Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ηχογιόγκα για παιδιά

Τα παιδιά είναι ολοκληρωμένες αλλά μη εκδηλωμένες προσωπικότητες. Είναι οι σπόροι μέσα στους οποίους εμπεριέχεται όλη η σοφία του Σύμπαντος μέχρι να βρει τον τρόπο να εκδηλωθεί.

Όμως σήμερα, στην καθημερινότητα τους, είναι σκυμμένα πάνω από τα βιβλία τους, φορτωμένα με πολλές υποχρεώσεις και με τον νου τους κουρασμένο από την υπερβολική διανοητική δραστηριότητα. 
Η εκπαίδευση σίγουρα είναι το μέσο για να μπορούν να αποκτήσουν διανοητικές ικανότητες και γνώσεις που χρειάζονται για την άσκηση κάποιου επαγγέλματος. Όμως η πραγματική παιδεία δεν αφορά μόνο την εκπλήρωση των νοητικών ικανοτήτων αλλά και την εσωτερική κατανόηση και ανάπτυξη της προσωπικότητας σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό και πνευματικό.
 
Η Ηχογιόγκα με ότι περιλαμβάνει (γιόγκα-θεατρικό παιχνίδι–ταξίδια φαντασίας), φέρνει στην επιφάνεια όλο το κρυμμένο δυναμικό των παιδιών και τα δυναμώνει σωματικά και ενεργειακά. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, τη συνεργασία, την ελευθερία της έκφρασης, την επικοινωνία, και την ανάπτυξη της προσωπικότητας με διασκεδαστικό τρόπο.

Μέσα σε ασφαλές και ζεστό περιβάλλον τα παιδιά μαθαίνουν τεχνικές γιόγκα (χαιρετισμός στον ήλιο, asana διαλογιστικές, τεχνικές αναπνοής,) ώστε να δυναμώνουν σωματικά, να αποκτούν ευλυγισία και να αναπτύσσουν την ικανότητα συγκέντρωσης, ισορροπίας και χαλάρωσης.
Εκφράζονται δημιουργικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, και θα μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Με την βοήθεια των ήχων (ηχογαβάθες, γκογκ) στα ταξίδια φαντασίας θα ταξιδεύουν διαλογιστικά στον κόσμο των παραμυθιών έχοντας σαν στόχο όχι μόνο την χαλάρωση αλλά και την επίγνωση του εσωτερικού τους κόσμου.
 
Μέσα από τις καινούριες εμπειρίες, με τρόπο παιχνιδιάρικο, θα ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση τους και θα αρχίσουν αυτά να έχουν σεβασμό όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον εαυτό τους. Θα επιτρέψουν με αυτό το τρόπο στο εσωτερικό τους φως να συνεχίσει να λάμπει καθώς μεγαλώνουν μέσα στο σύγχρονο, δύσκολο κόσμο


despoina palamari