Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Αγαπημένοι μου ας γίνουμε άνθρωποι της Αγκαλιάς!

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

1. Η ΑΓΚΑΛΙΑ 

Η Αγκαλιά δεν είναι μία κίνηση του σώματος. Είναι μία κίνηση της ψυχής, που αγκαλιάζει τα σώματα. Το σώμα εκείνου που την προσφέρει κι εκείνου που τη λαμβάνει. Η αγκαλιά είναι η μήτρα των πάντων. Είναι η προτύπωση της πρωτογενούς Πηγής της Ζωής για ό,τι υπάρχει και ανασαίνει.

Είναι η ανταλλαγή της Αρσενικής με τη Θηλυκή Αρχή και της αρσενικής γραμμής της ζωής με τη θηλυκή. Είναι η στιγμή της συνάντησης του ανθρώπου με τον Ανώτερο του Εαυτό. Είναι η στιγμή που ενώνονται οι Διαστάσεις και σταματάει ο γήινος χρόνος. Η Αγκαλιά είναι η Κοσμική Εστία της Αγάπης, της Στοργής και εκείνης της Αλήθειας που δεν λέγεται με λόγια... Η Αγκαλιά είναι ο ζωντανός χώρος της ανοιχτής καρδιάς και όλης της ύπαρξης…

Η Αγκαλιά είναι η βαθιά, ατελείωτη και συγκλονιστικά ανιδιοτελής αγάπη της μάνας για το παιδί της, είναι η δυνατή στιγμή του αποχωρισμού και η συγκινητική στιγμή της συνάντησης, είναι η ασύλληπτη συνύπαρξη μες στη μονάδα των δίδυμων ψυχών, η βαθιά αλληλοσυμπλήρωση και η πληρότητα των συντρόφων, η παραδείσια ασφάλεια και η απόλυτη ευτυχία του παιδιού μέσα στο απέραντα στοργικό κράτημα του γονιού του...

Η βουβή υποστήριξη και το μοίρασμα της ελπίδας μεταξύ των αδερφών, η πνοή της ζωής στους ηλικιωμένους από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, η συγκινητική κίνηση δικαίωσης του μαθητή που «τα κατάφερε» από το δάσκαλό του, η συναδελφική και ανθρώπινη πράξη αλληλεγγύης που υποστηρίζει, μοιράζεται, επιβραβεύει και τιμά. 

Η Αγκαλιά είναι το καρδιακό και γενναιόδωρο μοίρασμα της επιτυχίας. Η χαρά, ο ενθουσιασμός, το ρίγος της συγκίνησης και η ενότητα εκείνων που επιτελούν ομαδικό έργο. Είναι το ολοκληρωτικό δόσιμο εκείνων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να βοηθούν άλλους… Το στήριγμα που ακουμπάει η ύπαρξη που κλαίει και υποφέρει, η ελπίδα στον άρρωστο ότι δεν πορεύεται μόνος. 

Η Αγκαλιά είναι η παρηγοριά, η επούλωση των τραυμάτων και η αποκατάσταση της ελπίδας και της πίστης στη ζωή για τον ενήλικα ή το παιδί που ταλαιπωρήθηκε ή βασανίστηκε. Είναι η τρυφερή υποστήριξη και φροντίδα στους ανήμπορους, το χέρι που θα δώσει το ψωμί στους φτωχούς, που θα ταΐσει με ψίχουλα τα πουλιά του δρόμου, που θα φυτέψει ένα δέντρο στην καμένη γη, που θα γράψει για τα δικαιώματα εκείνων που δεν μπορεί να πλησιάσει από κοντά μάτια με μάτια. 

Η Αγκαλιά είναι η ανταλλαγή των χνώτων της αγάπης ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα, είναι η στοργική προστασία της μάνας του ζωικού βασιλείου για τα νεογέννητα ζωντανά της και η τρυφερή ανταλλαγή των αρσενικών ζώων με τους θηλυκούς συντρόφους τους. 

