Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

O Ιερός Ήχος

Το να αφουγκράζεσαι αντήχηση του γκονγκ στο μοναστήρι Ζεν ήταν μια από τις πιο έντονες και βαθυστόχαστες εμπειρίες της ζωής μου. Η παλμική κίνηση του γκονγκ, μου επέτρεψε να υπερβώ την αίσθηση του χρόνου και του χώρου και να εισέλθω σε μια άλλη πραγματικότητα. Οι καμπάνες και τα γκονγκ χρησιμοποιούνται σε μοναστήρια σε όλον το κόσμο, επειδή πιστεύεται πως ο ήχος τους μεταφέρει στο σατόρι ή στη φώτιση. Ο ήχος όχι μόνον επιτρέπει την κατάδυση σε διαφορετικές διαστάσεις, αλλά είναι επιπλέον ένα ισχυρό μέσο κάθαρσης των ενεργειών του σπιτιού καθώς και επίκλησης θεραπευτικών ενεργειών στο σπίτι σας.

Ο ήχος έχει δύο όψεις: υπάρχει ο ήχος τον οποίο μπορεί κάποιος να ακούσει, και ο σιωπηρός ήχος. Ο ήχος που μπορείτε να ακούσετε έχει τη δύναμη να εκμαιεύει συναισθήματα και να δημιουργεί τόσο ισχυρές σωματικές δονήσεις, που μπορούν να "γκρεμίσουν τα τείχη της Ιεριχούς". Παρ' όλα αυτά, ο πιο προστακτικός ήχος είναι αυτός που δεν μπορείτε να ακούσετε. Υπάρχει ένα πεδίο ενέργειας με το οποίο συνδέεται ο ήχος που μπορεί να ακουστεί. Τα ηχητικά πεδία ενέργειας υπάρχουν παντού γύρω σας, ακόμα και στη σιωπή. Μερικοί από τους πιο ωραίους και δυνατούς ήχους συμβαίνουν στην απόλυτη σιωπή. Γιατί ο ήχος είναι ενέργεια, είναι παλμική κίνηση. Και ανεξάρτητα από το αν τα αυτιά σας ακούνε ήχους ή όχι, η ενέργεια του ήχου υπάρχει παντού γύρω σας. 


Ο ήχος έχει χρώμα, ζωτική δύναμη και συναίσθηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήχο για να δημιουργήσετε έναν ιερό βωμό ο οποίος μετατίθεται πάνω από το σπίτι σας. Ο ήχος μπορεί να καθαρίσει  και να εξυγιάνει τις ενέργειες του σπιτιού σας και επιπλέον να αυξήσει την ταχύτητα ταλάντωσης στο σπίτι σας, με αποτέλεσμα το σπίτι σας να πάλλεται στο ρυθμό του φωτός και της ζωής. Ο ήχος μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα μόρια του σπιτιού σας, αλλά επιπλέον να επιδράσει στο χώρο ανάμεσα στα μόρια. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιείτε για να εξυγιάνετε την ενέργεια στο σπίτι σας, ενεργοποιούν πεδία οκταβών ακουστών και μη.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΧΟ. 
Κάθε κομμάτι γυαλί, κάθε σύννεφο, κάθε βουνό έχει το δικό του ήχο, το δικό του κραδασμό. Όταν χρησιμοποιείτε μουσικά όργανα για να εξυγιάνετε την ενέργεια στο σπίτι σας, δεν αποσυντίθεται μόνον η στάσιμη ενέργεια, αλλά επιπλέον κουρντίζετε κάθε σανίδα, κάθε καρφί, κάθε πλακάκι και κάθε μέρος του σπιτιού σας με τον ήχο. Το σπίτι σας θα απορροφήσει τις οκτάβες που χρειάζεται για να εναρμονιστεί με τον ήχο που παράγετε.


Από το βιβλίο της Ντένις Λιν
ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ 
εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ 2001