Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Όταν αγαπάς είσαι μέσα στην καρδιά του Θεού

Όταν αγαπάς μην λες: Ο Θεός είναι μέσα στην καρδιά μου, αλλά να λες, είμαι μέσα στην καρδιά του Θεού.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα υπέροχο καθήκον: 
Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την συναισθηματική μας φύση. Να πλησιάσουμε και να καταφέρουμε να αγγίξουμε την καρδιά μας, που είναι η πηγή της αγνής αγάπης.

Η αγάπη και η ελευθερία πάνε μαζί. Δεν μπορείς να διαλέξεις τη μια και να αφήσεις την άλλη. Ο άνθρωπος που γνωρίζει την ελευθερία είναι γεμάτος αγάπη. Και ο άνθρωπος που είναι γεμάτος αγάπη είναι πάντα διαθέσιμος να δώσει ελευθερία.


Ένα σημαντικό στοιχείο που βοηθά στην εξερεύνηση του εαυτού είναι η ικανότητα να μπορούμε να νιώθουμε, να μπορούμε να βιώνουμε την αγάπη. Το να μπορούμε να βιώνουμε την αγάπη είναι ο σκοπός της ζωής κάθε ανθρώπου. Έχουμε γεννηθεί για να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη. Όμως είναι εξίσου σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε αγάπη στον εαυτό μας. 

Για να μπορέσουμε να βιώσουμε ολοκληρωτικά την αγάπη χρειάζεται να μπορούμε να βιώνουμε τα συναισθήματα της επιβίωσης που είναι ο θυμός, ο φόβος και ο πόνος.
Ο θυμός υπάρχει γιατί κρύβει μια πληγή από κάτω που θέλουμε να κρύψουμε. Μια πληγή που προέρχεται από τον εξωτερικό κόσμο. Κάποιος μας την δημιούργησε.
Ο φόβος παρουσιάζεται γιατί και εδώ υπάρχει μια πληγή που θέλουμε να κρύψουμε. Μια πληγή όμως που την έχουμε δημιουργήσει εμείς στον εαυτό μας.
Ο πόνος προέρχεται από αυτές τις πληγές και όλοι προσπαθούμε να τον αποφύγουμε κάνοντας ένα σωρό παιχνίδια για να μην τον νιώθουμε.

Αν αντιμετωπίσουμε τον θυμό το φόβο και τον πόνο αλλάζει όλη η ενέργεια μας και φτάνουμε στην καρδιά μας. Γιατί πίσω από αυτά, τα συναισθήματα της επιβίωσης, βρίσκεται η αγάπη. Καταναλώνουμε πολύ ενέργεια για να αποφύγουμε τον θυμό το φόβο και τον πόνο και να διατηρήσουμε τα προβλήματα στη ζωή μας. Αν την ίδια ενέργεια την κατευθύνουμε στο να δούμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας τότε θα βρεθούμε στο μονοπάτι της ελευθερίας.

Η Αγάπη είναι πηγή ζωής. Πηγή ενέργειας για το σώμα και το πνεύμα. Ποτέ δεν προβάλλει τον εαυτό της, ποτέ δεν περηφανεύεται. Δεν το χρειάζεται αφού πηγάζει από την πηγή της δημιουργίας.

Το φως πάντα ξεχωρίζει μέσα στο σκοτάδι και ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει αγάπη είναι φωτεινός. Ας επιτρέψουμε στο φως μας, στην αγάπη μας να λάμψει μέσα στην καθημερινότητα μας. Ας τη μοιραστούμε τη με τον καθένα γύρω μας και όχι μόνο εκεί που νιώθουμε ότι μας καταλαβαίνουν, μας κατανοούν. 

Ας τη μοιραστούμε στην κάθε στιγμή μας, με τον οποιοδήποτε άνθρωπο. Η αγάπη στην πιο αγνή της μορφή είναι η ουσία του Θείου που κατέχει την ικανότητα να συγχωράει και να ανταποκρίνεται στις προσευχές μας. Οι καρδιές μας είναι φτιαγμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να εκφράζουν την ομορφιά, την συμπόνια, την συγχώρεση και την αγάπη.

namaste
despoina palamari