Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πως μπορείτε να αποβάλλετε σκέψεις φόβου και άγχους.

Πού μπορείτε να βρείτε ακλόνητη ηρεμία και γαλήνη;

Να είστε πάντα σε επαφή με τον πυρήνα της ύπαρξής σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ως τώρα πόσο σημαντι­κό είναι να έχουν επαφή με τον πυρήνα της ύπαρξής τους είναι μια κατάσταση ηρεμίας και σταθερότητας. 
Όταν δεν είστε σε επαφή με το κέντρο του Είναι σας, νιώθετε σκόρπιοι και αποδιοργανωμένοι. Τα συναισθήματά σας αντιπαλεύουν μεταξύ τους. Δεν υπάρχει σταθερότητα στις αντιδράσεις σας, επειδή το επόμενο συμβάν μπορεί να σας τραβήξει προς τη μια ή την άλλη μεριά. 
Ο πανικός είναι η υπέρτατη κατάληξη της έλλειψης επαφής με το κέντρο του είναι σας, μα υπάρχουν και πολλές ηπιότερες καταστάσεις, όπως η αφηρημάδα, η νευ­ρικότητα, η σύγχυση, το άγχος και ο αποπροσανατολισμός. Δυστυχώς, το να γνωρίζεις πως είναι προτιμότερο να είσαι σε επαφή με το κέντρο του είναι σου δεν σημαίνει και πως θα κατορθώσεις τόσο εύκολα να το πετύχεις.


Πού βρίσκεται αυτό το κέντρο; 
Για μερικούς βρίσκεται μέσω του στήθους ή στην ίδια την καρδιά. Για άλλους, βρίσκε­ται στο ηλιακό πλέγμα ή είναι απλώς μια γενικότερη αίσθηση «κατάδυσης στο εσωτερικό». Εγώ θα έλεγα, όμως, πως το κέντρο δεν είναι ένα φυσικό σημείο. Η καρδιά σας δεν μπορεί να είναι το κέντρο της ύπαρξής σας όταν χτυπά σαν τρελή ή όταν πονά. Το ηλιακό σας πλέγμα δεν μπορεί να είναι το κέντρο σας όταν τα σωθικά σας έχουν δεθεί κόμπος. Το σώμα καθρεφτίζει πάντοτε τη συνειδητότητα, άρα το κέντρο σας βρίσκεται στη συνειδητότητα. Αυτό μας κατευθύνει μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, μα η συνειδητότητα κινείται και αλλά­ζει διαρκώς. 

Επομένως, το ερώτημα είναι: Πού μπορείτε να βρείτε ακλόνητη ηρεμία και γαλήνη;
Είμαι σίγουρος πως δεν θα ξαφνιαστείτε αν ακούσετε πως η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη εντοπίζονται στο επίπεδο της ψυχής, εκεί όπου μπορεί κάποιος να φτάσει μέσω του διαλογισμού. Το έχουμε ήδη συζητήσει, μα αξίζει να επαναλάβουμε πως, όποιος κι αν είστε και όποια κρίση κι αν περνάτε αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, αυτό το σημείο της γαλήνης και της ηρε­μίας δεν χάνεται ποτέ. Πλησιάζοντας το και μόνο, θα μπορέ­σετε να βιώσετε τις επιδράσεις του. Όταν θέλετε να αναζητή­σετε το κέντρο της ύπαρξής σας, βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν πρόκειται να σας ενοχλήσουν. Κλείστε τα μάτια και αισθανθείτε το μέρος εκείνο του σώματός σας που είναι στρεσαρισμένο. Αναπνεύστε άνετα και κανονικά, απελευθερώνο­ντας τη διαταραγμένη ενέργεια από το συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Πολύ συχνά ο νους σας θα περιέχει σκέψεις άγχους. Αυτές συνήθως εξαφανίζονται αν το σώμα σας ηρεμήσει. Αν δεν εξα­φανιστούν, τότε εκπνεύστε την ενέργεια που κρύβεται πίσω από αυτές τις σκέψεις, δηλαδή την ενέργεια του φόβου και του άγχους. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να το πετύχετε αυτό.

Μέσω του τσάκρα του στέμματος: Στη γιόγκα, η κορυφή του κεφαλιού θεωρείται ένα ενεργειακό κέντρο ή, αλλιώς, τσάκρα. Το τσάκρα του στέμματος είναι ένα αποτελεσματικό σημείο για την απελευθέρωση ενέργειας. Κλείστε τα μάτια και ορα­ματιστείτε μια ακτίνα λευκού φωτός να διαπερνά το κεφάλι σας και να εξέρχεται από αυτό μέσα από ένα μικροσκοπικό άνοιγμα στην κορυφή του. Η στήλη του φωτός είναι στενή, αλλά συγκεντρώνει όλες τις σκέψεις που στριφογυρίζουν μέσα στο κεφάλι σας και τις απομακρύνει με ένα μόνο ρεύμα, μέσω του τσάκρα του στέμματος - μπορείτε να φανταστείτε τις σκέ­ψεις σας σαν καπνό που στροβιλίζεται και που η στήλη του φωτός συγκεντρώνει και παρασύρει μακριά.

Μέσω αναπνοών: Εκπνεύστε τον αέρα με μια σταθερή εκπνοή - σαν να σβήνετε ένα κερί γενεθλίων, μα με πιο αργό ρυθμό. Παρατηρήστε το λευκό φως της εκπνοής σας να ανεβαίνει προς τα πάνω, παρασύροντας μαζί του όλες τις σκέψεις άγχους. Δείτε το φως να ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα, μέχρι που βγαίνει από το δωμάτιο και δεν μπορείτε να το δείτε πια.

Μέσω ήχων: Βοηθά επίσης να βγάζετε έναν ψηλό τόνο την ίδια στιγμή που εκπνέετε, ένα απαλό «ιιιιιιι». Τις πρώτες φορές η άσκηση μπορεί να σας φανεί περίεργη, αλλά ακόμα κι αν δεν μπορέσετε να κάνετε έναν ήχο ή να εκπνεύσετε σωστά την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε, απλώς και μόνο ο οραματισμός της ακτίνας του λευκού φωτός που παρασύρει την ενέργεια ψηλά και έξω από το σώμα μπορεί να είναι απο­τελεσματικός από μόνος του.



Απόσπασμα από το βιβλίο του 
Deepak Chopra
Ανακαλύπτοντας το Σώμα"
"Ανασταίνοντας την Ψυχή