Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αλήθεια σε γεμίζει Θεό!

Κάποιος είπε κάποτε: 
"Το μοναδικό όργανο που έφτιαξε ο Θεός είναι η φωνή. Όλα τα άλλα όργανα φτιάχτηκαν από τον άνθρωπο"… 
Και αμέσως γέμισε ο κόσμος μουσικότητα.

Μην ξεχνάς τη φωνή σου! Τη δυνατότητα να εκφράσεις την αλήθεια σου. Είναι μια δυνατότητα που σου δόθηκε από το Θεό. Μην την απορρίπτεις!
Εκφράσου με όποιο τρόπο μπορείς, μη σφραγίζεις τα χείλη σου...
Τραγούδησε, ψιθύρισε, γέλασε, φώναξε… Βγάλε κραυγές πόνου, αγωνίας… Εξέφρασε το φόβο σου, το παράπονό σου αλλά και την τρυφερότητά σου την αγάπη σου… Απελευθέρωσε την αλήθεια σου…


Πες τα Όχι και τα Ναι σου με ευθύτητα τη στιγμή που τα νιώθεις ούτως ώστε να μην σκληρύνουν μέσα στο λαιμό σου και αναγκαστούν κάποια στιγμή, όταν δεν αντέχεις άλλο, να πεταχτούν έξω με σφοδρότητα. Γιατί τότε, αυτό που θα βγει από μέσα σου, δεν θα είναι η αλήθεια σου αλλά η καταπίεσή σου. Και καλώς ή κακώς, όταν συμβαίνει αυτό, τις περισσότερες φορές ο αποδεκτής δεν είναι το σωστό πρόσωπο.

Μην σκέφτεσαι δεν θα το πω τώρα. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Η κατάλληλη στιγμή είναι πάντα να εκφραστούμε τη στιγμή που το νιώθουμε. 

Πες φοβάμαι, πες έχω θυμό, πες αγαπώ... 
Πες σε πεθύμησα, πες, συγνώμη, πες ναι, πες όχι... 
Πες χωρίζουμε, πες σε θέλω... 
Πες... είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μου… 
Πες αυτό που νιώθεις κι αν ο άλλος δεν καταλάβει ή δεν ανταποκριθεί δεν πειράζει. Βγάζει κι αυτός την δική του αλήθεια. Άκουσε την αλήθεια του και μην επιμένεις μόνο να πεις την δική σου. 

Άκουσε το δεν μπορώ και το δεν θέλω που έχει να σου πει. Άκουσε τα δικά του ναι και όχι, τα δικά του παράπονα… 

Μην κρατάς τα λόγια του στ’ αυτιά σου. Άφησέ τα να κατέβουν προς τα κάτω, προς την καρδιά σου. Επίτρεψε και στην δική του αλήθεια να σε αγγίξει, νιώσε ταυτόχρονα τη δική σου και άφησε χώρο στα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Μην εμμένεις, μην αντιδράς… 

Νιώσε και Δράσε…  

Η Αποδοχή είναι κι αυτή μια μορφή δράσης και ίσως από τις δυσκολότερες. Σκοτώνει τις εμμονές και σε απαγκιστρώνει από τις  προσδοκίες… Σε παίρνει παρακάτω. Σου δείχνει ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου. Σου δείχνει ότι έχει κι άλλο και σε καλεί να προχωρήσεις…
Προχώρα χωρίς εκκρεμότητες γιατί αυτές δεν σε αφήνουν να ξεφύγεις. Εκεί που νόμιζες ότι προχωρούσες ευθεία κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι στη ζωή σου, εξαιτίας τους, κάνεις κύκλους.

Μην καταπίνεις λοιπόν τίποτα και μην αφήνεις τίποτα για αύριο. Η Ζωή είναι τώρα, μην την αναβάλλεις. Μάθε να ακούς τη φωνή σου και να εκφράζεις με απλότητα την αλήθεια σου.

Κανέναν δεν σκότωσε ποτέ η αλήθεια. Δεν μπορεί να κάνει κακό η αλήθεια! 
Το ψέμα όμως… Το ψέμα ματώνει τις λέξεις και σκοτώνει τις στιγμές... Σκοτώνει αγάπες, σκοτώνει ζωές…

Αν θες η Αγάπη να κυριαρχεί στη ζωή σου χρειάζεται να περπατάς αγκαλιά με την αλήθεια σου χωρίς να εξαρτάσαι από τα καλογυαλισμένα ψέματα και τα σακάτικα δεν μπορώ. 
Δεν χρειάζεται να παριστάνεις κάτι άλλο για να νιώθεις την αγάπη. Η Αλήθεια σε βάζει να κολυμπάς μέσα στη θάλασσα της Αγάπης. Κι όσο περισσότερο εκφράζεσαι με την αλήθεια σου τόσο πιο ανάλαφρος γίνεσαι μέσα στην Αγάπη. 
Κι όσο πιο πολύ αγαπάς, όσο περισσότερο θα μοιράζεσαι την Αγάπη τόσο περισσότερο θα πλησιάζεις το Θεό. Τόσο περισσότερο, το όργανο που σου χάρισε ο Θεός, η φωνή σου, θα γίνεται ολοένα και πιο μελωδικό και θα σε Ανυψώνει κοντά Του.


namaste
despoina palamari