Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Διευκολύνοντας το ταξίδι ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε τα οποία θα βοηθήσουν να διευκολυνθεί το ταξίδι ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου προς τους Ανώτερους Κόσμους και να διευκολυνθεί επίσης η μετενσάρκωσή τους.

Δεν έχει σημασία αν το άτομο έχει συνείδηση ή είναι αναίσθητο όταν πεθαίνει - διότι στην πραγματικότητα έχει πάντα συνείδηση. 
Μερικές φορές είναι έξω από το σώμα του και δεν μπορεί να ελέγξει τον μηχανισμό του εγκεφάλου του για να επικοινωνήσει μαζί σας. Ορισμένα νευρικά κέντρα έχουν παραλύσει έτσι ώστε δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί. Αλλά η ψυχή του ακούει· αισθάνεται ό,τι συμβαίνει γύρω του. 

Μερικές φορές οι αισθήσεις του, είναι πιο ευαίσθητες από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν μπορούν να ακούσουν πράγματα που λέγονται δύο ή τρία δωμάτια πιο πέρα. Έτσι, αν μιλήσετε σε ένα άτομο που πεθαίνει, μη νομίζετε ότι δεν ακούει, γι' αυτό να προσέχετε αυτά που λέτε.

1. Εμπνεύστε το άτομο που πεθαίνει με αφοβία. Συζητήστε μαζί του για το πώς ο Θεός είναι αγάπη και να του πείτε να μην φοβάται. Εξηγήστε ότι όλα όσα έκανε λάθος δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με όλα τα καλά που έχει κάνει στους αιώνες, ότι η ισορροπία του καλού θα αυξηθεί και ότι η αγάπη του Θεού θα τον αγκαλιάσει. Απομακρύνετε κάθε φόβο.

Η Διδασκαλία μας λέει ότι όσοι εισέρχονται στους Λεπτοφυείς Κόσμους με φόβο παραλύουν για χρονικό διάστημα ίσα με σαράντα χρόνια. Όπως ένα έντομο το οποίο προσποιείται ότι είναι νεκρό όταν το χτυπήσετε, ένα άτομο που έχει χτυπηθεί με το φόβο είναι ζαλισμένο όταν μπαίνει στους Λεπτοφυείς Κόσμους.

Κάποτε ρώτησα έναν χειρουργό, ο οποίος ήταν επίσης ψυχίατρος, γιατί ένας από τους ασθενείς του είχε δυσκολία στο να ξυπνήσει μετά από χειρουργική επέμβαση. Κάθε δυνατό μέσο χρησιμοποιήθηκε για να φέρει τον ασθενή στη συνείδηση, αλλά απλά έφυγε. Ο γιατρός μου είπε ότι ο άντρας είχε λάβει το αναισθητικό σε μια κατάσταση φόβου. Εκείνοι που δεν φοβούνται την αναισθησία ξυπνούν πολύ καλύτερα· εκείνοι που φοβούνται, έχουν πιο δύσκολο ξύπνημα.
Το ίδιο ισχύει και για τους Λεπτοφυείς Κόσμους. Ο φόβος παραλύει τις αισθήσεις του ατόμου και τον μόχθο του, και τον αποτρέπει από το να δει το όραμά του για το μέλλον. Ένα άτομο που πεθαίνει έχει συχνά την τάση ή τη διάθεση να ταυτιστεί με την κατάσταση του σώματος του, τα συναισθήματα, το μυαλό, και τις αποτυχίες του. Αυτό τον οδηγεί σε μια κατάσταση φόβου. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να βοηθήσετε το άτομο να ξεπεράσει το φόβο με το να το εντυπώσετε με αφοβία.

2. Ποτέ μην αναφέρετε οποιαδήποτε παράλειψη ή λάθος που το άτομο που πεθαίνει μπορεί να είχε διαπράξει κατά το παρελθόν· αυτό θα τον αναγκάσει να ταυτιστεί με τις αποτυχίες του. Κάθε ανθρώπινο ον που έχει ταυτιστεί με τις αποτυχίες του δεν είναι επιτυχές· είναι μια αποτυχία και δεν μπορεί να πάει προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, εάν ανοίγει μια νέα επιχείρηση, αυτή θα αποτύχει, διότι η εικόνα της αποτυχίας ελέγχει το μυαλό του. Συζητήστε μαζί του για το πόσο όμορφο είναι, πόσους φίλους έχει, πόσοι άνθρωποι τον αγαπούν. Τον κάνει να αισθάνεται ότι έκανε καλά πράγματα.

3. Αν έχει σφάλλει με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον σας, πείτε του ότι τον συγχωρείτε και ζητήστε του να σας συγχωρήσει. Κάντε τον ελαφρύτερο έτσι ώστε να μην ταυτιστεί σε κάποιο πράγμα που μπορεί να μην έκανε σωστά. Κι αυτό γιατί φέρουμε κάθε εικόνα αποτυχίας μαζί μας.
Ο Μεγάλος Σοφός μας συμβουλεύει να αφήσουμε πίσω όσο περισσότερα τέτοια σκουπίδια είναι δυνατόν· μπορείτε να δώσετε σε ένα άτομο που πεθαίνει καλύτερες αποσκευές από εικόνες αποτυχίας.


