Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η σύνδεση των δοντιών με τον πόνο στα εσωτερικά μας όργανα

Η στοματική μας υγιεινή είναι απαραίτητη όχι μόνο για την καλή υγεία του στόματος αλλά και όλου του σώματός μας. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι από του μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια) που φροντίζουν να ρέει η ενέργεια μέσα μας συνδέονται με τα δόντια μας. 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ασθένειες που έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένα δόντια. 

Φυσικά, ένας πονόδοντος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, ωστόσο καλό θα είναι να το γνωρίζουμε αν η δυσφορία που νοιώθουμε συνεχίζεται.

Η σύνδεση των δοντιών με τα εσωτερικά μας όργανα
Οι κοπτήρες και οι κυνόδοντες βρίσκονται σε μεσημβρινούς που συνδέονται με τα νεφρά, το ήπαρ και της χοληδόχο κύστη. 

Οι μεσημβρινοί των προγομφίων και των γομφίων συνδέονται με το παχύ έντερο και το στομάχι. Οι παραπάνω μεσημβρινοί συνδέουν διάφορα όργανα, αδένες, μύες και τις αρθρώσεις με τα δόντια.

Πόνος στους άνω και κάτω κοπτήρες μπορεί να είναι ένδειξη λοίμωξης στα νεφρά, την ουροδόχο κύστη ή στο αυτί. Μπορούν επίσης να επισημαίνουν προβλήματα στο λεμφικό σύστημα ή στα όργανα αναπαραγωγής. 

Πόνος στους τραπεζίτες μπορεί να είναι ένδειξη αναιμίας, έλκους στομάχου εντερικού προβλήματος, χρόνιας γαστρίτιδας (φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου), αιμορροΐδων, λοίμωξης στην ουροδόχο κύστη, πρόβλημα στο μαστό, ρευματισμών ή χρόνιας φλεγμονής του παγκρέατος. 

Οι φρονιμίτες συνδέονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα, την καρδιά, το συκώτι, και το έντερο. Μπορούν να προειδοποιήσουν γα υψηλή αρτηριακή πίεση, έκζεμα, πονοκέφαλο, ηπατική νόσο, πόνος στα άκρα ή καρδιαγγειακές παθήσεις.