Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

(Κοσμικό Λουτρό και Ταξίδια Φαντασίας)


Ηχο-συναντήσεις 
Την  πρώτη και τρίτη Δευτέρα  
κάθε μήνα 
19:15-20:30 

ΙΑΘΕΙΗΝ 
(Θράκης 138 και Αν. Ρωμυλίας)
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 



Οι Ηχο-συναντήσεις και το κοσμικό λουτρό είναι μια φανταστική εμπειρία, ένα ταξίδι με ήχους όπου δεν χρειάζονται βιογραφικά, ταυτότητες και προσωπικά διαπιστευτήρια, μόνο η πρόθεση να συναντήσεις τον εαυτό σου. Οι ήχοι από τις ηχογαβάθες και τα γκογκ δημιουργούν γύρω σου ένα ενεργειακό θεραπευτικό πεδίο. Ένα θεραπευτικό κουκούλι όπου μέσα του μπορείς με ασφάλεια να αφεθείς, να εμπιστευτείς και να αρχίσεις το εσωτερικό ταξίδι.
Το πόσο βαθιά μπορεί να φτάσεις εξαρτάται από εσένα όμως σίγουρα, καθώς δέχεσαι τα δονητικά αγγίγματα του ήχου, μπαίνοντας σε βαθιά χαλάρωση, θα χαλαρώσει το σώμα σου θα ησυχάσει το μυαλό σου, και θα απελευθερωθεί όλη η ένταση που κουβαλάς από την καθημερινότητα. 


Σταδιακά όσο περισσότερο αφήνεσαι στην ηχητική αγκαλιά, θα αποκτήσεις νοητική και συναισθηματική διαύγεια γιατί ο ήχος έχει την δυνατότητα να αλλάξει τα μοτίβα των σκέψεων σου και να σε οδηγήσει σε καινούργιες δυνατότητες αντιμετώπισης των καταστάσεων που συμβαίνουν στην ζωή σου. 

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ήχοι από τα γκογκ και τις ηχογαβάθες επηρεάζουν την συχνότητα του εγκεφάλου και τον οδηγούν στην παράγωγη κυμάτων Theta και Delta, τα οποία παράγονται από αυτόν κατά τη διάρκεια ενός βαθύ ύπνου. Ταυτόχρονα αν το ηχητικό ταξίδι συνοδεύεται και από έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό (ταξίδια φαντασίας) τότε δημιουργούνται καινούργιες συνάψεις στον εγκέφαλο δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα που συμμετέχει σε αυτήν την ηχητική γιορτή να αποκτήσει καινούργια κατανόηση για την ζωή.

Το κοσμικό λουτρό είναι μια ευκαιρία για να βιώσεις βαθιά χαλάρωση ενώ ταυτόχρονα θα έχεις μια αίσθηση αρμονίας, ηρεμίας αλλά και ενεργοποίησης και ζωντάνιας. Μιας ζωντάνιας που είναι καθαρά εσωτερική γιατί έχοντας ενεργοποιηθεί οι εσωτερικοί αυτοθεραπευτικοί μηχανισμοί του σώματος σταδιακά θα οδηγηθείς σε υψηλότερες δονητικές συχνότητες αλλάζοντας το συνειδησιακό σου επίπεδο. 
Με τον ήχο από τις ηχογαβάθες και τα γκογκ συμβαίνει Μεταμόρφωση Συνείδησης. Μπορούμε να πούμε ότι ο ήχος τους γίνεται μια πύλη που μας οδηγεί στο συλλογικό ασυνείδητο και εκεί έχουμε πρόσβαση σε ότι πληροφορία  χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ότι επιθυμούμε.

