Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

“Xωρίς φόβους στην Πύλη της Ενθύμησης”

Ανώτερη Επικοινωνία με την Ελένη Πιππή 
Δάσκαλος Κουτχούμι  

Ας αφήσουμε όπως πάντα τη φλυαρία του νου μας στην άκρη και ας εστιάσουμε στο κέντρο της αγνής ύπαρξής μας, στην καρδιά. Ας πάρουμε αργές και σταθερές αναπνοές και με τη σκέψη μας να ζητήσουμε από τους πνευματικούς μας οδηγούς να ενωθούν μαζί μας στο χώρο που βρισκόμαστε και να επιτρέψουμε την εσωτερική μας αγάπη να ακτινοβολήσει σε όλη την ομάδα μας, στον κάθε έναν χωριστά.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο δάσκαλος Kουτχούμι μας πλησιάζουν με μεγάλη χαρά. Μαζί τους έρχεται και περισσότερο φως και από τους άλλους δασκάλους όπως τον Κρύων, τον Ιησού και τον Γερμανό. Ο Κουτχούμι μας ζητά πριν πάρει το λόγο να μιλήσει, να τοποθετήσουμε με τη σκέψη μας στο κέντρο του κύκλου μια κρυφή δική μας επιθυμία, χωρίς κριτική ή ανασφάλεια αλλά με πολύ χαρά. Ίσως μια επιθυμία που να μην την έχουμε παραδεχθεί καν ακόμη με τον εαυτό μας αλλά και  μια επιθυμία που μπορεί να είναι η αρχή μιας υπέροχης αλλαγμένης ζωής.


Κουτχούμι
“Πάρτε μια εισπνοή βαθιά οικογένεια μας και φέρτε τη προσοχή σας εδώ, στο κέντρο του κύκλου σας στο κέντρο της καρδιάς σας.
Χαιρόμαστε οικογένεια που βρισκόμαστε για άλλη μια φορά εδώ μαζί σας μέσα από τα ιερά δεσμά της αγάπης που μας ενώνουν και χαίρομαι και εγώ που σας μιλώ μέσα αυτή την ιερή στιγμή που το Πνεύμα παντρεύεται με την Ύλη και η Ύλη με το Πνεύμα. Μα και πάλι, δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι μαζί σας καθαρή ενέργεια καρδιάς, αγάπης, αλήθειας και συναισθήματα αγαλλίασης. Αυτό που έχει όμως τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η ένωση Συμβαίνει, γίνεται και ξεκλειδώνει την εσωτερική πορεία ζωής του κάθε ενός σας.
Καθώς λοιπόν αγαπημένε προχωράς στο δικό σου μονοπάτι της μεταμόρφωσης και της εξέλιξής σου, μη ξεχνάς να ελαφρώνεις από τους φόβους σου που ακόμη και τώρα τους κουβαλάς και σε βαραίνουν. Και ίσως τώρα εσύ που με ακούς να ρωτήσεις τον εαυτό σου “τι φοβάμαι ακόμη; ακόμη έχω φόβους μέσα μου; πότε θα ελευθερωθώ και θα βρω το δικό μου θάρρος;”. Και με σοφία το ρωτάς, όμως καλό είναι να αναγνωρίσεις πως ακόμη και τώρα εκφράζεις πτυχές εσωτερικών σου φόβων χωρίς έστω και να το συνειδητοποιείς. Το φόβο της απόρριψης ίσως, το φόβο της εγκατάλειψης, της χειραγώγησης ή του ελέγχου, της μοναχικότητας ή της έλλειψης. Πράγματι σε βαραίνουν ακόμη γιατί απλά δεν έχεις μάθει να ζεις χωρίς αυτούς, δεν έχεις διδαχθεί πως να τους αποχωρίζεσαι. Είναι μέσα στο dna σου, είναι μια πτυχή του εαυτού σου που ήρθαν να σε μάθουν να ενδυναμώνεσαι στη γη.

