Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Όταν η σωματική έκσταση μετατρέπεται σε πνευματική. Όταν γίνεται “σαμάντι”.

Η Ταντρική σεξουαλική πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό που ο κοινός νους μπορεί να προσδιορίσει. Γιατί ο κοινός νους προσανατολίζεται στα κάτω τσάκρα, τα γήινα και προσπαθεί μέσα από αυτά να προσελκύσει τα ανώτερα τσάκρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δονούνται σε χαμηλές συχνότητες και να παρασύρονται οι άνθρωποι από τις σεξουαλικές τους ορμές.  Το σεξ είναι ο στόχος, η εκσπερμάτιση είναι ο στόχος και μάλιστα μέσα από την ικανοποίηση του "εγώ".
Στην ταντρική σεξουαλική πραγματικότητα τα πράγματα γίνονται αντίστροφα. Δεν υπάρχει στόχος και σίγουρα η εκσπερμάτιση δεν είναι το ζητούμενο. Η αγάπη, η αποδοχή, η προσφορά και το μοίρασμα χαρακτηρίζει οποιαδήποτε μορφή ταντρικής προσέγγισης, γιατί τα τρία ανώτερα, τα πνευματικά τσάκρα προσελκύουν τα τρία γήινα τσάκρα μέσα στο κέντρο της καρδιάς. Εκεί όπου όλα μετασχηματίζονται, καθώς γνήσιες λεπτοφυείς δονήσεις αγκαλιάζουν το ταντρικό ζευγάρι και μετασχηματίζουν την ένωσή τους σε κάτι ιερό. 


Και όσο βαθύτερα μπαίνει κάποιος στις τεχνικές της Τάντρα, όσο περισσότερο τις αφομοιώνει και τις κάνει δικές του τόσο κατά την ένωση σταματά να υπάρχει ο δυαδικότητα. Δεν υπάρχουν δύο που κάνουν έρωτα αλλά συμβαίνει μια μαγική ένωση όπου χάνεται ο χώρος, ο χρόνος, τα σύνορα. 

Καθώς ο εξωτερικός άντρας συναντά την εξωτερική γυναίκα, ο εσωτερικός άντρας συναντά την εσωτερική γυναίκα και δημιουργούν μια ολότητα τόσο πλήρη και μοναδική προσφέροντας μια βαθιά αίσθηση ενότητας που τα λόγια είναι φτωχά να την περιγράψουν. Ξεφεύγουν από την κορύφωση του σωματικού οργασμού και φτάνουν στην βαθύτητα του κοσμικού οργασμού που δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι μπορεί να αντιληφθεί ο κοινός νους μέσα από τις πέντε αισθήσεις του. Μετατρέπονται σε θεότητες και ο Ιερός Άντρας συναντά την Ιερή Γυναίκα. Ο ένας λιώνει μέσα στον άλλον, γίνονται Ένα. Γίνονται ένα με την Ύπαρξη και αιωρούνται στην κοιλάδα της Απεραντοσύνης. 

Η σωματική έκσταση μετατρέπεται σε πνευματική. Γίνεται “σαμάντι”.

Βέβαια δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα για να φτάσει κάποιος στο “σαμάντι” μέσα από την ιερή σεξουαλικότητα. Η Τάντρα είναι το μονοπάτι της Αλήθειας και όποιος το περπατά την αντικρίζει κατάματα. Ξεγυμνώνεται πολλές φορές από το φτιασιδωμένο "εγώ" του για να φτάσει στο σημείο να αποδέχεται πλήρως τον εαυτό του και κατά συνέπεια κάθε ζωντανή ύπαρξη.

Περπατά βαθιά μέσα στο μονοπάτι της αυτογνωσίας για να φτάσει να αποδειχτεί την ιερότητα μέσα σε κάθε άντρα και κάθε γυναίκα. Έχει αντικρίσει και θεραπεύσει τις πληγές του για να μπορέσει να μοιράζει τον εαυτό του χωρίς προσδοκία προσφέροντάς τον ανιδιοτελώς στο βωμό της αγάπης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θυσιάζεται. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβεται τον εαυτό του και δεν βάζει τα όριά του. Το αντίθετο μάλιστα. Γιατί ο σεβασμός είναι το πρωταρχικό στοιχείο της ταντρικής  επαφής. Σεβασμός και Αποδοχή. Αποδοχή και Αγάπη. 

H Neo-Tantra που ακολουθούν οι περισσότεροι στη Δύση είναι η συνέχεια αυτού του μονοπατιού.

Η Τάντρα λέει ότι ο άλλος, ο κάθε άλλος, είναι απλώς μια προέκταση του εαυτού μας. Και μόνο αν μπορούμε να τον κοιτάξουμε ως προέκταση του Εαυτού μας, μόνο τότε μπορούμε να αντικρύσουμε τον θεό που έχει μέσα του και να τον υμνήσουμε με κάθε μας βλέμμα, με κάθε μας λόγο, με κάθε μας άγγιγμα.

Αν θέλει κάποιος να βαδίσει στο μονοπάτι της Τάντρα, θα πρέπει να φύγει από τον κόσμο του μυαλού, τον κόσμο της ταχύτητας, της ανάλυσης και των στόχων. Θα πρέπει να διαγράψει από μέσα του την πεποίθηση των ταντρικών οργίων, να ξεφύγει από τη λαγνεία της σάρκας, να αλλάξει την οπτική του στο τι είναι sex, να έχει τη διάθεση να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι είναι πραγματικά ο έρωτας και να είναι έτοιμος να μπει σε έναν κόσμο που δονείται μέσα στη δόνηση της Αλήθειας και της ΑΓΑΠΗΣ. Εκεί όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός και όλα ρέουν σαν το μέλι. Αργά, παχύρρευστα, γλυκά, χρυσά…

namaste
despoina palamari