Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο πλανήτης της αγάπης

Καλλιεργούμε την αγάπη μεταξύ μας:
💦Όταν επιτρέπουμε στις πλέον ευάλωτες και ισχυρές πλευρές του εαυτού μας να γίνουν αποδεκτές από μας, να εκτεθούν στο φως και να γνωστοποιηθούν στον άνθρωπό μας.
💦Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να προσφερθούμε συναισθηματικά στον άνθρωπο που με αμοιβαιότητα συνδέεται μαζί μας.
💦Όταν καλλιεργούμε το σεβασμό και την αποδοχή, την εμπιστοσύνη και την κατανόηση.
💦Όταν προστατεύουμε τα συναισθήματά μας για τον άνθρωπό μας, με την προτεραιότητα που του δίνουμε στη ζωή μας.
💦Όταν αποφεύγουμε κάθε χίμαιρα και εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας σε εκείνον που χαρίζει την αγάπη του σε μας.
💦Όταν σεβόμαστε την ελευθερία μας και τη δική του και αναγνωρίζουμε το δικαίωμά μας να είμαστε μαζί, ενώ η ζωή μας πλουτίζεται από ποικιλία στιγμών, διαφορετικές για τον καθένα, που το απόσταγμά τους το γευόμαστε μαζί.

Η αγάπη δεν είναι ανταλλαγή πραγμάτων. Είναι μια σύνδεση που μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο μεταξύ δύο ανθρώπων, που είναι αποφασισμένοι να καλλιεργήσουν τον σπόρο που ήδη υπάρχει στις καρδιές τους.

Μπορούμε να αγαπάμε τους άλλους μόνο όσο αγαπάμε τον εαυτό μας. Κάθε φορά που γινόμαστε ασεβείς στην αγάπη του εαυτού μας και των άλλων, είναι γιατί δεν πιστεύουμε πως αξίζουμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.

Εκείνο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει είναι να βοηθήσουμε αυτόν τον σπόρο να μεγαλώσει, ακούγοντας προσεκτικά αυτό που μας ζητά για να ζήσει:

💦Αν εμείς τον προστατέψουμε, όπως προστάτεψε ο μικρός πρίγκιπας το τριαντάφυλλό του και τον πλανήτη του.
💦Αν του δώσουμε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όπως εκείνος έκανε για το λουλούδι του.
💦Αν ξεριζώσουμε προσεκτικά κάθε κακό και δεν απαρνηθούμε την ύπαρξή του, είτε μέσα μας είτε στο περιβάλλον μας, ώστε να μην το αφήσουμε να μεγαλώσει και γίνει καταστροφικό για μας και για τους ανθρώπους μας, όπως έκανε ο ίδιος στα μπαομπάμπ που φύτρωναν στον πλανήτη του για να τον προστατέψει από τους κινδύνους τους.
💦Αν σεβαστούμε κάθε ανάσα αγάπης που τον βοηθά να μεγαλώσει, που και εκείνη σέβεται εμάς, όπως ακριβώς σεβάστηκε η αλεπού το μικρό πρίγκιπα και το τριαντάφυλλό του, τότε αυτός ο σπόρος θα αναπτυχθεί και θα μας χαρίσει γενναιόδωρα τους καρπούς του.

Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να τον μοιραστούμε με εκείνους που έχουμε επιλέξει να μιλήσουν στην καρδιά μας, με εκείνους που οι ατέλειες μας πλάθονται, ζυμώνονται, μορφοποιούνται στο σχήμα της αγάπης.

Αγγελική Μπολουδάκη


πηγή: https://enallaktikidrasi.com/