Ας πούμε τη μεγαλύτερη αλήθεια αγαπημένε, πως οι φόβοι είναι απαραίτητοι για την εξέλιξή σου γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχες κατακτήσει ούτε την άκρη του βουνού, δε θα είχες μάθει πως να βάζεις στόχους ή να κερδίζεις και να ανακτάς τον έλεγχο του εαυτού σου ξανά. Ο φόβος είναι το ελατήριο που χρειάζεται η ύπαρξή σου για να περάσεις από την μία πλευρά του εαυτού σου στην απέναντι. Για να βγαίνεις από τη σκιά σου και να αγκαλιάζεις το φως σου, για να διακρίνεις το καλύτερο ή το ακατάλληλο για σένα. Ο φόβος είναι το μάθημα της αυτοσυντήρησης σου αρκεί όμως να τον σεβαστείς!
Ίσως έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί κάτι που προχωρά στην αλλαγή ή στην εξέλιξή του ξαφνικά σταματά, παύει να μεταμορφώνεται, μπορεί να ακυρώνεται ή να βαλτώνει. Γιατί ακριβώς εκείνη τη στιγμή που όλο σου το είναι ζητάει την αλλαγή, διψά για μεταμόρφωση, τότε ο εσωτερικός σου φόβος και οι κάθε φόβοι σου, ξεκινούν να στήνουν το δικό τους τρελό χορό και γίνεται η αναστροφή. Αυτό όπως σου είπα και πριν συμβαίνει αυτόματα γιατί είναι μια δική σου πτυχή. Το καλύτερο που θα μπορούσες λοιπόν εδώ να κάνεις είναι να εκπαιδευτείς στο πως θα μπορούσες να σταματήσεις το φόβο να ελέγχει την προσωπικότητα ή την εξέλιξή σου και όχι πως να τον θρέψεις με ανασφάλεια και αγωνία ξανά.
Διαχώρισε αυτό που επιθυμείς αυτό που πραγματικά είσαι εσύ από τους φόβους σου!
Σταμάτα να είσαι ο φόβος σου! Μη ταυτίζεσαι με το φόβο σου, μη γίνεσαι ένα μαζί του. Μη του δίνεις δύναμη, γιατί τότε ο φόβος  σε απομακρύνει από τους στόχους και τη ζωή σου, και δε μιλώ για το φόβο που σε βοηθά να επιβιώσεις, μιλώ για το φόβο που σε οδηγεί να χάνεις τον έλεγχο της ζωής σου. Μπορείς να του επιτρέπεις όμως να είναι δίπλα σου και να τον παρατηρείς, όχι όμως να τον οικειοποιείσαι τόσο πολύ ώστε να ξεχνάς τη δυναμικότητά σου και το χαρακτήρα σου.

Βρες το θάρρος! Μη διστάζεις! Περπάτησε παρέα με τους φόβους σου…παρατήρησέ τους…. άκουσε τι έχουν να σου πουν για σένα, ποια είναι η ιστορία τους, τι έρχονται να σου διδάξουν.
Μη ταυτίζεται Όμως μαζί τους, μην προσκολλάσαι σε αυτούς, είναι ανώφελο γιατί τότε χάνεις την εμπειρία. Ο φόβος δε μπορεί να γίνει η ζωή σου, μπορεί όμως να σου δώσει σκοπό στη ζωή σου και όσο περισσότερο ταυτίζεσαι μαζί του τόσο απομακρύνεσαι από αυτά που μπορείς να κερδίσεις όταν δε φοβάσαι…
Nα τους σέβεσαι τους φόβους σου και να τους παρατηρείς, περπάτα δίπλα- δίπλα μαζί τους και τότε θα απελευθερωθείς από τα δεσμά τους. Και ενώ ξέρεις τι σε φοβίζει, τι σε τρομάζει,  ξέρεις ότι δε σε βοηθά όλο αυτό να ζεις στην χαρά σου, εξακολουθείς να φοβάσαι, εξακολουθείς να του δίνεις δύναμη και υπόσταση. Τον κρατάς σφιχτά το χέρι και δεν τον αφήνεις να φωτιστεί και αυτός μαζί  με σένα. Και μπορεί να του δίνεις τόση ενέργεια που να χάνεις τη λύση στο πρόβλημά σου ή να ξεχνάς τα δυναμικά σου στοιχεία ή ακόμη και να ξεχνάς του στόχους σου. 
Μην επενδύεις λοιπόν στους εκάστοτε φόβους σου, δεν είναι επιχείρηση ο φόβος, δε θα σου δώσει αφθονία ο φόβος, δε θα σου δώσει πληρότητα ή χαρά, θα σου δώσει όμως την Εμπειρία, θα σου δώσει την Ευφυία, τη Γνώση πως να ξεφεύγεις από τα συναισθηματικά δεσμά που σε προσκολλά, πως να τον μεταμορφώνεις σε κίνηση ή σε ήρεμη δύναμη. Γι’ αυτό σου λέω Σεβάσου τους φόβους σου, μην τους απορρίπτεις γιατί θα σε διδάξουν πως  να τους χειρίζεσαι, πως να μεταμορφώνεσαι μαζί τους και να οδηγηθείς στη πληρότητα. Είναι τελείως διαφορετικό όλο αυτό που σου λέω τώρα από το να ταυτίζεσαι μαζί τους και να τους δίνεις τον έλεγχο της ζωής σου.
Το επόμενο βήμα σου είναι να κατανοήσεις από που πηγάζει αυτός ο φόβος, ποιά είναι η καταγωγή του και ίσως ξαφνιαστείς όταν ακούσεις πως την πρώτη παρουσία τους οι φόβοι σε αυτή την ενσάρκωση την κάνουν μέσα στη μήτρα που σε έφερε στη ζωή. Όμως δε στο λέω αυτό για αποδώσεις σε κάποιον άλλον πάλι την ευθύνη, στο λέω για να γνωρίσεις πως είναι μέσα στη φύση σου να γεννάς ή να πορεύεσαι μαζί με φόβους.

