Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Δεν είναι η νόηση σας που πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά η ψυχή και το πνεύμα σας

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν νοητικό και έναν αληθινά πνευματικό δάσκαλο!!!

Μέσα στα ιερά τών ναών τού παρελθόντος, οι Μύστες δεν υπερφόρτωναν τούς μαθητές τους με γνώσεις. 

Τούς αποκάλυπταν μόλις μερικές αλήθειες πολύ σημαντικές, ουσιώδεις, και εκείνοι έπρεπε να τίς ζήσουν, να εμποτιστούν από αυτές.

Οι Δάσκαλοι έβαζαν μέσα σε αυτά τα λόγια όλη τους την αγάπη, όλη τους την ψυχή, όλο τους το πνεύμα, και οι μαθητές τα έπαιρναν, τα γεύονταν, τα απορροφούσαν, τα ζούσαν. 


Τρέφονταν πολύ περισσότερο με την ζωή που ήταν πίσω από τα λόγια παρά με τα λόγια τα ίδια.

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν νοητικό και έναν αληθινά πνευματικό άνθρωπο είναι ότι ο νοητικός διάλεξε το οριζόντιο επίπεδο : θέλοντας συνεχώς να μεγαλώνει το πεδίο τών γνώσεων του, αναπτύσσεται σε επιφάνεια.

Ενώ ο πνευματικός, που διάλεξε την κάθετη γραμμή, αρχίζει να σκάβει, να σκάβει.... έως την ημέρα που το "πετρέλαιο" αναβλύζει και γίνεται "πολυεκατομμυριούχος", ενώ οι άλλοι είναι μέσα στην μιζέρια κι ας έχουν "στρέμματα γης".

Δεν είναι η νόηση σας αυτή που πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά η ψυχή σας και το πνεύμα σας, και τότε, χάρη σε ορισμένες λέξεις που ειπώθηκαν, θα μπορείτε μία μέρα να ταξιδεύετε στο "διάστημα"

💜 Omraam Mikhael Aivanhov


🙏🦋

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "THE ALCHEMY OF LIVING" για Επαγγελματικές σπουδές (συντονιστές βιωματικών σεμιναρίων και θεραπευτές)  ΞEKINA ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6973216895

 Despoina Palamari