Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

«Μένω σπίτι και θεραπεύομαι…» - Διαλογιστικές Αναπνοές

Όταν αναπνέει η καρδιά

Βάζουμε μια μουσική που μας αρέσει και μας χαλαρώνει και καθόμαστε αναπαυτικά ή ξαπλώνουμε αν το προτιμάμε. Στην αρχή παρατηρούμε για λίγο την αναπνοή μας και μετά φανταζόμαστε ότι αυτή που αναπνέει είναι η καρδιά μας. Ότι εισπνέει η καρδιά, φιλτράρει τον αέρα και τον στέλνει παντού στο σώμα. 

Στη συνέχεια το σώμα με τη σειρά του εκπνέει τον αέρα της καρδιάς, από κάθε κύτταρό του. Κάνουμε αρκετές αναπνοές με αυτόν τον τρόπο και μετά φανταζόμαστε ότι η καρδιά μαζί με τον αέρα της εισπνοής της στέλνει στο σώμα γέλιο, χαρά, αγάπη και φως σε ότι χρώμα θέλει. Το σώμα εκπνέει με τη σειρά του, από κάθε κύτταρό του, την αναπνοή της καρδιάς μαζί με το γέλιο, τη χαρά, την αγάπη ή το φως της. 


Κάνοντας αυτή τη διαλογιστική άσκηση βρισκόμαστε μέσα σε μια θεραπευτική σφαίρα γεμάτη αγάπη και φως επιτρέποντας στον εαυτό μας να δεχτεί το "άγγιγμα" της καρδιάς μας.


Βαδίζοντας στο μονοπάτι της καρδιάς
Κάθεσαι κάπου αναπαυτικά και συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή σου. Σταδιακά νιώθεις ότι αυτή που αναπνέει είναι η καρδιά σου. Τη βλέπεις σαν ένα λουλούδι που ανοίγει, ανθίζει και μοσχοβολά.

Η καρδιά σου είναι ανοικτή και έτοιμη για να δεχτεί αγάπη. Αρχίζεις να δέχεσαι αγάπη από την οικογένεια σου, τα παιδιά σου αν έχεις, τους γονείς και τα αδέλφια σου… Τους φίλους σου, από όλους τους ανθρώπους που έχεις μέχρι τώρα συναντήσει… 
Από τον Ουράνιο κόσμο, τον Γήινο κόσμο, από το υποσυνείδητο, το παρελθόν σου, από τις προηγούμενες ζωές σου, από το μέλλον, από τις άπειρες δυνατότητες που διαθέτεις… 
Όλη αυτήν την αγάπη την φέρνεις στην καρδιά σου...
Αφού γεμίσεις με αγάπη αρχίζεις να στέλνεις αγάπη από την καρδιά σου παντού, σε όλο τον κόσμο…


namaste
despoina palamari




προτεινόμενη μουσικη