Όταν φοβάσαι αγαπημένε να ξέρεις ότι είναι δική σου έκφραση όχι κάποιους άλλου, εσύ του έχεις δώσει ταυτότητα και δύναμη, οπότε είναι δική σου η ευθύνη για το πως θα τον διαχειριστείς.
Μπορείς να ξεκινήσεις από το να σκεφτείς τι πραγματικά χάνεις από την ευδαιμονία της ζωής σου όταν φοβάσαι, τι στερείς από τον εαυτό σου και δε το κυνηγάς. Αν κατανοήσεις ότι ο φόβος σου δίνει την εμπειρία πως να φύγεις από τους εφιάλτες σου και να σηκωθείς ξανά ψηλά, τότε θα στρέψεις την ενέργεια στους στόχους σου και θα εμπιστευθείς ξανά Εσένα. Γιατί έχεις τη δύναμη να το κάνεις, φέρνεις τις προδιαγραφές. Είναι και αυτό μέσα στο κανάλι των πληροφοριών σου.
Και ξέρεις αγαπημένε γιατί η ανθρωπότητα πολλές φορές έχει σταθεί μπροστά στη πύλη της μεταμόρφωσης ή της μετουσίωσης και ξανά αποτυγχάνει; Γιατί ακόμη και τότε φοβάται….το ένα μέρος της ανθρωπότητας φοβάται πως θα χάσει τον έλεγχο και το άλλο φοβάται πως θα είναι χωρίς αυτόν! Γιατί ακόμη και ο πιο ειρηνικός άνθρωπος μπορεί να ελέγχει, ίσως τον εαυτό του, ίσως τα συναισθήματα του αλλά και πάλι κάτι ελέγχει. Η πεποίθηση πως η ζωή είναι ένα παιχνίδι ελέγχου δεν υφίσταται στην Νέα σας Ενέργεια. Ο φόβος και ο έλεγχος είναι δύο ενέργειες που συνυπάρχουν αλλά χρειάζεται να πάρεις άνθρωπε την εμπειρία τους και να εκπαιδευτείς στο πως να μην γίνονται η δική σου ουσία, η δική σου προσκόλληση ή ταύτιση.
Έτσι αυτή τη χρονική στιγμή, όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στη Πύλη της ενθύμησης της και ο κάθε ένας χρειάζεται να αναρωτηθεί αν είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του οτιδήποτε κουβαλούσε μέσα στο νου και να αποκτήσει μια νέα αντίληψη. Γιατί μετά το ολοκληρωτικό πέρασμα από την Πύλη της δημιουργίας, τίποτε δε θα είναι το ίδιο όπως το έχεις μάθει. Και θα ξαναπώ, τι είναι αυτό που ακόμη σε κρατά μπροστά από την Πύλη της φώτισής σου και δεν έχεις κάνει το βήμα μέσα σε αυτή; 
Ο φόβος αγαπημένε, ο φόβος του αγνώστου, ο φόβος της ολοκληρωτικής παράδοσης, της εσωτερικής ελευθερίας γιατί αυτή η εμπειρία της ελεύθερης ψυχής και σκέψης, έχει απομακρυνθεί από μέσα σου. Αιώνες πριν ήσουν ολοκληρωτικά ελεύθερο πνεύμα και καρδιά και ψυχή και άνθρωπος. Φοβάσαι λοιπόν πως θα είναι η νέα σου πνευματική κατάσταση, πως θα είναι η νέα εποχή χωρίς έλεγχο, χωρίς όρους ασφαλείας, χωρίς τα πιστεύω ή τις πεποιθήσεις που έχεις θρέψει τόσους χρόνους,  ή πως θα είναι η νέα σου πραγματικότητα όταν θα έχεις εσύ την πλήρη ευθύνη του εαυτού σου.