Είναι το καταφύγιο της ανθρωπιάς, της προστασίας και της θαλπωρής της ύπαρξης για τα ανυπεράσπιστα ή κακοποιημένα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, είναι το ανεπαίσθητο λύγισμα των δέντρων για να ακουμπήσουν οι κορμοί και τα κλαδιά τους, η απαλή φροντίδα του ανθρώπου για τα ευαίσθητα φυτά, το δάκρυ της συμπόνοιας που κυλάει στο μάγουλο εκείνου που συμπαραστέκεται για εκείνον που πονάει ή πενθεί, η στοργική κίνηση της ψυχής εκείνου που θεραπεύει γι αυτόν που πάσχει.

Η Αγκαλιά δεν είναι απλά το άνοιγμα των χεριών, είναι η ψυχή που χωράει στοργικά μια άλλη ψυχή, είναι μια στάση της ύπαρξης, μια στάση του ανθρώπου απέναντι στον Πλανήτη, μια αυθόρμητη κίνηση πρώτα της ψυχής κι έπειτα του σώματος σαν μια φυσική απόδοση και προέκταση της αγάπης, είναι η ανώτερη μορφή θεραπείας όλων των ανθρώπινων όντων και ένας Πρωταρχικός Κώδικας του Νέου Κόσμου. 

Εσείς αγαπημένοι μου, πόσους ανθρώπους, ζώα και φυτά θα αγκαλιάσετε σήμερα; Ξεκινήστε από αυτή τη στιγμή να αγκαλιάζετε με αγάπη τον εαυτό σας, το φυσικό όχημά σας και συνεχίστε γρήγορα, χωρίς το σχολαστικό φιλτράρισμα του κοινωνικά και ηθικά αγκυλωμένου νου, να μοιράζετε την αγκαλιά σας! 

Αφήστε πίσω σας τα «προγράμματα του εγώ» και μπείτε απλά, ταπεινά, αυθόρμητα, στο «εσύ» και στο «εμείς», ωθούμενοι μόνο από τη νοήμονα και απροσποίητη καρδιά σας! Δείξτε εμπιστοσύνη στη Νοημοσύνη της Καρδιάς σας! 

Θα εκπλαγείτε από την απροσδόκητη ανταπόκριση των γνωστών και άγνωστων συνανθρώπων σας και από το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η ζωή σας και η δική τους! 

Θα εκπλαγείτε από τους αφανείς μέχρι τώρα ή νέους συνοδοιπόρους που θα ανακαλύψετε! 

Θα εκπλαγείτε με το πώς η αγκαλιά σας θα αρχίσει να μεταμορφώνει το περιβάλλον σας!

Και σε περιόδους που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη φυσική αγκαλιά, μην ξεχνάτε πως η Αγκαλιά εκδηλώνεται όχι μόνο μέσα από το σώμα, αλλά και μέσα από το βλέμμα, το λόγο, τη στάση του σώματος, το άνοιγμα ακόμα και το βαθύ κλείσιμο των χεριών από απόσταση, που δηλώνει την πρόθεση της φυσικής αγκαλιάς… 

Η Αγκαλιά εκπέμπεται από όλη τη συχνότητα της ύπαρξης, την καθημερινή συμπεριφορά, το δόσιμο, την αγάπη, τη στοργή, το χαμόγελο, το τρυφερό κοίταγμα στα μάτια, τον τρόπο που η μια ύπαρξη αγγίζει την άλλη…

Αγαπημένοι μου ας γίνουμε άνθρωποι της Αγκαλιάς! 

Ας βιώσουμε, ας μεταδώσουμε κι ας διαδώσουμε τη Συχνότητα της Αγκαλιάς! Μια Αγκαλιά από όλους, προς όλους και για όλους είναι ικανή να θεραπεύσει και να αλλάξει οριστικά το πρόσωπο της ζωής στον Πλανήτη! 

ELAIA FOR EARTH