Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Θέλεις Αφθονία; Τότε αναγνώρισε και υποδέξου την Ευημερία!

Να χαίρεσαι με την καλή τύχη των άλλων...
Δεν πρέπει να εμποδίζεις τον ερχομό της δικής σου ευημερίας νιώθοντας μνησικακία και ζήλια γιατί κάποιος άλλος έχει περισσότερα από σένα. Μην κριτικάρεις τον τρόπο που επιλέγουν οι άλλοι να ξοδεύουν τα λεφτά τους. Δε σε αφορά.
Κάθε άνθρωπος ακολουθεί τους κανόνες της δικής του συνειδητότητας. Γι’ αυτό κι εσύ φρόντισε τους δικούς σου. Ευλόγησε την καλή τύχη των άλλων και μην ξεχνάς πως υπάρχει αρκετή για όλους.

Μήπως είσαι τσιγκούνης και δε δίνεις φιλοδωρήματα; 
Μήπως αποπαίρνεις τους φύλακες στις τουαλέτες με φαρισαϊκές δηλώσεις; 
Μήπως αγνοείς το θυρωρό του γραφείου ή της πολυκατοικίας σου τα Χριστούγεννα; 
Μήπως μετράς τις δεκάρες που δε χρειάζεσαι, για να αγοράσεις μπαγιάτικο ψωμί ή μαραμένα λαχανικά; 
Κάνεις τα ψώνια σου σε μικρομάγαζα ή μήπως διαλέγεις πάντα το φτηνότερο φαγητό στον κατάλογο του εστιατορίου;
Υπάρχει ο κανόνας της "ζήτησης και της προσφοράς". Η ζήτηση έρχεται πρώτη. Τα χρήματα έχουν τον τρόπο τους να πηγαίνουν εκεί που υπάρχει ανάγκη. Και η φτωχότερη οικογένεια μπορεί σχεδόν πάντα να συγκεντρώνει τα χρήματα μιας κηδείας.


Νοερές απεικονίσεις — Ωκεανός αφθονίας
Η συνειδητότητά της ευημερίας σου δεν εξαρτάται από τα χρήματα. Η ροή των χρημάτων σου εξαρτάται από τη συνειδητότητα της ευημερίας σου. Όσο περισσότερα μπορεί η σκέψη σου να συλλαμβάνει, τόσο περισσότερα θα έρθουν και στη ζωή σου.
Μου αρέσει να φαντάζομαι πως βρίσκομαι στην παραλία και κοιτάζω τον απέραντο ωκεανό γνωρίζοντας πως αυτός ο ωκεανός είναι η αφθονία που είναι διαθέσιμη και για μένα. Κοίταξε κι εσύ τα χέρια σου και δες τι είδους δοχείο κρατάς. Είναι ένα μικρό κουταλάκι, μια τρύπια δαχτυλήθρα, ένα χάρτινο κύπελλο, ένα ποτήρι του κρασιού, ένα νεροπότηρο, μια κανάτα, ένας κουβάς, μια μπανιέρα ή μήπως ένας αγωγός που συνδέεται μ’ αυτό τον ωκεανό της αφθονίας;

Κοίταξε γύρω σου και παρατήρησε τους ανθρώπους και τα δοχεία που κρατούν. Υπάρχει απέραντη αφθονία για όλους. Δεν μπορείς να την κλέψεις από κανέναν και κανείς δεν μπορεί να σου τη στερήσει. Και με κανέναν τρόπο δεν μπορείς να αποξηράνεις τον ωκεανό. Το δοχείο που φαντάζεσαι πως κρατάς είναι η συνειδητότητά σου και μπορείς πάντα να το αλλάξεις με ένα μεγαλύτερο.
Κάνε συχνά αυτή την άσκηση για να αποκτήσεις αίσθηση της αφθονίας και του απεριόριστου αποθέματος.


Άνοιξε την αγκαλιά σου
Στέκομαι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα με τα χέρια ανοιχτά και τεντωμένα στο πλάι και λέω: "Είμαι ανοιχτή και δεκτική σε όλα τα αγαθά και στην αφθονία του Σύμπαντος". Αυτό μου δίνει την αίσθηση της απεριόριστης επέκτασης.
Το Σύμπαν μπορεί να μου διαθέσει μόνον αυτό που έχω στη συνειδητότητά μου και μπορώ ΠΑΝΤΑ να δημιουργήσω περισσότερα στη συνειδητότητά μου. Είναι σαν μια κοσμική τράπεζα. Κάνω εκεί τις πνευματικές μου καταθέσεις, αυξάνοντας έτσι την επίγνωση της ικανότητάς μου να δημιουργώ. Ο διαλογισμός, οι θεραπείες και οι δηλώσεις είναι πνευματικές καταθέσεις. Ας αποκτήσουμε τη συνήθεια να κάνουμε καθημερινές καταθέσεις.

