Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο Διαλογισμός της Έκστασης

Ένας παιχνιδιάρικος κινητικός διαλογισμός που βοηθά με συνειδητή αναπνοή και κίνηση να ανοίξουν τα ενεργειακά κέντρα του σώματος ώστε να ρέει, αβίαστα, η ζωτική ενέργεια μέσα τους.

1. Προετοιμασία: Διαλέξτε μια μουσική που να σας αρέσει και να σας ξεσηκώνει και ετοιμαστείτε να χορέψετε και να κινηθείτε με όποιο τρόπο θέλει το σώμα σας. Η αναπνοή γίνεται από το στόμα. Στείλτε τη πρώτα στην καρδιά, μετά στην κοιλιά και ύστερα στην σεξουαλική περιοχή. Νιώστε ότι χορεύουν τα πέλματα, τα γόνατα, η λεκάνη, η σπονδυλική στήλη, το στήθος, οι ώμοι, τα χέρια, ο λαιμός και το κεφάλι

2. η έκσταση του οργασμού: Εστιάστε στο σεξουαλικό κέντρο στην βάση της περιοχής της λεκάνης. Δώστε έμφαση στην κίνηση της λεκάνης και κινηθείτε σαν το φίδι, ξαπλωμένοι ή όρθιοι, ενώ ταυτόχρονα σφίγγετε και χαλαρώνετε συνέχεια την σεξουαλική περιοχή. Επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει την σεξουαλικότητα του σαν ένα ζωντανό ρεύμα γεμάτο υγεία και φρεσκάδα.
Πείτε στον εαυτό σας: Νιώθω ασφαλής και σίγουρος. Οι ανάγκες μου ικανοποιούνται. Είμαι ένα οργασμικό ον. 


3. η έκσταση της ροής: Όλη η προσοχή πάει στην κοιλιά. Συνεχίζετε να κινήστε σαν το φίδι, δίνοντας μια ρευστότητα στην κίνηση σας ενώ ταυτόχρονα νιώθετε ότι αναπνέει η κοιλιά σας. Στέλνετε αγάπη στο φυσικό σας σώμα. Φαντάζεστε πως είναι απόλυτα ζωντανό, καλά συντονισμένο, υπέροχο. Αγγίξτε το σώμα μας, αγαπήστε το, χαϊδέψτε το, χορέψτε το …
Πείτε στον εαυτό σας: Η ζωή είναι παιχνίδι. Η ενέργεια μου και η αυτοπεποίθηση μου αυξάνονται.


4. η έκσταση της δύναμης: Στη συνέχεια στείλτε την αναπνοή σας στο ηλιακό πλέγμα ενώ συνεχίζετε να λικνίζεστε. Νιώστε να συγκεντρώνονται εκεί τα συναισθήματα, η προσωπική δύναμη, η αυτοεκτίμηση μέσα σε μια μπάλα φωτεινής χαρούμενης, πανίσχυρης ενέργειας που ακτινοβολεί. Εκφράστε αυτή τη δύναμη με κίνηση, με ήχους και με λόγια.
Πείτε στον εαυτό σας: Αξίζω αυτήν τη δύναμη. Είναι η δύναμη μου και θα την χρησιμοποιώ με σοφία.
 

5. η έκσταση της αγάπης: 
Συγκεντρωθείτε στην καρδιά και αφήστε την αναπνοή σας να διευρύνει την θωρακική κοιλότητα. Το τσάκρα της καρδιάς ανοίγει και γεμίζει με φωτεινή ενέργεια που στέλνουν όσοι σας αγαπούν. 
Χορέψτε το χορό της καρδιάς και απλώστε τα χέρια σαν να πετάτε. Αγκαλιάστε τον εαυτό σας και γίνετε ταυτόχρονα ο εραστής και η ερωμένη μέσα μας. Στείλτε παντού αγάπη και εκφράστε τα συναισθήματα σας ελεύθερα. Αφήστε το γέλιο και το κλάμα σας να μαλακώσουν την καρδιά σας.
Πείτε στον εαυτό σας: Με αγαπούν. Δίνω αγάπη, παίρνω αγάπη.


6. η έκσταση της δημιουργίας: Τώρα όλη η προσοχή πηγαίνει στο λαιμό και το λάρυγγα. Κουνήστε το κεφάλι και τραγουδήστε, αυτοσχεδιάζοντας, το τραγούδι της ψυχής σας. Τραγουδήστε για την καρδιά, την κοιλιά και πείτε στον εαυτό σας: Ακούω την καρδιά μου και εκφράζω αυτό που αισθάνομαι. Επιλέγω να αγαπώ την φωνή μου. 


7. η έκσταση της βαθιάς γνώσης: Στείλτε όλη την προσοχή σας στο τρίτο μάτι. Αναπνέετε εκεί και φαντάζεστε την ενέργεια να καλύπτει το πρόσωπο και το κεφάλι. Αφήστε το χορό σας να γίνει ένα αργό, ρευστό, απαλό γλίστρημα. Νιώστε ότι γίνεστε αετός που πετάει και δείτε σφαιρικά τη ζωή σας. Δεχτείτε την διαισθητική καθοδήγηση και εναρμονιστείτε με τα οράματα, τις εικόνες, τις αλήθειες που αναδύονται καθώς χορεύετε.
Πείτε στον εαυτό σας: Κοιτάζω, βλέπω, αφουγκράζομαι, ακούω. Οραματίζομαι το σκοπό της ζωής μου. 


8. η έκσταση της υπέρβασης: Καθώς χορεύετε νιώστε την ενέργεια στην κορυφή της κεφαλής και φανταστείτε ότι το κεφάλι σας ανοίγει σαν λουλούδι για να δεχθεί ένα λαμπερό φως που γεμίζει το σώμα σας με ακτινοβολία. Νιώστε ότι το δικό σας πνεύμα τροφοδοτεί με δύναμη αυτό το φως και το καθοδηγεί. 
Ανοίγεστε στην ευγνωμοσύνη και την χαρά. Πείτε στον εαυτό σας: Γίνομαι αυτός που είμαι. Γίνομαι ένας θεός.

Ξαπλώστε στη σιωπή επιτρέποντας στο σώμα να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια του.




απόσπασμα απο το βιβλίο
¨η καθημερινή έκσταση¨
της Margot Anand