Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Παγκόσμιος διαλογισμός για την Σωτηρία του Κόσμου

ΣHMEPA KAI AYPIO 10:00μμ -10:15μμ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ YΠEP THΣ ΣΩTHPIAΣ OΛOY TOY KOΣMOY

Οι πάντες βρίσκονται κάτω από το βάρος μεγάλης δυστυχίας, οι πάντες βρίσκονται κάτω από μεγάλο πόνο, όλων των ανθρώπων η καρδιά πονάει. Υπάρχει πολύς πόνος. Όμως είναι στο χέρι μας να φέρουμε το φως της θεραπείας, μέσα στο φοβικό σκοτάδι που θέλει να επικρατήσει στις ζωές μας.  

Υπάρχει τρόπος να μετασχηματίσουμε τον φόβο, τον πόνο σε αγάπη και ο πιο κατάλληλος "μετασχηματιστής" όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο είναι η καρδιά μας. Η καρδιά έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει αυτόματα το κάθε τι. 

Μπορεί να συμβεί αρκεί να το θελήσουμε. 
Υπάρχει ένας πολύ όμορφος διαλογισμός που μεταμορφώνει τον πόνο, τον φόβο, οτιδήποτε αρνητικό, όσο μεγάλο κι αν είναι, όποια ποιότητα κι αν έχει και αυτός είναι ο διαλογισμός του Ατίσα. 

Δεν έχει σημασία πόσο εκπαιδευμένοι είμαστε στο διαλογισμό. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ανοικτό το μυαλό και την καρδιά μας και να επιλέξουμε να χαρίσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να κάνουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο μας πιο ανάλαφρο και πιο φωτεινό.

Ο διαλογισμός του Ατίσα.
Φαντάσου ότι όταν εισπνέεις, εισπνέεις όλα τα βάσανα, όλο τον πόνο, όλων των ανθρώπων στον κόσμο. Εισπνέεις όλο το σκοτάδι, όλη την αρνητικότητα, όλη την κόλαση που υπάρχει παντού. Άφησε την καρδιά σου να τα απορροφήσει.

Όταν εισπνέεις, να εισπνέεις όλο τον πόνο και όλα τα βάσανα ολόκληρης της Ύπαρξης. Μην απορροφάς όμως μόνο τον ανθρώπινο πόνο, αλλά και των βράχων, των δέντρων, των ζώων και των ανθρώπων. Και όχι μόνο τον πόνο που υπάρχει στο παρόν, αλλά ολόκληρο τον πόνο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Όταν εκπνέεις, βγάλε προς τα έξω όλη τη χαρά που έχεις, μέσα στην καρδιά σου. Όλη την ευτυχία, όλη την ευλογία. Να εκπνέεις αφήνοντας τον εαυτό σου να λιώσει μέσα στην ύπαρξη. Αυτή είναι μια μέθοδος συμπόνιας. Πάρε μέσα σου όλο τον πόνο και δώσε προς τα έξω όλες τις ευλογίες. Όταν το κάνεις, θα εκπλαγείς.

Από τη στιγμή που θα πάρεις μέσα σου όλον τον πόνο του κόσμου, δεν θα είναι πια πόνος. Η καρδιά αυτόματα μεταμορφώνει την ενέργεια. Η καρδιά έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει το κάθε τι. Πιες τον πόνο και θα τον δεις να μεταμορφώνεται σε ευτυχία. Ύστερα, άφησε την ευτυχία να απλωθεί προς τα έξω.

Όποιος δεν θέλει να κάνει αυτόν τον διαλογισμό μπορεί απλά να προσευχηθεί.

namaste 
despoina palamari