Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο Τάντρα : ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Αν επιλέξετε να βαδίσετε μαζί μας, μόνοι ή με τον σύντροφο σας, στο Ταντρικό μονοπάτι θα έχετε την ευκαιρία με την βοήθεια των Κινητικών Διαλογισμών, του Χορού, των Διαλογιστικών ασκήσεων των Αναπνευστικών Τεχνικών, των Ενεργειακών Μασάζ, της Σεξουαλικής Γιόγκα και των Ταντρικών ¨Παιχνιδιών¨, Συνδέοντας την Αγάπη με την Σεξουαλικότητα, να μάθετε να Απολαμβάνετε τον Εαυτό σας και να δημιουργείται τις συνθήκες για να έχετε Επιτυχημένες Ερωτικές Σχέσεις.


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 
«Εισαγωγή στην ΤΑΝΤΡΑ» 
ΔΩΡΕΑΝ Εισαγωγικό Σεμινάριο

1ος κύκλος Οκτώβριος – Δεκέμβριος  2016
Τάντρα: Σώμα, αυτός ο γνωστός – άγνωστος
Πρώτο μέρος: 12 Οκτωβρίου – Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 
Απελευθέρωσε το σώμα σου, βρες πάλι τη Ζωντάνια σου, τη Χαρά σου…
Δεύτερο μέρος:  23 Νοεμβρίου μέχρι 14 Δεκεμβρίου 
Παιχνιδίζοντας με τις Αισθήσεις…


2ος κύκλος Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017
"Ταντρικά μυστικά για επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις"
 4 Ιανουαρίου - 22 Φεβρουαρίου 

3ος κύκλος 1 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2017
Ταντρική Αλχημεία: Συνάντηση με τα αρχέτυπα
Άντρας-Γυναίκα  «ο χορός των ενεργειών»

4ος κύκλος  19 Απριλίου- 17 Μαΐου 
Τάντρα και Τσάκρα : Το μονοπάτι της παλλόμενης ενέργειας


Οι ταντρικές μας συναντήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο με ειδικά θέματα όπως :

  • "shamanic tantra" 
  • "η τέχνη της καθημερινής έκστασης" 
  • "βιώνοντας τον κοσμικό οργασμό" Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη 

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: 
Κέντρο εκπαίδευσης και συμβουλευτικής  
«Αλφάβητο Ζωής» 
Απόλλωνος 4 (1ος όροφος)    Σύνταγμα (3΄ από το μετρό)

Πληροφορίες: 210-33 13 713 & 6973216895

Ειδικές τιμές για ζευγάρια ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1ος κύκλος Οκτώβριος – Δεκέμβριος  2016

Τάντρα: Σώμα, αυτός ο γνωστός - άγνωστος

Πρώτο μέρος: Απελευθέρωσε το σώμα σου, βρες πάλι τη Ζωντάνια σου, τη Χαρά σου…

Από Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 20:00- 22:30 και κάθε Τετάρτη μέχρι τις  16 Νοεμβρίου στο κέντρο εκπαίδευσης και συμβουλευτικής «Αλφάβητο Ζωής» Απόλλωνος 4 στο Σύνταγμα. 

Αν νιώθεις ότι η “ακαμψία” και ο έλεγχος κυριαρχούν το μυαλό σου και ότι έχεις σταματήσει να ρέεις με τη Ζωή, αν τα “κλειδώματα” στο σώμα σου είναι πια τόσα πολλά που δεν αντέχεις άλλο, αν έχεις χάσει την Χαρά σου και μαζί την ικανότητα σου να απολαμβάνεις και θέλεις να αρχίσεις πάλι να ζεις τότε χρειάζεται να αφήσεις το Εγώ σου και να επιτρέψεις στη ευφυΐα του σώματος σου να βγει στο προσκήνιο. 

Και για να γίνει αυτό ο τρόπος είναι απλός: Κίνηση και Αναπνοή
Χρειάζεται να ξυπνήσει το σώμα  και να του δώσεις το χώρο και το χρόνο για να το νιώσεις, να το ακούσεις. Να του επιτρέψεις να κινηθεί και να εκφραστεί για να αρχίσει να ξεκλειδώνει και να σε οδηγήσει στη Χαρά και στην Ευχαρίστηση. 

