοιμιέται σαν κούτσουρο μετά την εκσπερμάτιση, τελείως εξουθενωμένος ενώ η γυναίκα εξακολουθεί να είναι γεμάτη ενέργεια. Ίσως μάλιστα να είναι στην αρχή του σεξουαλικού "βρασμού" της.  Αν ο οργασμός, ήταν πραγματικά τόσο εξουθενωτικός, και οι γυναίκες θα ένιωθαν αποδυναμωμένες. Όμως η απώλεια του σπέρματος είναι που αποδυναμώνει τον άνδρα  και όχι ο ίδιος ο οργασμός.

Όταν ο άντρας εκσπερματώνει ρίχνει έναν πραγματικό θησαυρό στο έδαφος.

Στα αρχαία κείμενα περιγράφεται εξαιρετικά η διαφορετική φύση του ανδρικού και του γυναικείου οργασμού. Στην Ταοϊστική Tάντρα ο γυναικείος οργασμός απεικονίζεται με μια γραφική και ποιητική εικόνα που προέρχεται από τη Φύση. Λέγεται «υψηλή παλίρροια». Ενώ για τον άντρα που εκσπερματώνει αναφέρεται ότι «έχασε την ουσία του»  ή ότι έπαθε «διαρροή σπέρματος» ή ότι την «πέταξε». 

Αυτή η διαφορετικότητα της σεξουαλικής έκφρασης, είναι κατά βάση η κύρια αιτία του χωρισμού των ζευγαριών γιατί κλονίζει την ισορροπία μεταξύ τους και σκοτώνει την επιθυμία. Είναι σημαντικό ο άντρας να μπορεί ικανοποιεί τη σύντροφό του πλήρως, χωρίς να εξαντλούνται τα πολύτιμα αποθέματα ουσίας και ενέργειας που έχει και χωρίς να οδηγείται  εξαιτίας της εκσπερμάτισης σε αδυναμία, απώλεια ζωτικότητας, έλλειψη ενδιαφέροντος, ασθένεια, ακόμα και κατάθλιψη...

Αν παρατηρήσουμε την φύση γύρω μας θα δούμε ότι το αρσενικό ενθουσιάζεται εύκολα και αποσύρεται γρήγορα. Ενώ το θηλυκό διεγείρεται αργά και αργεί επίσης να χορτάσει. 

Η σεξουαλική πράξη μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνεται η ζωτικότητα και η ευεξία των εραστών. Δυστυχώς λίγοι άνθρωποι έχουν καταλάβει πώς η ανδρική εκσπερμάτιση αποδυναμώνει τον άνδρα και ότι η κατακράτηση σπέρματος, που γίνεται σωστά, είναι απαραίτητη για κάποιους και εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία όλων. Ο άνδρας που δεν ξοδεύει το σπέρμα του και βιώνει τον εσωτερικό οργασμό, συνήθως ζει ήρεμος, χαρούμενος, με καλή υγεία, έχοντας πάντα ερωτική επιθυμία, σε οποιαδήποτε ηλικία. 

Οι πολλαπλοί οργασμοί όμως δεν είναι μόνο προνόμιο των γυναικών. Μπορεί και ένας άνδρας να τους βιώσει και να γεμίσει ζωντάνια. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται όλοι, άνδρες και γυναίκες, να συνειδητοποιήσουμε ότι η εκσπερμάτιση και ο οργασμός είναι δυο διαφορετικά πράγματα. 

Σχεδόν κανένας άνδρας δεν ξέρει τι είναι οργασμός γιατί είναι πεπεισμένος ότι το αποκορύφωμα της σεξουαλικής του εμπειρίας είναι η εκσπερμάτιση και η σωματική αίσθηση που έχει τα λίγα δευτερόλεπτα που προηγούνται αυτής. Όμως η εκσπερμάτιση είναι που κράτα τον άνθρωπο "στεγνό" και τον διαχωρίζει από τον αληθινό οργασμό, από την σεξουαλική έκσταση που οδηγεί σε υψηλότερα, κοσμικά επίπεδα συνείδησης. 

Η εκσπερμάτιση εμποδίζει τον άνδρα να βιώσει τον πραγματικό ανδρικό οργασμό και σκοτώνει έκτος από την επιθυμία και την μαγεία στο ζευγάρι. Η μυσταγωγική ερωτική μαγεία, που προσφέρει η Tantra με τα ερωτικά τελετουργικά της, θα έπρεπε να είναι και στις συμβατικές σχέσεις,  το μόνιμο αραχνοΰφαντο πέπλο, η μόνιμη μουσική υπόκρουση που τυλίγει τους εραστές ακόμη και στις στιγμές που δεν βρίσκονται σε σεξουαλική επαφή, προσφέροντάς τους υπερβατικές εμπειρίες.

Η ερωτική πράξη χωρίς εκσπερμάτωση είναι μια ηδονική, αισθησιακή και παρατεταμένη συγχώνευση σε κάτι μεγαλύτερο και υπερβατικό. Ο άνδρας μέσω αυτής ξεπέρνα τον υλικό εαυτό του και έχει μια εμπειρία ένωσης με το Όλον. Τότε ο έρωτας είναι πραγματικά ένωση και όχι διαχωρισμός και προσφέρει καθαρά ερωτικά και ενεργειακά οφέλη και για τους δυο.

Στις ταντρικές πρακτικές το ζευγάρι μαθαίνει, διατηρώντας την ενέργεια της "κοιλάδας", να επιμηκύνει χρονικά την τελευταία οργασμική λωρίδα που έχει μια συνηθισμένη ερωτική συνεύρεση.  Αναστέλλοντας τον σπασμό της εκσπερμάτισης, η ερωτική εμπειρία γίνεται πιο έντονη και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα. Η ταντρική τέχνη επιτρέπει στους εραστές να παραμένουν επ' αόριστον στο οριακό εκστατικό σημείο, που είναι και η πύλη που δίνει πρόσβαση για τον αληθινό ανδρικό οργασμό.

Σε ένα επόμενο άρθρο θα σας δώσω μια πρακτική που βοηθά στην συγκράτηση του σπέρματος, στην ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους και στο ανέβασμα της σεξουαλικής ενέργειας από την βάση της σπονδυλικής στήλης προς την κορώνα (7ο τσάκρα)  

namaste 
despoina palamari