Ακόμη και τώρα αγαπημένε που έκανες μια ευχή επιθυμίας, θα ήθελα να παρατηρήσεις τη συχνότητα που είχες εκείνη τη στιγμή ως ενέργεια. Η ευχή σου είχε μέσα της φόβο; είχε ανασφάλεια; είχε τη σκέψη της αδύναμης εκδήλωσης;  Ρώτησε λοιπόν τον εαυτό σου, είσαι έτοιμος ολοκληρωτικά να απελευθερωθείς από τα δικά σου δεσμά ή όχι; Είσαι έτοιμος να αποχωριστείς τη δύναμη του ελέγχου ή όχι; Είσαι έτοιμος περνώντας τη Πύλη της ενθύμησής σου να αφήσεις πίσω σου ότι ήξερες και ότι θεωρείς ως δεδομένο μέχρι στιγμής; Είσαι έτοιμος να ανοίξεις τα φτερά σου σε κάτι εσωτερικά πιο δυνατό και αληθινό; 
Έχετε δημιουργήσει τόσο καλά ένα Matrix πραγματικότητας από το οποίο φοβάστε οι περισσότεροι να απελευθερωθείτε. Μιλάτε για μικροτσίπ, για εμφυτεύματα για μια τεχνολογία που πάλι τη δημιουργείτε για να μη σταματήσετε να ελέγχετε και φοβάστε πως θα είναι η ζωή χωρίς κάποιος να ελέγχει κάποιον. Όμως έτσι εξελίχθηκε το σχέδιο σας στη γη και τώρα έχετε τη δύναμη και τη γνώση να το ανατρέψετε.
Ξεκίνα άνθρωπε από τον εαυτό σου, μάθε πως να μην ελέγχεις, μάθε πως να σέβεσαι το κάθε φόβο σου αλλά να μη σε ελέγχει αυτός. Δημιούργησε σχέσεις αληθινές χωρίς το φόβο της εγκατάλειψης ή της βίας. Μάθε να παρατηρείς και να σκέφτεσαι χωρίς συναισθηματικά δεσμά αλλά με την ευφυία της ψυχής σου. Πάρε ολοκληρωτικά την ευθύνη του εαυτού σου χωρίς να είσαι το θύμα και ο θύτης και έτσι θα υποστηρίξεις και την αλλαγή του συλλογικού. Για σκέψου αγαπημένε , αν ο κάθε ένας αναλάμβανε ολοκληρωτικά αυτή την ευθύνη και σταματούσε τον έλεγχο ή την υπηρεσία της σκιάς του, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. Και ενώ σας έχουμε πει πως εδώ είναι ένα πεδίο δράσης της σκιάς και του φωτός, πως ήρθατε να πάρετε όλες τις εμπειρίες, ήρθε η στιγμή να επιλέξετε ψυχικά και συναισθηματικά τι είναι το κατάλληλο για εσάς, ποια εμπειρία σας οδηγεί στην ευδαιμονία ή στο φόβο, στην αλήθεια ή στον έλεγχο.

Από αυτή τη στιγμή, το μήνυμα που σου δίνω είναι πάρε τη δύναμη του εαυτού σου στα χέρια σου, γίνε παρατηρητής της ζωής σου, δες ποια μοτίβα επαναλαμβάνεις. 
Ποιόν ελέγχεις, τι φοβάσαι και σταμάτα να μην τα αναγνωρίζεις. Χωρίς την αγάπη και την καθαρή πρόθεση, δε θα μπορέσει κανείς να σταθεί μπροστά στην απελευθέρωσή του.


Μη φοβηθείς να τολμήσεις κάτι καινούργιο!
Μη φοβηθείς να εστιάσεις τη σκέψη σου στο φως και όχι πλέον στη σκιά του νου σου!
Μη φοβηθείς να φύγεις από κάπου που δε σου ταιριάζει!
Μη φοβηθείς να είσαι ο εαυτός σου κάθε φορά που χρειάζεται!
Μη φοβηθείς να πεις Όχι ή Ναι!

Κανείς δε θα μπορέσει να το κάνει αυτό για σένα, γιατί κανείς δε μπορεί να ξέρει εσύ τι ακριβώς αισθάνεσαι, κανείς δε μπορεί να νιώσει τις ανάγκες σου. Αυτή είναι η ευθύνη για την οποία σου μιλώ, μη περιμένεις κάποιον να σε σώσει, εσύ είσαι ο δημιουργός, εσύ και πολεμιστής! Ο πολεμιστής με την ενέργειά του εστιασμένη στο παρόν και την αγάπη μέσα στη μήτρα της ψυχής του. Μέχρι την επόμενη φορά Φως στη ψυχή σου!”



πηγή: "ουράνια σφαίρα"