Γιατί όταν η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη μέσα στο σώμα μόνο τότε μπορεί πραγματικά ο καθένας μας να νιώσει Ευχαρίστηση. Κι όταν η Ευχαρίστηση γίνει δεκτή από εμάς με εμπιστοσύνη τότε ρέει στην καρδιά μας και γίνεται Απόλαυση. 

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που διδάσκει η Τάντρα είναι: 
Αγαπήστε το σώμα σας, προστατέψτε το, σεβαστείτε το, φροντίστε το! Είναι δώρο Θεού! Συμπεριφερθείτε του σωστά, και θα σας αποκαλύψει μεγάλα μυστικά. 

Η ανάπτυξη του καθενός μας  εξαρτάται από τη σχέση που έχει με το σώμα του. Το πόσο μπορούμε να απολαύσουμε τη Ζωή μας, τον σύντροφο μας εξαρτάται από το πόσο μπορούμε να απολαύσουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας… 
Το πόσο ανοιχτοί είμαστε να το αγαπήσουμε, να το αισθανθούμε, να το ακούσουμε, να ταξιδέψουμε στη χαρά και την απόλαυση μέσα από αυτό…

Η Τάντρα λέει: Αν δεν μπορέσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να οδηγήσεις κανέναν στην Απόλαυση.

Κινητικοί Διαλογισμοί, Βιοενεργειακές Ασκήσεις, Ταντρικές Αναπνευστικές Τεχνικές, Ενεργειακά Μασάζ και Διαλογιστικά Ταντρικά Παιχνίδια θα μας επιτρέψουν σε αυτόν τον Ταντρικό κύκλο να απελευθερώσουμε την εγκλωβισμένη ενέργεια και ανοίγοντας την καρδιά μας να μπούμε στον κόσμο της Χαράς και της Απόλαυσης!!!

Μόνο όταν ο νους μας είναι ελεύθερος από αρνητικές σκέψεις και από στερεοτυπικούς προσδιορισμούς ανυψώνεται και η συνείδηση μας αφυπνίζεται. Γίνεται Φως, Διαύγεια, Ευρυχωρία και αρχίζουμε να αισθανόμαστε την Ένωση μας με την Απεραντοσύνη (κοσμικός οργασμός) 


Δεύτερο μέρος: Παιχνιδίζοντας με τις Αισθήσεις…

Στις 4 επόμενες συναντήσεις μας από 23 Νοεμβρίου μέχρι 14 Δεκεμβρίου θα ταξιδεψουμε στον κόσμο των αισθήσεων και θα τους επιτρέψουμε να μας μάθουν τα δικά τους μυστικά. 
Μουσική, Χορός, Αναπνοές, Διαλογιστικά Παιχνίδια και “Ταντρικά Εδέσματα”  θα πρωταγωνιστήσουν στο δεύτερο μέρος το 1ου κύκλου επιτρέποντας  στις αισθήσεις μας να ξυπνήσουν και να μας προσφέρουν μας την ευκαιρία να βιώσουμε με μοναδικό τρόπο, στιγμές Απελευθέρωσης, Χαράς, Αγάπης, Μοιράσματος και Ένωσης!

Η Τάντρα λέει:  Είναι πολύ όμορφο να αισθάνεσαι, να γεύεσαι να μυρίζεις, να ακούς, να ¨βλέπεις¨ και να αγγίζεις όχι μόνο τον σύντροφο σου αλλά και τον εαυτό σου. Γιατί αν δεν μπορέσεις να απολαύσεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις κανένα να απολαύσει. Αν δεν είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να υπηρετείς και να προσφέρεις στους άλλους. Δεν μπορείς να τους βοηθήσεις να πετύχουν την δική τους ικανοποίηση.


2ος κύκλος Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017

"Ταντρικά μυστικά για επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις"
 4 Ιανουαρίου - 22 Φεβρουαρίου 

Η Τάντρα λέει: Ο τελικός στόχος είναι η ενότητα!
Η Ταντρική ένωση είναι μια διαδικασία συγχώνευσης, ένα βαθύ άφημα με εμπιστοσύνη, όπου τα σώματα και οι ψυχές ενώνονται, αγκαλιάζονται, χορεύουν, τραγουδούν, χαϊδεύονται και απολαμβάνουν μέσα από μια όμορφη συμφωνία.
Μόνο μέσα από τον έρωτα και το ¨άφημα¨ μπορεί να αποκτήσει κάποιος την εμπειρία της βαθιάς ένωσης. Ο άνδρας και η γυναίκα μέσα από αυτήν την ένωση γίνονται Ένα. Γίνονται Αγάπη.