4. Αφού το άτομο πεθάνει, είναι καλό να κάνετε μια συγκέντρωση προς τιμήν του, καλώντας τους φίλους και την οικογένειά του. Ο καθένας πρέπει να μιλάει πολύ όμορφα γι 'αυτόν και να μην αναφέρει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί γύρω από τα καλά του και τις καλές πράξεις που έκανε.

Συχνά ένα άτομο δεν γνωρίζει ότι είναι νεκρό για μια περίοδο μιας εβδομάδας με σαράντα ημέρες αφότου πέθανε. Νομίζει ότι είναι ακόμα μαζί σας, και γι’ αυτό μερικές φορές του κάνει έκπληξη το γεγονός ότι δεν απαντάτε στις ερωτήσεις του. Μερικές φορές μπορεί να απαντάτε στις ερωτήσεις του νοητικά, και νομίζει ότι είναι λεκτική επικοινωνία. Αλλά αν μιλήσετε κακά γι 'αυτόν ή αναφέρετε τις ελλείψεις του, τον κάνετε να ταυτιστεί με τις αποτυχίες του, κι αυτό τον κάνει δέσμιο στη γη, και θα έχει τις ίδιες συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές που είχε ενώ ήταν στο σώμα.

Υπάρχει μια παράδοση σε πολλούς Μωαμεθανούς, Σούφι, και σε χριστιανικά μοναστήρια, που για σαράντα μέρες αφού ένα άτομο πεθάνει, έχει οριστεί μια θέση γι 'αυτόν στο τραπέζι. Κάποτε ρώτησα έναν μοναχό γιατί το συνηθίζουν αυτό, και είπε ότι το άτομο δεν γνωρίζει ότι είναι νεκρό ακόμη, έτσι έρχεται για να φάει. Ο ίδιος στην πραγματικότητα δεν τρώει, αλλά νομίζει ότι τρώει.

Ένα πρόσωπο που έχει πεθάνει είναι ακόμα στο ίδιο αιθερικό και συναισθηματικό σώμα, τα οποία μοιάζουν με το φυσικό σώμα. Όπως φαντάζεται ότι είναι ντυμένος, ντύνεται έτσι αμέσως. Ακούει τα πάντα. Κάθεται κάτω για να φάει και υποθέτει ότι τρώει. Βλέπει ότι τρώει, αλλά το φαγητό είναι ακόμα εκεί. Αλλά αν δεν έχει τοποθετηθεί καρέκλα γι' αυτόν, λαμβάνει ένα μεγάλο σοκ και αναρωτιέται γιατί έχει παραλειφθεί. Αυτό τον αναγκάζει να θρηνήσει.

Όταν ένα μέλος της οικογένειας πεθάνει, είναι ένα σύγχρονο έθιμο να πάρουν όλα όσα του ανήκουν και είτε να τα δώσουν κάπου ή να τα πετάξουν. Το πρόσωπο είναι τόσο έκπληκτο να βλέπει αυτό που συμβαίνει γιατί είναι ακόμα «ζωντανό». Πώς θα σας φαινόταν αν ο πατέρας και η μητέρα σας έπαιρναν όλα τα υπάρχοντά σας και τα πέταγαν στα σκουπίδια; Είναι σημαντικό να κάνετε το άτομο να αισθάνεται ότι τα πάντα είναι τα ίδια μέχρι να ξυπνήσει με φυσικό τρόπο. Δώστε του την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει μέχρι νιώσει σιγά σιγά ότι έχει αναχωρήσει, ότι δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα, πόνος ή ταλαιπωρία, και ότι είναι εντάξει, επειδή δεν υπάρχει διαχωρισμός.

Υπάρχουν επίσης αόρατοι βοηθοί που βοηθούν στην αφύπνιση του. Μερικές φορές ο δικός του Ηλιακός Άγγελος τον ξυπνά· μερικές φορές είναι ένας φίλος που εξακολουθεί να ζει.

Εάν ένα άτομο έχει συνέχεια της συνείδησης, τα προβλήματα αυτά επιλύονται. Η αστρική συνείδηση είναι διαφορετική από τη φυσική συνείδηση· η σωματική συνείδηση σχετίζεται με τη υλική ζωή. Υπάρχει επίσης νοητική συνείδηση. Αν αυτά τα τρία αφυπνιστούν, υπάρχει συνέχεια της συνείδησης σε τρία επίπεδα. Εάν μόνο ένα επίπεδο της συνείδησης είναι ανοιχτό, δεν έχει σημασία πού είστε, εσείς νομίζετε ότι είστε στη γη, γιατί μόνο το γήινο "ραδιόφωνο" είναι σε λειτουργία.

5. Κάθε Σάββατο ή Κυριακή βράδυ, ανάψτε ένα κερί και ένα ωραίο θυμίαμα και πείτε, «Σε θυμόμαστε· ήσουν τόσο όμορφος". Πείτε μερικά ωραία πράγματα για το πρόσωπο αυτό, και στη συνέχεια πείτε μια προσευχή γι' αυτόν. Πρόκειται για μια παράδοση που είναι πολύ χρήσιμη για εκείνους που έχουν πεθάνει.

