Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μην αφήσεις τον "ΙΟ" να παγώσει την ζωή σου

Οι πολλές σκέψεις, ο φόβος, η αμφιβολία, η ανησυχία για το αύριο φέρνουν μια παγωμένη ενέργεια στο σώμα και πριν καλά - καλά να το καταλάβουμε παγώνει η φωτιά μας και βρισκόμαστε παγιδευμένοι στην θλίψη. Σταματάμε σταδιακά να είμαστε δημιουργικοί, χάνουμε το ενδιαφέρον μας για την ζωή και τον έρωτα και βρισκόμαστε να περιφερόμαστε στην ζωή μας χωρίς σκοπό μέχρι που προτιμάμε να αποδράσουμε από αυτήν και να βουλιάξουμε στη θλίψη.

Αυτές οι συνθήκες που ζούμε τώρα, υπό την απειλή του ιού και ζώντας στην σκιά του φόβου για τυχόν οικονομικό αδιέξοδο, είναι εύκολο να μας παρασύρουν στην εσωτερική ακινησία και στο πάγωμα. Υπάρχει όμως τρόπος να το αποφύγουμε και διατηρήσουμε την εσωτερική μας φωτιά αναμμένη ώστε να παραμένουμε νηφάλιοι και δημιουργικοί ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.


Ένας τρόπος είναι οι κινητικοί διαλογισμοί όπου με πρωταγωνιστή το σώμα διώχνουμε την αρνητικότητα από μέσα μας, καθαρίζουμε συνειδητά τις σκέψεις μας και οδηγούμαστε σε διαύγεια πνευματική και συναισθηματική

Ένα είδος κινητικού διαλογισμού είναι το "shaking" που είναι ένας βιοενεργειακός δυναμικός διαλογισμός με απίστευτα και ταχύρυθμα αποτελέσματα 

Τρόπος εκτέλεσης:  Το "shaking" γίνεται με τον εξής τρόπο: Στέκεστε με τα πόδια ανοικτά στο άνοιγμα της λεκάνης και τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα. Η σπονδυλική στήλη χρειάζεται να είναι σε ευθεία γραμμή και να έχετε χαλαρούς τους ώμους, τον αυχένα και το σαγόνι σας. 

Αναπνέετε βαθιά από το στόμα (η αναπνοή από το στόμα μας συνδέει άμεσα με την κοιλιά μας). Δίνετε σταδιακά στο σώμα μια κίνηση συνεχόμενη και γρήγορη χωρίς παύσεις (λυγίζετε και τεντώνετε ρυθμικά τα γόνατα) σαν να έχετε μπει μέσα σε ένα σέικερ και να ταρακουνιέστε. Ταυτόχρονα αν θέλετε μπορείτε να κινείτε ελεύθερα τα χέρια σας ή να τα τινάζετε, έχοντας την πρόθεση να διώξετε από το σώμα σας ότι σας μπλοκάρει και φέρνει εμπόδια στην ολοκλήρωση σας. 

Αν κατά τη διάρκεια του shaking κάποιοι από εσάς θελήσουν να εκφραστούν με ήχους είναι καλό να το κάνουν.

Κούραση και εξάντληση μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Αν παρουσιαστεί πόνος είναι καλό να μην τον φοβηθείτε και να μην επικεντρωθείτε σε αυτόν. Αν συμβεί αυτό πείτε: Δεν είμαι το σώμα μου. Είμαι η Ψυχή μου. Είμαι ελεύθερος/η. 

Η κούραση, η εξάντληση, ο πόνος θα σας δώσουν μια ευκαιρία να σπάσετε τα όρια σας και να βγείτε από το μυαλό. Να παραδώσετε το εγώ σας στην ψυχή σας. Και η ψυχή σας που είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δύναμης θα σας γεμίσει με ενέργεια και ζωτικότητα.

SOS: Είναι σημαντικό, πριν αρχίσουμε τον διαλογισμό, να βάλουμε πρόθεση να απελευθερωθούμε από ό,τι βαραίνει το σώμα και την ενέργειά μας.

Η διάρκεια του κινητικού διαλογισμού χρειάζεται να είναι 10' το ελάχιστο και όταν τελειώσει η κίνηση κάθεστε ή ξαπλώνετε σιωπηλά ακόμα 5' παρατηρώντας ό,τι συμβαίνει μέσα σας. 

Μπορείτε να κάνετε το shaking μόνοι ή με την οικογένεια σας και αυτός ο διαλογισμός να γίνει ένας καινούργιος τρόπος για να επικοινωνήσετε μεταξύ σας. 

Σας έχω επιλέξει μια μουσική για να σας το κάνω πιο εύκολο όμως μπορείτε να διαλέξετε ό,τι τραγούδι σας αρέσει ώστε πραγματικά να το απολαύσετε.



Μην ξεχνάτε, είναι σημαντικό από όλη αυτήν την κατάσταση να βγούμε υγιείς και ενδυναμωμένοι με όλους τους τρόπους.


namaste
despoina palamari




ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