Η απλή συγκέντρωση χρημάτων δεν είναι αρκετή. Θέλουμε να απολαμβάνουμε τα χρήματά μας. 

Επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαίρεται τα χρήματα; Αν όχι, γιατί; Ένα μέρος από εκείνα που αποδεχόμαστε πηγαίνει στο χώρο της αγνής ευχαρίστησης. 

Διασκέδασες με τα χρήματά σου την περασμένη εβδομάδα; Γιατί όχι; Ποια παλιά πεποίθηση σε σταμάτησε; Ας την ελευθερώσουμε λοιπόν κι ας την αφήσουμε να φύγει.

Το χρήμα δεν πρέπει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ζωή μας. Δες το από μια καινούρια προοπτική. Το χρήμα είναι μέσο ανταλλαγής. Αυτό είναι μόνο. Τι θα κάναμε λοιπόν ή τι θα είχαμε αν δε χρειαζόμασταν χρήματα;
Σε ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που έχω διαβάσει στο «Αγάπη για το χρήμα» προτείνει να επιβάλουμε μια "ποινή φτώχειας" στον εαυτό μας. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ή λέμε κάτι αρνητικό για την οικονομική μας κατάσταση να πληρώνουμε ως πρόστιμο ένα ποσόν που θα το βάζουμε σε έναν κουμπαρά. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ένα ποσόν που θα το ξοδεύουμε για την ευχαρίστησή μας.

Χρειάζεται να ταρακουνήσουμε λιγάκι τις ιδέες μας γύρω από το χρήμα. Συνειδητοποίησα πως είναι ευκολότερο να διδάξεις σε ένα σεμινάριο για τη σεξουαλικότητα παρά για το χρήμα. Οι άνθρωποι οργίζονται όταν αμφισβητούνται οι πεποιθήσεις τους γύρω από το χρήμα. Ακόμα κι εκείνοι που επιθυμούν απελπισμένα να αυξήσουν τα χρήματά τους στη ζωή οργίζονται και αντιδρούν όταν επιχειρώ να αλλάξω τις περιοριστικές τους πεποιθήσεις.
"Επιθυμώ να αλλάξω". "Επιθυμώ να απελευθερώσω τις παλιές περιοριστικές μου πεποιθήσεις". Ορισμένες φορές χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ μ’ αυτές τις δύο δηλώσεις προκειμένου ν’ ανοίξουμε το δρόμο προς την ευημερία.

Θέλουμε να απελευθερώσουμε την νοοτροπία του "σταθερού εισοδήματος". Δεν πρέπει όμως να περιορίζουμε το Σύμπαν επιμένοντας πως έχουμε ΜΟΝΟΝ ένα συγκεκριμένο μισθό ή εισόδημα. Αυτός ο μισθός ή το εισόδημα είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΜΑΣ. Η προμήθεια μας έρχεται από μία μόνον πηγή, από το ίδιο το ΣΥΜΠΑΝ.

Υπάρχει ένας απεριόριστος αριθμός δρόμων. Χρειάζεται να οδηγηθούμε προς αυτούς. Χρειάζεται να παραδεχτούμε συνειδητά πως η προμήθεια έρχεται από οπουδήποτε. Κι όταν βρούμε στο δρόμο μας μια δραχμή ή ένα τάλιρο, τότε πρέπει να πούμε "ευχαριστώ" στην πηγή. Μπορεί να είναι μικρό το ποσόν, αλλά οι καινούριοι δρόμοι έχουν αρχίσει να ανοίγουν.
"Είμαι ανοιχτός και δεκτικός στις καινούριες λεωφόρους εισοδήματος".
"Αποδέχομαι τώρα το καλό μου από γνωστές και απρόσμενες πήγες".
"Είμαι ένα απεριόριστο ον που δέχεται από μια απεριόριστη πηγή με απεριόριστο τρόπο".