6. Αν κάποιος πεθάνει, είναι χρήσιμο να πληρώσετε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα χρέη του. Για παράδειγμα, αν ο πατέρας σας πεθάνει χωρίς να έχει πληρώσει τις οφειλές του, είναι θαυμάσιο να τις πληρώσετε γι 'αυτόν, γιατί τον απαλλάσσετε από οποιοδήποτε άγχος στο οποίο μπορεί να έπεσε στο αστρικό ή νοητικό επίπεδο ως προς το γιατί δεν τα έχει πληρώσει. Πληρώνοντάς τα είναι μια μεγάλη απελευθέρωση για αυτόν· μπορείτε πραγματικά να προωθήσετε την εξέλιξή του και να τον βοηθήσετε να προετοιμαστεί για μια καλύτερη ενσάρκωση.

Αν το άτομο που πεθαίνει έχει κάνει κάτι επιβλαβές προς σας, είναι σημαντικό να τον βρείτε πριν πεθάνει και να του πείτε ότι τον συγχωρείτε, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί. Αυτό καθαρίζει επίσης τον λογαριασμός σας μαζί του. Καθώς καθαρίζετε το λογαριασμό σας, μπορείτε να προετοιμαστείτε για μια πιο επιτυχημένη εμπειρία κατά τη στιγμή του θανάτου και μια καλύτερη ενσάρκωση όταν επιστρέψετε.

Εάν το άτομο χρησιμοποίησε κακία και συκοφαντίες εναντίον σας, πείτε του ότι δεν έχετε καμία πικρία και ότι τον ευλογείτε πάντα, ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου του.

Υπήρχε ένας πολεμιστής βασιλιάς που είχε έναν εχθρό, και καθώς πολεμούσαν, ο εχθρός τραυματίστηκε και έπεσε στο έδαφος. Ο βασιλιάς τον μετέφερε σε μια λίμνη όπου έπλυνε τις πληγές του εχθρού του και περίμενε μαζί του μέχρι που πέθανε. Ο εχθρός ρώτησε: «Γιατί δεν μπορείς απλά να με σκοτώσεις;" στην οποία ο βασιλιάς απάντησε, "δεν ήθελα να σε βλάψω· ήθελα να σκοτώσω την έχθρα σου. Στην πραγματικότητα, σ 'αγαπώ. Την επόμενη φορά που θα έρθεις, γίνε διοικητής του στρατού μου. Είσαι ελεύθερος να πεθάνεις εν ειρήνη, διότι θα προετοιμάσω μια θέση για σένα στο στρατό μου." 
Η ιστορία λέει ότι αφού ο άνθρωπος πέθανε, γεννήθηκε και πάλι σαν γιος του βασιλιά. Επειδή ο βασιλιάς τον τραυμάτισε θανάσιμα και δημιούργησε τεράστιο πόνο και ταλαιπωρία για τον ίδιο, ο βασιλιάς όφειλε στον εχθρό του τα πάντα που είχε στην κατοχή του - ακόμα και ολόκληρο το βασίλειό του.

Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν, χρειάζονται ενέργεια. Δεν χρειαζόμαστε μόνο ενέργεια για να διατηρήσουμε το φυσικό μας σώμα, αλλά και το συναισθηματικό και νοητικό σώμα μας. Ενέργεια απαιτείται για να αισθανθούμε, να νιώσουμε, να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, να κινηθούμε στο χώρο. Υπάρχουν τρία πράγματα που δημιουργούν ενέργεια: η ομορφιά, η καλοσύνη και η χαρά. Τα γεγονότα στη ζωή μας που είναι όμορφα και χαρούμενα είναι φορτισμένα με το καλό που είναι θαμμένο στο υποσυνείδητό μας.

Για παράδειγμα, κάνω κάτι πολύ καλό για σας, κάτι όμορφο και χαρούμενο για σας, αλλά το έχω ξεχάσει. Μετά δυσκολίας παρατηρώ ότι το έχω κάνει αυτό, αλλά είναι ακόμα θαμμένο στο υποσυνείδητο νου μου και είναι ανενεργό στην ύπαρξή μου. Όταν πεθαίνω, αναφέρετε το περιστατικό, και με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνετε αυτή τη θαμμένη πηγή ενέργειας που έχει αποθηκευτεί, και με εξοπλίζετε με περισσότερη ενέργεια για να την χρησιμοποιήσω στους Λεπτοφυείς Κόσμους.

Αν κάποιος πεθαίνει, ακόμη και αν είχατε πρόβλημα μαζί του, μην επιτρέπετε το πρόβλημα να συνεχίσει στον επόμενο κόσμο. Απλά αν αναφέρετε οποιαδήποτε πράξη ομορφιάς, καλοσύνης, ή χαράς που μπορεί να έχει κάνει θα δημιουργήσετε μια υποσυνείδητη απελευθέρωση της ενέργειας που θα τον βοηθήσει στο ταξίδι του.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Karma & Reincarnation