Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Διαλογισμός "της Επτάφωτης Λυχνίας"

Ένα διαλογιστικό ταξίδι στα ενεργειακά κέντρα του σώματος

Κάθισε ή ξάπλωσε άνετα αν προτιμάς. Νιώσε ότι χαλαρώνει κάθε ένταση στο λαιμό, στο κεφάλι, στους ώμους και στη σπονδυλική στήλη. Κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε το πρόσωπο σου. Παρακολούθησε για λίγο την αναπνοή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναπνέεις ελεύθερα από τη μύτη κρατώντας χαλαρό το σαγόνι. Άφησε την ανάσα σου, βαθιά και απαλή να κυκλοφορήσει μέσα σου χωρίς να την πιέζεις ή να την οδηγείς.
Με κάθε εισπνοή, νιώθεις την ενέργεια της ζωής (πράνα) να μπαίνει και να αναζωογονεί το σώμα σου. Με κάθε εκπνοή, αφήνεις τις εντάσεις να φύγουν. Κάθε σκέψη που έρχεται, άφησέ την να έρθει και να πε­ράσει, όπως βλέπεις να περνούν τα σύννεφα στον ουρανό… 
Σε κάθε αναπνοή χαλαρώνεις ολοένα και περισσότερο...


Σταδιακά  εστιάζεις την προσοχή σου στην περιοχή του πρώτου τσάκρα, στη βάση της λεκάνης. Φαντάζεσαι ότι αναπνέεις σε αυτή την περιοχή. Εισπνέεις και εκπνέεις μέσα από το πρώτο σου ενεργειακό κέντρο και νιώθεις ότι έχεις μια βαθιά σχέση με την Γη. Τη νιώθεις σαν ένα ασφαλές μέρος που σου παρέχει τροφή, φροντίδα, στέγη, ασφάλεια.

Συνεχίζεις να αναπνέεις μέσα από το πρώτο σου τσάκρα και αισθάνεσαι ότι το σώμα σου βυθίζεται σε μια γλυκιά χαλάρωση. Ετοιμάζεσαι για ένα διαλογιστικό ταξίδι στα τσάκρα σου ώστε να αποσυμφορήσεις όλη την αρνητικότητα που έχει συσσωρευτή εκεί και να επιτρέψεις στην ενέργεια να κινηθεί πάλι στο σώμα σου προσφέροντάς σου ηρεμία, υγεία, και ευεξία

Στην επόμενη αναπνοή σου εισπνέεις από το πρώτο σου τσάκρα και φαντάζεσαι ότι ανεβάζεις τον αέρα της αναπνοής στην κοιλιά σου, στο δεύτερο ενεργειακό σου κέντρο και εκπνέεις μέσα από αυτό.
Συνεχίζεις να εισπνέεις από το πρώτο σου κέντρο και τώρα μεταφέρεις τον αέρα της αναπνοής στο στομάχι σου, στο τρίτο ενεργειακό σου κέντρο και εκπνέεις μέσα από αυτό.
Με τον ίδιο τρόπο εισπνέεις από το πρώτο τσάκρα ανεβάζεις τον αέρα της αναπνοής στο θώρακα και τον απελευθερώνεις εκπνέοντάς τον μέσα από το τσάκρα της καρδιάς ανάμεσα από τα δυο σου στήθη.
Στην επόμενη αναπνοή σου εισπνέεις πάλι από το πρώτο σου τσάκρα, ανεβάζεις τον αέρα της αναπνοής στην περιοχή του λαιμού σου και τον εκπνέεις μέσα από αυτόν (πέμπτο τσάκρα)
Συνεχίζοντας αυτό το ταξίδι αναπνοών στα τσάκρα εισπνέεις πάλι από το πρώτο, ανεβάζεις τον αέρα της αναπνοής στην περιοχή του μετώπου σου και τον εκπνέεις μέσα από το τρίτο σου μάτι, το έκτο σου τσάκρα που βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής ανάμεσα στα δυο σου φρύδια.
Και ετοιμάζεσαι για την τελευταία αναπνοή για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος αναπνοής στα τσάκρα όπου εισπνέεις πάλι από το πρώτο σου τσάκρα και εκπνέεις από την κορυφή του κεφαλιού σου, από το τσάκρα της κορώνας.

Αμέσως μόλις τελειώσεις τον πρώτο κύκλο μπαίνεις με τον ίδιο τρόπο στον δεύτερο και συνεχίζεις μέχρι να ολοκληρώσεις επτά κύκλους αναπνοών.

Η "επτάφωτη λυχνία" είναι ένα γρήγορο διαλογιστικό ταξίδι στα τσάκρα που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά αλλά μπορεί να ευεργετήσει τον καθένα μας με πολλαπλούς τρόπους όπως:
·   Ερχόμαστε πάλι σε επαφή με τον εαυτό μας και δεν εστιάζουμε στις εξωτερικές παρεμβολές.
·    Επιτρέπουμε στην ενέργεια να κυλήσει ομαλά στο σώμα χαρίζοντας μας ευεξία.
· Τα ενεργειακά κέντρα  μέσω αυτής της διαλογιστικής αναπνοής καθαρίζονται, ενεργοποιούνται και αποκτούν αρμονία.
·  Αισθανόμαστε ότι η ηρεμία και η εσωτερική ησυχία μας πλημμυρίζουν ευεργετικά.


namaste
despoina palamari