Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Θα σκοντάφτετε και θα πέφτετε... Κάντε όμως την πτώση ευκαιρία για ανάπτυξη

Σήμερα ήταν η ημέρα της ενοχής, τρεις από τους μαθητές μου ήταν πολύ ενοχλημένοι με τον εαυτό τους επειδή απέτυχαν, βγήκαν από την εξάσκηση κάνοντας κάποια αταξία.

Το μυαλό είναι "μπάσταρδο", το ξέρουμε, γιατί εκτός από το να σας κάνει να ακούτε αυτή τη μικρή φωνή που σας λέει παρανόμησε, τότε μόλις εκτελεστεί το γεγονός, σου δίνει και καταλαβαίνεις ώστε  να νιώσεις απαίσια.

Τι συνέβη? Ταυτοποίηση!

Όσο περισσότερο ταυτιζόμαστε με το μυαλό μας, τόσο περισσότερο θέλουμε να θυμούμαστε όλα τα αυτόματα προγράμματα.


Όσοι θέλουν να δράσουν σε ψυχολογικό επίπεδο θα πρέπει να πάνε και να αναζητήσουν, με πολλή αυτο-ανάλυση, το γεγονός ότι αν δεν είχε συμβεί σήμερα δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Είναι σαν να ενημερώνετε μια εφαρμογή στ pc.

Όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν ένα πνευματικό μονοπάτι θα πρέπει να εργαστούν πολύ στην μη ταυτοποίηση με το δικό τους μυαλό.

Ένας ασκούμενος στην αρχή δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια άμεση μη ταυτοποίηση από το μυαλό του, οπότε για να προχωρήσει στο δρόμο του πρέπει να μάθει να ακολουθεί ένα καλά καθορισμένο πρόγραμμα, πρέπει να ακολουθεί τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που εάν καλλιεργούνται με την πάροδο του χρόνου γίνονται οι πυλώνες της εσωτερικής του ανάπτυξης.

Το θέμα είναι, ότι θα πέφτετε, θα σκοντάφτετε!

Είναι φυσιολογικό, αλλά η πτώση πρέπει να γίνει μια ευκαιρία για ανάπτυξη, διαφορετικά μια ευκαιρία χάνεται.


Όσο περισσότερο είμαστε θύματα των αυτόματων διανοητικών μας προτύπων, τόσο περισσότερο θα αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις που θα καταστρέψουν τη ζωή μας.

Αυτό είναι το αληθινό πνευματικό γυμναστήριο, μια μέθοδος που με την προσπάθεια όχι μόνο θα αυξήσει τη Θέληση αλλά θα έχει μια μεγαλύτερη απόκτηση Συνείδησης.

Εάν δεν ξέρετε τι κανόνες να ακολουθήσετε, θεωρώ ότι οι βασικοί κανόνες της Γιόγκα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ονομάζονται Yama και Niyama.


Οι yamas είναι πέντε καθολικοί ηθικοί  κανόνες, πέντε περιορισμοί ή "αποχές" που περιορίζουν τις βλαβερές και καταστροφικές συμπεριφορές για τον γιόγκι και για τις σχέσεις του με άλλους.

- Μη βία (ahimsa),

- Ειλικρίνεια (satya),

- Τιμιότητα (astaya),

- Σεξουαλική εγκράτεια (brahmacharya),

- Όχι απληστία στην κατοχή (aparigraha).

Οι πέντε niyamas είναι αρετές και θετικές συμπεριφορές που συνδέονται με τον τρόπο ζωής του ατόμου, που πρέπει να καλλιεργηθεί για να βελτιωθεί:

- Καθαρισμός/εξαγνισμός (saucha),

- Να είστε ικανοποιημένοι (santosha),

- Λιτότητα (tapas),

- Μελέτη και αυτογνωσία (svadhyaya),

- Παράδοση στη θεϊκή θέληση (ishvarapranidhana).


Προφανώς, ένας ασκούμενος δεν πρέπει να εισέλθει στη σχιζοφρένεια αποσυνδέοντας τον εαυτό του δημιουργώντας μια άλλη προσωπικότητα με όλους αυτούς τους κανόνες, αλλά πρέπει να τους βρει μέσα στον εαυτό του, στην ηθική του και αν κοιτάξει προσεκτικά δεν μπορεί να ενεργήσει διαφορετικά.

Έτσι, αγαπητοί ασκούμενοι, εάν είστε πραγματικά μια ΨΥΧΗ σε ένα ταξίδι, μην απογοητεύεστε αν πέσετε, παρατηρήστε τον εαυτό σας, χαμογελάστε και σηκώστε τα μανίκια σας, η πραγματική δουλειά ΠΟΤΕ δεν τελειώνει!

Καλή τύχη

MonolituM