Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τι να σου κάνει κι ο Θεός αν εσύ φοβάσαι να κάνεις το άλμα στη ΖΩΗ;

Είναι καλό στις δύσκολες στιγμές να στρέφεσαι στο Θεό αλλά δεν αρκεί να πιστεύει ο Θεός σε σένα, πρέπει κι εσύ ο ίδιος να πιστέψεις στον εαυτό σου!

Κι αν έχεις αντίρρηση πριν μιλήσεις θυμήσου εκείνη την ιστορία:
Κάποτε σε μια μικρή πόλη έγινε ένας κατακλυσμός. Έβρεχε πολύ και για πολλές μέρες. Οι κάτοικοι άρχισαν να φεύγουν, ο ιερέας όμως έμεινε πίσω και προσευχόταν.  Προσπαθούσε όλη τη ζωή του να είναι πιστός και ευσεβής…

Η πόλη γέμιζε με νερό κι ο ιερέας βρέθηκε στην σκεπή της εκκλησιάς να προσεύχεται.
- Βοήθα με Θεέ μου είπε σιωπηλά. 
Και τότε το νερό έφερε, αρκετά μέτρα μακριά του, μια βάρκα που για να τη φτάσει έπρεπε να βουτήξει στο νερό και να κολυμπήσει. Ο ιερέας δίσταζε να το κάνει. 
Δεν πειράζει σκέφτηκε, θα έρθει ο Θεός να με σώσει…


Οι προσευχές συνεχίστηκαν όπως και η βροχή και ο ιερέας βρέθηκε στο ψηλό καμπαναριό. 
- Βοήθα με Θεέ μου, φώναξε.

Και τότε παρουσιάστηκε ένα ελικόπτερο. Οι άνθρωποι από το ελικόπτερο του πέταξαν μια σκάλα και του φώναξαν: 
- Πήδα να την πιάσεις για να σε τραβήξουμε επάνω.
Η βροχή δεν είχε κοπάσει, ο αέρας φυσούσε αρκετά δυνατά και ο ιερέας ξαναδίστασε. Δεν εμπιστευόταν τις δυνάμεις του για να κάνει το άλμα γι’ αυτό είπε:
- Δεν πειράζει, θα περιμένω το Θεό να με σώσει…

Έβρεξε δυο μέρες ακόμα αλλά μέχρι να σταματήσει η βροχή, για τον ιερέα ήρθε το μοιραίο. Βρέθηκε λοιπόν μπροστά στον Άγιο Πέτρο και όπως μιλούσαν πέρασε από εκεί και ο Θεός. 
- Γιατί Θεέ μου, τον ρώτησε. Γιατί δεν με έσωσες;
- Δεν φτάνει μόνο να θέλω εγώ να σε σώσω είπε ο Θεός. Πρέπει να το θέλεις και εσύ. Ποιος νομίζεις ότι έστειλε τη βάρκα, το ελικόπτερο; 
- Δεν φτάνει μόνο να θέλω εγώ, συνέχισε ο Θεός. Χρειάζεται να θέλεις κι εσύ… Να εμπιστευτείς, να πιστέψεις  και να κάνεις το άλμα…

Να εμπιστευτείς, να πιστέψεις  και να κάνεις το άλμα…
Πόσοι από εμάς την κρίσιμη στιγμή όταν έπρεπε να εμπιστευτούμε, να πιστέψουμε και να κάνουμε το άλμα αλλάζοντας τη ζωή μας φοβηθήκαμε και κρυφτήκαμε μέσα στο γνωστό και στο συνηθισμένο. Προτιμώντας τον γνώριμο πόνο, την γνώριμη θλίψη από ένα ΟΧΙ ή ένα ΝΑΙ ανάλογα την περίπτωση, που θα άλλαζε όλα τα δεδομένα στη ζωή μας. 

Τι να σου κάνει κι ο Θεός όταν το μυαλό μας έχει τόσο φόβο και τόση άρνηση μέσα του, που ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας, όσα ‘‘δώρα’’ κι αν μας προσφέρει Εκείνος, εμείς τα σκοτεινιάζουμε και τα θαμπώνουμε με την αρνητικότητα, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ξεροκεφαλιά μας.

Τι να σου κάνει κι ο Θεός, πόσες ευκαιρίες να δώσει πια, αν κάθε φορά φοβόμαστε να ανοίξουμε τα φτερά μας και να πετάξουμε βλέποντας τη γη, το πρόβλημά μας, από ψηλά συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις, κι άλλοι τρόποι για να ζήσει κάποιος τη ζωή του.

Τι να σου κάνει κι ο Θεός αν δεν πιστεύουμε και δεν αφηνόμαστε στη ζωή θέλοντας όλα να τα ελέγξουμε. Ακόμα και τον τρόπο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει Εκείνος.

Δεν φτάνουν οι προσευχές… Πίστη χρειαζόμαστε! 
Πίστη και Αγάπη! Αυτές είναι το εφαλτήριο για να αλλάξουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, όχι μόνο τη ζωή μας αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Γιατί αν αλλάξει ο ένας αλλάζουν σιγά-σιγά οι πολλοί. Γι' αυτό ας ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας.

namaste 
despoina palamari