Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Οι συναισθηματικές γυναίκες συναρπάζουν και τρομάζουν τους άνδρες

Οι συναισθηματικές γυναίκες συναρπάζουν και τρομάζουν τους άνδρες. Σε ασυνείδητο επίπεδο, έλκονται από τις συναισθηματικές γυναίκες επειδή μια γυναίκα που ελεύθερα νιώθει και εκφράζει την καρδιά της δημιουργεί ένα ασφαλές μέρος για έναν άντρα να το κάνει επίσης. 

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν μάθει πώς να είναι ελεύθεροι στη συναισθηματική τους έκφραση, οπότε νιώθουν άβολα τόσο με τη συναισθηματική της έκφραση όσο και με τα συναισθήματα που αφυπνίστηκαν μέσα τους. 

Οι άνδρες είναι και αυτοί θύματα μιας πατριαρχικής κοινωνίας που τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου και πιστεύουν ότι η συναισθηματική έκφραση δεν είναι ανδρικό χαρακτηριστικό. Έχουν πιστέψει ότι είναι αδυναμία και όχι δύναμη να είναι συναισθηματικοί, ενώ στην πραγματικότητα, μόνο οι ισχυρότεροι μπορούν να εκθέσουν την καρδιά και τα συναισθήματά τους ελεύθερα.

Ο λόγος που οι άντρες φοβούνται τις συναισθηματικές γυναίκες και αρκετά συχνά τρέχουν να φύγουν μακριά ή σαμποτάρουν τη σχέση είναι ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Έχουν εκπαιδευτεί να είναι προστάτες και «διαμορφωτές», όμως όταν μια γυναίκα συγκινείται και κλαίει ή παραληρεί για ένα πλήθος πραγμάτων, αυτό κάνει τον εγκέφαλό τους να θέλει να εκραγεί. Πανικοβάλλονται και κλείνονται ή τρέχουν γιατί δεν ξέρει πώς να την «φτιάξουν».

Αυτό είναι το μυστικό παιδιά:
Δεν υπάρχει τίποτα να διορθώσεις. Απλά κράτα την. Αγάπησέ την. Υποστηρίξτε την. Άκουσέ την. Να είσαι εκεί για εκείνη. Η αγάπη θεραπεύει τα πάντα. Και έτσι την «φτιάχνεις», απλά αγαπώντας την...

Για τις κυρίες που εκφράζονται κι αυτές με την αρσενική τους πλευρά, ισχύει η ίδια συμβουλή. Ειδικά οι άντρες δεν θέλουν να διορθωθούν από μια γυναίκα που εκδηλώνει σε μεγάλο βαθμό την αρσενική της ενέργεια.

Θυμηθείτε γυναίκες:
Έναν Άνδρα τον βοηθάς να θεραπευτεί και να εξελιχθεί ως άνθρωπος, απλά αγαπώντας τον γι' αυτό ακριβώς που είναι. "

~Jennifer Walls