Η Tάντρα έχει σαν σκοπό να μεταμορφώσει αυτήν την Αγάπη σε Διαλογισμό, σε Φώτιση, σε μια Μυστικιστική Κορύφωση. (Ιερή Σεξουαλικότητα)
Έχει τη δυνατότητα να ανυψώσει τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι πρακτικές της  μπορούν με τρόπο ευχάριστο και μοναδικό να προσφέρουν Υπερβατικές Εμπειρίες Απόλυτης Ένωσης και Μοναδικής Διέγερσης. 


Την Τέταρτη 4 Ιανουαρίου  και ώρα 20:00-22:30 στο "Αλφαβητάρι της Ζωής" αρχίζει ο δεύτερος κύκλος ταντρικών σεμιναρίων  που θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις. Σε αυτές θα γνωρίσουμε εκείνα τα μυστικά που μπορούν να βελτιώσουν την ερωτική μας σχέση και την  κάνουν ικανή να κρατήσει αναμμένη την "ταντρική φλόγα" σε βάθος χρόνου.

Διαλογιστικές αναπνοές, ενεργειακά μασάζ και Ταντρικά παιχνίδια θα μας μάθουν όχι μόνο να ρέουμε μέσα στις ενέργειες  (αρσενικές και θηλυκές) αλλα και να αποκτήσουμε την ενσυναίσθηση  που χρειαζόμαστε ώστε να αντιλαμβανόμαστε την συναισθηματική κατάσταση του συντρόφου μας, τα θέλω και τις επιθυμίες του. Ταυτόχρονα θα απελευθερωθούμε από δικούς μας εγκλωβισμούς και θα μάθουμε να εκφράζουμε ελεύθερα τα δικά μας θέλω, τη δική μας επιθυμία, την δική μας αλήθεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε την ποικιλία και την ποιότητα που χρειάζεται η σχέση μας και απελευθερώνοντας το Σώμα, τον Εαυτό μας να περάσουμε από την Απόλαυση στην Ευδαιμονία. 

Η Τάντρα λέει: Η απόλαυση είναι στιγμιαία, ανήκει στο χρόνο. Η ευδαιμονία είναι μόνιμη και είναι πέρα από το χρόνο. Η απόλαυση έχει αρχή και τέλος. Η ευδαιμονία παραμένει για πάντα. Η απόλαυση έρχεται και φεύγει. Η ευδαιμονία δεν έρχεται ποτέ και δεν φεύγει ποτέ. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει περιστασιακά. Βρίσκεται ήδη στον βαθύτερο πυρήνα του είναι σου. Είναι η ίδια σου η συνειδητότητα"


Κάποια ¨μυστικά¨ που θα μάθουμε από την  Ταντρική Πρακτική είναι:

v    Σεξουαλική γιόγκα σε ζευγάρια
Ένα ¨παιχνίδι¨ για δύο.
Η καθημερινότητα, το άγχος και το στρες λειτουργούν αρνητικά στην σεξουαλική μας επιθυμία αλλά και στη διάθεση μας γενικώς. Βαδίζοντας στο μονοπάτι της Τάντρα γιόγκα με τρόπο παιχνιδιάρικο θα έχουμε σαν στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της επικοινωνίας αλλά και την αύξηση της ενέργειας και της ζωτικότητας μας.
Κάνοντας κάποιες από τις στάσεις-asana της γιόγκα θα ηρεμήσουμε το μυαλό και θα αναζωογονήσουμε το σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να ¨μαλακώσουμε¨ την περιοχή της πυέλου. Έτσι βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούμε αύξηση της Libido


v    Ταντρικές αναπνοές
Με τις αναπνευστικές τεχνικές οι σύντροφοι χαλαρώνουν πρώτα το σώμα και το νου τους και μετά στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Κάποιες από τις αναπνοές που μπορούν να εφαρμόσουν είναι:
· «αρμονική αναπνοή» όπου εισπνέουν και εκπνέουν ταυτόχρονα
· «αμοιβαία αναπνοή» όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. 
· «Γιν-Γιανγκ αναπνοή» όπου αναπνέουν μέσα από το πρώτο και το τέταρτο ενεργειακό τους κέντρο
· «κυκλική αναπνοή» όπου ο ένας αναπνέει τον άλλον
· «μικροκοσμική τροχιά» όπου ο ένας αναπνέει εναλλάξ τον εαυτό του και τον σύντροφο του 

Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα βγάζοντας ήχο. Όσο μεγαλύτερη ένταση έχει η φωνή κατά την εκπνοή, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια, βαθύτητα και δονητικότητα θα έχει ο οργασμός.

v    Διαλογισμός
Το μυαλό μέσα στην καθημερινότητα είναι πολυάσχολο. Τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι  γεμάτο σκέψεις και δεν απολαμβάνει. 
H σκέψη είναι ο χειρότερος εχθρός της ελεύθερης ροής της σεξουαλικής ενέργειας. Την μπλοκάρει, την καταπιέζει, την εξαφανίζει και εμποδίζει την πραγματική ένωση μεταξύ των συντρόφων. 
Με την βοήθεια των διαλογισμών (ομαδικοί, ατομικοί, σε ζευγάρια, με κίνηση ή χωρίς) θα οδηγηθούμε στο να αδειάσουμε το μυαλό και να συντονίσουμε μεταξύ τους κάποια μέρη του σώματος που αλληλοσυγκρούονται ώστε να φέρουμε σε αρμονία το Σώμα και το Νου. 
Να οδηγηθούμε μέσα από τη Σιωπή στην Ειρήνη και την Απόλαυση μετασχηματίζοντας τις συνηθισμένες καθημερινές μας στιγμές σε Ιερές (Καθημερινή Έκσταση)


v    Ενεργειακά Μασάζ
Τα Ενεργειακά μασάζ φέρνουν σε επαφή τις ψυχές των συντρόφων και τους συνδέουν με τις θετικές ενέργειες της Γης (θηλυκό στοιχείο, Ενέργεια) και του Ουρανού (αρσενικό στοιχείο, Πνεύμα).
Επίσης λειτουργούν θεραπευτικά καθώς: 
· Εναρμονίζουν τα πέντε στοιχεία στο φυσικό και στο αιθερικό μας σώμα όπως το "Ενεργειακό μασάζ των 5 στοιχείων", (γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας). 
· Καθαρίζουν και ενεργοποιούν τα ενεργειακά μας κέντρα όπως το "Μασάζ των Τσάκρα". 
· Διοχετεύουν προς τα έξω καταπιεσμένα συναισθήματα όπως του φόβου και του πόνου και αποκαθιστούν τη ζωτική ενέργεια όπως το μασάζ "Γιν –Γιανγκ". 
· Διεγείρουν τις αισθήσεις και οδηγούν στην Απόλαυση όπως το "Μασάζ των Αισθήσεων" ή το "Shiva-Shakti" μασάζ


3ος κύκλος 1 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2017

Ταντρική Αλχημεία: Συνάντηση με τα αρχέτυπα
Άντρας-Γυναίκα  «ο χορός των ενεργειών»

Την 1 Μαρτίου θα ξεκινήσει ένας καινούργιος κύκλος ταντρικών συναντήσεων  που θα αφορά τις αρχετυπικές μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα μας και τον τρόπο που αυτές μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα μας εμποδίζοντας μας ίσως να έχουμε υγιείς σχέσεις
Συνήθως η εξωτερική πραγματικότητα είναι ένα καθρέφτισμα του εσωτερικού μας κόσμου και ο σύντροφος μας καθρεφτίζει την εσωτερική εικόνα που έχουμε στην ψυχή μας για το αντίθετο φύλο. Αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε τον άντρα και τη γυναίκα μέσα μας και μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις ποιότητές μας τότε θα μπορέσουμε όχι μόνο να έρθουμε πιο κοντά στον σύντροφό μας αλλά και να ¨χτίσουμε¨ αρμονικές σχέσεις με τους γύρω μας. 

Σε αυτό το σεμινάριο που Θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις, βαδίζοντας ακόμα μια φορά στο Ταντρικό μονοπάτι, όχι μόνο θα συναντήσουμε τις αρχετυπικές μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα μας και θα πάρουμε πληροφορίες από αυτές για τη ζωή μας αλλά θα κατανοήσουμε και τον τρόπο που συμπεριφέρονται και αντιδρούν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την μεταξύ τους σχέση σε αρμονία. 