Χρειάζεται να ξέρουμε ότι το σώμα μας, ο σωματικός εαυτός μας, είναι το όχημα μέσα από το οποίο εκφράζονται ο συγκινησιακός, διανοητικός και πνευματικός εαυτός μας. Μέσα στην θεραπευτική αγκαλιά του ήχου  συναντώνται και οι τρεις εαυτοί μας καθώς: 
· Ανοίγει σαν λουλούδι η καρδιά (συναισθηματικός εαυτός), και βγαίνουμε από τον μικρόκοσμο μας για να συνδεθούμε με τους άλλους μέσα από την ποιότητα της αγάπης
· Ησυχάζει ο νους, (διανοητικός εαυτός) και αντιλαμβανόμαστε, σκεπτόμαστε, στοχαζόμαστε και ερμηνεύουμε τις αντιλήψεις μας με καλύτερο τρόπο 
· Περπατάμε στο μονοπάτι του Πνεύματος, (ουσιώδης εαυτός), για να συναντήσουμε ένα θετικό, σοφό και γε­μάτο αγάπη οδηγό που μας θυμίζει την αληθινή μας θεϊκή φύση.


Η διαδικασία
Μια μεγάλη αλήθεια είναι: Αν θες να αλλάξεις την κατάσταση του μυαλού σου άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις!
· Αρχίζουμε λοιπόν με αναπνευστικές τεχνικές βοηθώντας το μυαλό να χαλαρώσει και να απαγκιστρωθεί από την καθημερινότητα. Στην συνεχεία ξαπλώνουμε αφήνοντας τον ήχο να μας αγκαλιάσει και την εσωτερική αλήθεια να αναδυθεί με την μορφή αισθήσεων και εικόνων.
· Ο Ήχος από το Γκογκ σταδιακά μας οδηγεί στον ιερό χώρο της μήτρας του Σύμπαντος και μας φέρνει σε επαφή με το ρυθμό της κοσμικής καρδιάς.
· Σταδιακά συμμετέχουν στο κοσμικό λουτρό ηχογαβάθες και καμπανάκια που ενισχύουν την σύνδεση με την συμπαντική καρδιά μεταφέροντάς μας σε ένα θεραπευτικό πεδίο, σε μια θεραπευτική αγκαλιά όπου μέσα της θα έρθουμε σε επαφή με όλο το δυναμικό μας, τις δυνατότητες και τα ταλέντα μας. 
· Με ένα καθοδηγούμενο διαλογισμό (ταξίδι φαντασίας), διαφορετικό κάθε φορά, θα ανακαλύψουμε μια διαφορετική πτυχή μας για να αναδυθούμε στο σήμερα, στο Εδώ και Τώρα, ενδυναμωμένοι και σε ειρήνη με τον εαυτό μας 
· Θα αφεθούμε για λίγο στη λυτρωτική αγκαλιά της σιωπής για να συνειδητοποιήσουμε ότι ζήσαμε.
· Στη συνέχεια θα γράψουμε την εμπειρία μας καθώς και το μήνυμα που πήραμε για εμάς και την ζωή μας. 

Πίνοντας τσαγάκι θα μοιραστούμε ότι θέλουμε από την εμπειρία μας με την ηχο-ομάδα μας.

Είναι καλό να έχετε μαζί σας ένα τετράδιο για να καταγράφετε τις ηχο-εμπειρίες σας από κάθε συνάντηση. 

Χρειάζεται να φοράτε χαλαρά ζεστά ρούχα. Κουβέρτες, στρωματάκια και μαξιλάρια θα σας δώσουμε εμείς έκτος αν προτιμάτε να φέρετε τα δικά σας

Προσοχή: Ένα κοσμικό λουτρό λειτουργεί σαν αποτοξίνωση και είναι σημαντικό να πιείτε άφθονο νερό και να έχετε την δυνατότητα να ξεκουραστείτε.
Γενικά μετά από ένα κοσμικό λουτρό οι άνθρωποι έρχονται σε ειρήνη με τον εαυτό τους και έχουν βαθύτερο και καλύτερο ύπνο για αρκετές μέρες μετά





ΗΧΟ - Συντονίστρια: 
Δέσποινα Παλαμάρη

Τηλεφωνα επικοινωνίας: 
6973-216895