Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

Ο κύκλος των φίλων σας θα συρρικνωθεί. Οι συνηθισμένες ομιλίες θα φαίνονται όλο και λιγότερο ενδιαφέρουσες. Δεν θα μπορείτε να συζητάτε για τον κόσμο που πηγαίνει πάντα από το κακό στο χειρότερο, για τα λάθη που έκανε κάποιος και ούτω καθεξής. Θα νιώσετε άβολα για τους φίλους σας, γιατί θα καταστρέψετε το συνηθισμένο παιχνίδι.

Θα είναι δύσκολο για εσάς να κάνετε τη δουλειά που δεν σας αρέσει ή να κάνετε αυτό που δεν έχει νόημα. Επομένως, θα επιλέξετε είτε να αλλάξετε τα πάντα, ριζικά, είτε να τα αποδεχτείτε και να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο. Οι παράγοντες που σας κρατούσαν προηγουμένως στη δουλειά σας (αναγκαιότητα, φόβος, συνήθεια) θα λείψουν.

Οι σχέσεις σας θα δεχτούν επίσης ένα χτύπημα. Οι περισσότερες σχέσεις δεν είναι ενώσεις ίσων, αλλά ένα σύνολο εθισμών και αποζημιώσεων. Θα νιώσεις μόνος, γιατί θα κοπούν οι σχέσεις που χτίζονται στο κενό, στον εγωισμό, στον καταναλωτισμό. Και αυτό το νέο κενό θα σας τρομάξει πρώτα, αλλά σύντομα θα γεμίσει με όλα τα ζωντανά και αληθινά πράγματα που έχετε μέσα σας.

Δεν θα μπορείτε πλέον να εξαπατήσετε τον εαυτό σας ή τους άλλους, θα ακούσετε οποιοδήποτε εσωτερικό ψέμα σε λόγια, σκέψεις, πράξεις.

Θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας υποφέρουν. Δεν είναι η βαριά ζωή τους που δημιουργεί αυτό το βάσανο, αλλά η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή. Αν πριν ήσασταν πολύ απασχολημένοι ζώντας τα βάσανά σας, τώρα δεν θα τα έχετε πια, και επομένως θα μπορείτε να βοηθάτε τους άλλους, με τους τρόπους που μπορείτε να βρείτε.

Θα ντρέπεστε για τα λόγια και τις πράξεις του παρελθόντος σας, γιατί θα καταλάβετε ότι η πηγή των προβλημάτων σας είστε εσείς και όχι οι άλλοι. Αφού όμως το καταλάβεις αυτό, η ντροπή θα φύγει και θα έρθει μια εσωτερική ηρεμία.

Θα μιλάτε λιγότερο, γιατί δεν θα υπάρχει πλέον χώρος για λόγια που λέγονται από φόβο, από φθόνο, από εγωισμό. Δεν θα γράφετε σχόλια γεμάτα αγανάκτηση στα κοινωνικά δίκτυα, δεν θα αισθάνεστε ότι είναι σημαντικά. Θα καταλάβεις ότι η σιωπή είναι πραγματικά αυτός ο χρυσός που δεν μπορούσες να δεις πριν.

Η εικόνα της πραγματικότητας σας θα καταρρεύσει. Θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει μόνο μία γνώμη σου, η μόνη που είναι σωστή, και όλες οι άλλες που είναι άδικες, αλλά ένας άπειρος χώρος παραλλαγών και δυνατοτήτων. Ζείτε αυτή τη ζωή που σας αξίζει, και δεν θα έχετε περισσότερα αν δεν είστε υπεύθυνοι για αυτό που κάνετε.

Μέρα με τη μέρα, ό,τι είναι αληθινό θα μεγαλώνει, θα δυναμώνει και θα ριζώνει. Δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία, συχνά περιλαμβάνει το σπάσιμο παλαιών συνηθειών και στερεοτύπων. Όταν όμως βγεις από τα συντρίμμια των ψυχικών κλισέ, θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο.

- ΜonolituM-The Portal