θα έρθουμε σε επαφή με εκείνες τις ποιότητες που ονομάζουμε αρσενικές αλλά που όλοι έχουμε μέσα μας όπως το να είμαστε δημιουργικοί, περιπετειώδης, τολμηροί, αποφασιστικοί, το να παίρνουμε πρωτοβουλίες, αλλά και τις γυναικείες ποιότητές μας όπως το να είμαστε δεκτικοί, υπομονετικοί, διαισθητικοί, τρυφεροί με ενσυναίσθηση και κατανόηση για τις καταστάσεις και τους άλλους ανθρώπους. 
Θα μάθουμε δηλαδή πώς να εκφράζουμε αυθόρμητα την αρσενική (ενεργητική) και τη θηλυκή (δεκτική) πλευρά της φύσης μας και μέσα από αυτό να ¨παίξουμε¨, να διασκεδάσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Ενεργειακά μασάζ, διαλογιστικές αναπνευστικές τεχνικές, ταντρικά παιχνίδια, ήχοι από γκογκ και ηχογαβάθες θα συμβάλουν όχι μόνο στο να κατανοήσουμε αλλά και στο να αφομοιώσουμε την αλλαγή...

Τα θέματα του 3ου κύκλου
1 Μαρτίου: Συνάντηση με τα Αρχέτυπα
8 Μαρτίου: Αναγνωρίζοντας τις αρχετυπικές ποιότητες στην Ζωή μας
15 & 22 Μαρτίου: Άντρας-Γυναίκα  «ο χορός των ενεργειών» 
29 Μαρτίου: Θεραπεύοντας τη σχέση μας με τα Αρχέτυπα
5 Απριλίου : Το ενεργειακό μασάζ yin-yang
4ος κύκλος 19 Απριλίου- 17 Μαΐου 

Τάντρα και Τσάκρα : Το μονοπάτι της παλλόμενης ενέργειας

Την Τετάρτη 19 Απριλίου  20:00- 22:30 θα ξεκινήσει ένας καινούργιος ταντρικός κύκλος όπου θα βαδίσουμε στο μονοπάτι της παλλόμενης ενέργειας για να συνδεθούμε με τα ενεργειακά μας κέντρα (τσάκρα), να γνωρίσουμε τις ποιότητες τους και να τα απελευθερώσουμε από τις  μπλοκαρισμένες  ενέργειες που μπορεί να έχουν. 

Στις επόμενες 6 ταντρικές μας συναντήσεις θα ασχοληθούμε με το κάθε τσάκρα ξεχωριστά και μέσα από ταντρικές αναπνοές, ασκήσεις, διαλογισμούς και ταντρικά παιχνίδια θα κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία τους, θα εξισορροπήσουμε την ενέργεια του καθενός και θα τα εναρμονίσουμε μεταξύ τους ώστε να ρέει μέσα μας η ενέργεια και να ζωντανέψει το σώμα μας, να ανοίξει η καρδιά μας, να ελευθερωθεί το μυαλό μας από αρνητικά μοτίβα σκέψεων και να ενσωματωθεί το Πνεύμα μας με όλο το “ερωτικό πάθος” της Ζωής. 

Θα  ολοκληρώσουμε στην τελευταία μας συνάντηση ταξιδεύοντας στα ενεργειακά μας κέντρα με ένα πανέμορφο και απελευθερωτικό κινητικό διαλογισμό “τον Διαλογισμό της Έκστασης”.

Οι ταντρικές μας συναντήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο  με ειδικά θέματα όπως 
"shamanic tantra", 
"η τέχνη της καθημερινής έκστασης"
"βιώνοντας τον κοσμικό οργασμό" κ.α.


Συντονίστρια: Παλαμάρη Δέσποινα 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  
210-3313713  &  697 321 6895

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: 
Κέντρο εκπαίδευσης και συμβουλευτικής  
«Αλφάβητο Ζωής» 
Απόλλωνος 4 (1ος όροφος)   
Σύνταγμα (3’ από το μετρό)


Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών 
Όσοι ενδιαφέρεστε είναι καλό πριν κάθε κύκλο να κλείνετε εγκαίρως τη θέση συμμετοχής σας 

Η συμμετοχή σε κάθε συνάντηση είναι 20 ευρω


namaste
despoina palamariφωτογραφικό υλικό 

από προηγούμενες συναντήσεις μας