Να χαίρεσαι με τα μικρά νέα ξεκινήματα
Όταν εργαζόμαστε για να αυξήσουμε την ευημερία μας, πάντα κερδίζουμε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας για το πόσο αξίζουμε. Μια συγγραφέας δούλευε για να αυξήσει το εισόδημά της. Μια από τις δηλώσεις της ήταν: "Βγάζω πολλά λεφτά από το επάγγελμα του συγγραφέα". Τρεις μέρες αργότερα, πήγε σε μια καφετέρια όπου έπαιρνε συχνά το πρωινό της. Κάθισε σε ένα τραπέζι και έβγαλε το χειρόγραφό του βιβλίου της για να το επεξεργαστεί. Ο ιδιοκτήτης ήρθε κοντά της και της είπε: "Είστε συγγραφέας, έτσι δεν είναι; Θα θέλατε να γράψετε κάτι για μένα";
Μετά της έφερε μερικές λευκές πινακίδες και τη ρώτησε αν μπορούσε να γράψει επάνω: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ $ 3.95. Της πρόσφερε μάλιστα για τη δουλειά εκείνη ένα πλήρες πρωινό.
Το ασήμαντο εκείνο γεγονός σημάδεψε την αλλαγή της συνειδητότητάς της, που συνεχίστηκε αργότερα με την πώληση των δικών της έργων.

Αναγνώρισε την ευημερία  
Άρχισε να αναγνωρίζεις την ευημερία παντού και να την απολαμβάνεις. Ο αιδεσιμότατος Άικ, ο γνωστός ευαγγελιστής στη Νέα Υόρκη, όταν ήταν ακόμα φτωχός πάστορας, συνήθιζε να περνά μπροστά από καλά εστιατόρια και σπίτια, από μαγαζιά με ρούχα και αυτοκίνητα και να λέει με δυνατή φωνή: "Αυτά είναι για μένα, αυτά είναι για μένα". Τα όμορφα σπίτια και οι τράπεζες, τα πολυτελή μαγαζιά όλων των ειδών και οι θαλαμηγοί μάς προσφέρουν ευχαρίστηση όταν τα βλέπουμε. 
Ας παραδεχτούμε λοιπόν πως είναι δυνατό να γίνουν όλα αυτά μέρος και του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ πλούτου, αν συνειδητοποιήσουμε πως μπορούμε να τα μοιραστούμε αν το επιθυμούμε. Αν δούμε καλοντυμένους ανθρώπους ας πούμε: "Δεν είναι θαυμάσιο που έχουν τόσο πολλά; Υπάρχουν πάρα πολλά για όλους μας".

Δεν επιθυμούμε τα αγαθά κάποιου άλλου. Θέλουμε να έχουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Κι όμως στην πραγματικότητα δεν έχουμε τίποτε δικό μας. Χρησιμοποιούμε απλώς την περιουσία μας για ένα διάστημα ώσπου να την παραχωρήσουμε σε κάποιους άλλους. Ορισμένες φορές κάποια περιουσιακά στοιχεία μπορεί να παραμείνουν σε μια οικογένεια για αρκετές γενιές, σίγουρα όμως θα περάσουν σε άλλους αργότερα. Υπάρχει ένας φυσικός ρυθμός αλλαγής στη ζωή. Τα πράγματα έρχονται και φεύγουν. Θεωρώ λοιπόν πως όταν κάτι φεύγει, αυτό συμβαίνει απλώς για να δημιουργήσει χώρο για κάτι καινούριο και καλύτερο. 

Δέξου τις φιλοφρονήσεις
Είναι πολλοί οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν πλούσιοι κι όμως δε δέχονται μια φιλοφρόνηση. Γνώρισα πολλούς ηθοποιούς που ήθελαν να γίνουν "αστέρες" κι όμως λύγισαν μπροστά σε μια φιλοφρόνηση.
Οι φιλοφρονήσεις είναι δώρα της ευημερίας. Γι' αυτό χρειάζεται να τις δεχόμαστε με ευγένεια. Η μητέρα μου με δίδαξε από μικρή να χαμογελώ και να λέω "ευχαριστώ" όταν δεχόμουν ένα δώρο ή μια φιλοφρόνηση. Κι αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο ατού στη μετέπειτα ζωή μου. Είναι πολύ σημαντικό να δεχόμαστε μια φιλοφρόνηση και να την ανταποδίδουμε, ώστε ο συνομιλητής μας να νιώθει πως υπάρχει, ανταπόκριση. Είναι κι αυτό ένας καλός τρόπος να ανοίξουμε το δρόμο για τη ροή του καλού.

Ας χαρούμε με τον πλούτο που έχουμε, αφού μπορούμε να ξυπνάμε το πρωί και να ατενίζουμε μια καινούρια μέρα. Ας ευλογούμε το Θεό που είμαστε ζωντανοί, υγιείς, που έχουμε φίλους, που είμαστε δημιουργικοί, που είμαστε ένα ζωντανό παράδειγμα της χαράς στη ζωή. Ζούμε και αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση και διασκεδάζουμε με τη διαδικασία της μεταμόρφωσής μας.



Απόσπασμα από το βιβλίο 
της Louise Hay
«Μεταμορφώστε τη ζωή σας»