Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Τάντρα, Πνευματικότητα και Σεξουαλικότητα

Μέρος 3ο: Πώς να παραμείνεις στην αρχή; 


Υπάρχουν δύο μέρη στη σεξουαλική πράξη: η αρχή και το τέλος. Παραμείνετε στην αρχή. Το αρχικό μέρος είναι περισσότερο χαλαρό, ζεστό. Μη βιάζεστε όμως να κινηθείτε προς το τέλος. Ξεχάστε το τέλος ολοκληρωτικά.

Πώς να παραμείνεις στην αρχή; 
Πολλά πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς. 
Πρώτο, μην πάρεις τη σεξουαλική πράξη σαν ένα μέσο, για να πας κάπου. Είναι μέσο από μόνη της. Δεν  υπάρχει στόχος, δεν είναι μέσον.

Δεύτερο, μη σκέφτεσαι για το μέλλον. Παράμεινε στο παρόν.Κι αν δεν μπορείς να παραμείνεις στο παρόν, στο αρχικό μέρος της σεξουαλικής πράξης, τότε δεν μπορείς να μείνεις ΠΟΤΕ στο παρόν, επειδή η ίδια η φύση τής πράξης είναι τέτοια, που σε επαναφέρει στο παρόν. Παράμεινε στο παρόν. Παράμεινε στη στιγμή, χωρίς να πηγαίνεις κάπου και λιώσε.



Στη διάρκεια της πράξης, κλείσε τα μάτια σου. Νιώσε το σώμα τού άλλου, νιώσε την ενέργειά του να κυλάει προς το μέρος σου και λιώσε μέσα της. Θα έρθει. Συνέχισε να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις...
Κι αν δεν υπάρχει εκσπερμάτωση, μη νιώσεις πως έγινε κάποιο λάθος. Τίποτα δεν έγινε λάθος! Και μη νιώθεις πως έχασες κάτι. δεν έχεις χάσει. Επειδή η κοιλάδα έρχεται, νιώθεις πως χάνεις κάτι, αυτό όμως είναι απλά μια παλιά συνήθεια.


Μέσα σε λίγο καιρό, τρεις εβδομάδες με ένα μήνα, η κοιλάδα θα αρχίσει να εμφανίζεται. Και όταν εμφανίζεται η κοιλάδα, εσύ θα ξεχάσεις τις κορυφώσεις σου. Καμιά κορύφωση δεν είναι αντάξιά της. Πρέπει όμως να περιμένεις, χωρίς να το πιέζεις, χωρίς να το ελέγχεις. Απλά χαλάρωσε.


Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο αγκάλιασμα, σε τόσο βαθιά κοινωνία με την αγαπημένη σου ή τον εραστή σου, με τις αισθήσεις σου να τρέμουν σαν φύλλα δέντρου, μπες σ’ αυτό το τρεμούλιασμα.

Ενώ κάνετε έρωτα, αφήστε τα σώματά σας να κινηθούν πολύ, επειδή αν αφεθούν τα σώματα σε τέτοια κίνηση, το σεξ απλώνεται σ’ ολόκληρο το σώμα. Όταν το σεξ περιορίζεται στο κέντρο του, μπορείς να το ελέγξεις. Ο νους έχει τον έλεγχο. Όταν όμως απλώνεται σ' ολόκληρο το σώμα σου, δεν μπορείς να  το ελέγξεις. Μπορεί ν’ αρχίσεις να τρεμουλιάζεις, μπορεί ν’ αρχίσεις να ουρλιάζεις και δεν θα μπορέσεις να ελέγξεις το σώμα σου.

Δυνατός άνεμος φυσάει και το δέντρο ταρακουνιέται. Ακόμη και οι ρίζες ταρακουνιούνται, κάθε φύλλο τρέμει. Να είσαι ακριβώς σαν το δέντρο. Δυνατός άνεμος φυσάει και το σεξ ΕΙΝΑΙ δυνατός άνεμος, μια φοβερή ενέργεια που φυσάει και σε διαπερνάει. Ταρακουνήσου! Τρέμε! Άσε το κάθε κύτταρο του σώματός σου να χορέψει. Και η αγαπημένη σου επίσης χορεύει, κάθε κύτταρό της πάλλετε.

Μόνο τότε μπορούν να συναντηθούν οι δύο και τότε αυτή η συνάντηση δεν είναι διανοητική. Είναι η συνάντηση των δυο βιοενεργειών σας. Μπες σ' αυτό το τρεμούλιασμα κι ενώ τρεμουλιάζεις μη μένεις επιφυλακτικός, μη μένεις θεατής, επειδή το μυαλό είναι ο θεατής. Μη μένεις επιφυλακτικός! Να είσαι το τρεμούλιασμα, γίνε το τρεμούλιασμα. Ξέχνα το κάθε τι και γίνε το τρεμούλιασμα.


Δεν είναι το σώμα σου που τρεμουλιάζει. ΕΣΥ είσαι, ολόκληρη η ύπαρξή σου. Γίνεσαι το ίδιο το τρεμούλιασμα. Τότε δεν υπάρχουν δύο σώματα, δύο μυαλά. Στην αρχή, υπάρχουν δύο ενέργειες, που τρεμουλιάζουν και στο τέλος μόνο ένας κύκλος. Μπες μέσα στη σεξουαλική πράξη. Μπες ολοκληρωτικά. Μην αφήνεις τίποτα απέξω. Καθόλου μην αφήνεσαι στη σκέψη.

Μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχεις γίνει ένα με τον άλλον. Κι έπειτα, αυτή η αίσθηση της ενότητας μπορεί να αποσυνδεθεί από τη σύντροφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ολόκληρο το σύμπαν. Μπορείς να κάνεις έρωτα με τα δέντρα, με το φεγγάρι, με το κάθε τι. Όταν μάθεις πώς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο, μπορεί να δημιουργηθεί με το κάθε τι, ακόμη και με το τίποτε.

Μπορείς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο μέσα σου, επειδή ο άντρας είναι και άντρας και γυναίκα και η γυναίκα είναι και γυναίκα και άντρας. Είσαι και τα δύο γιατί δημιουργήθηκες από τα δύο. Δημιουργήθηκες και από άντρα και από γυναίκα, έτσι το μισό σου παραμένει το αντίθετό σου. Μπορείς να ξεχάσεις εντελώς τα πάντα και ο κύκλος μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σου. Και μόνον όταν δημιουργηθεί αυτός ο κύκλος, φτάνεις στην αληθινή αγαμία.
 
Όταν αυτός ο κύκλος δημιουργηθεί μέσα σου, έχεις απελευθερωθεί. Όταν επιστρέφεις μετά από μια ταντρική πράξη, έχεις ανέβει, δεν έχεις πέσει. Νιώθεις γεμάτος ενέργεια, πιο σφριγηλός, πιο ζωντανός, ακτινοβόλος. Κι εκείνη η έκσταση θα διαρκέσει για ώρες, ακόμη και για μέρες. Εξαρτάται από το πόσο βαθιά είχες προχωρήσει. Μετά από μια ταντρική σεξουαλική εμπειρία, για μέρες θα αισθάνεσαι χαλαρός, άνετος, σαν στο σπίτι σου, καθόλου βίαιος, καθόλου θυμωμένος, καθόλου στενοχωρημένος.

"Από το βιβλίο του Osho "SEX