Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Η προσωπική σου δύναμη, ο εσωτερικός σου «Δράκος».

Σου έκαναν πολύ κακό, σε αποδυνάμωσαν, σε υποχρέωσαν, σε ανάγκασαν να κάνεις τα πιο παράλογα πράγματα. 
Σε εκμεταλλεύτηκαν, σου έσπασαν τα νεύρα και σε έκαναν να υποφέρεις τα πιο βαθιά βάσανα. Αλλά υπάρχουν καλά νέα σε όλο αυτό. Ένα μυστικό που μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τα πάντα...:

Το βάσανο είναι ένας Δάσκαλος, μας διδάσκει να λέμε ΦΤΑΝΕΙ!

Όταν αρχίζεις να λες: ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, κάτι μέσα σου αρχίζει να ξυπνά. Αυτή είναι η προσωπική σου δύναμη, ο εσωτερικός σου «Δράκος».

Στη Γιόγκα το λένε Κουνταλίνι.
Η ταλαιπωρία, αν και οδυνηρή, φέρνει μαζί της ένα δυνατό μάθημα. Είναι ένα κάλεσμα να ξαναβρείς την δύναμή σου, να αναγνωρίσεις τα όρια που δεν χρειάζεται πλέον να ξεπεράσεις, τις καταστάσεις που δεν χρειάζεται πλέον να αποδεχτείς.

Όταν ξεκινάς να λες ΟΧΙ, χαράζεις τη γραμμή μεταξύ αυτού που είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς και αυτού που δεν είσαι. Αυτό το όριο είναι ιερό: είναι το πρώτο βήμα προς την εκ νέου ανακάλυψη του εαυτού σου. Μέσα σου κρύβεται μια αρχαία δύναμη, μια δύναμη ζωής που βρίσκεται αδρανής στη βάση της σπονδυλικής σου στήλης. Όταν αρχίσεις να αναγνωρίζεις και να σέβεσαι τα όριά σου, αυτός ο Δράκος αρχίζει να ξυπνά.

Δεν είναι μια απλή διαδικασία. 
Το ξύπνημα και η διαχείριση του Δράκου σου απαιτεί εξάσκηση, αφοσίωση και πάνω από όλα καρδιά. Δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις μόνο με το μυαλό σου, πρέπει να το νιώσεις βαθιά, να το υποδεχτείς με ανοιχτή καρδιά και έτοιμο να μεγαλώσει. Ο Δράκος μέσα, μόλις ξυπνήσει, είναι μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και διαύγειας. Αλλά για να τον ξυπνήσεις, πρέπει να τον καλλιεργήσεις.

Πως;
Με συνεχή εξάσκηση και αγάπη για τον εαυτό σου.

Κάθε φορά που λες ΟΧΙ σε ό,τι σε βλάπτει, κάθε φορά που επιβεβαιώνεις το δικαίωμά σου να είσαι ευτυχισμένος και ελεύθερος, ταΐζεις τον Δράκο σου. Μόλις ξυπνήσει, φωτίζει κάθε γωνιά της ύπαρξής σου και θα είναι αδύνατο να απενεργοποιηθεί.

Στην Παρουσία ενός ξύπνιου Δράκου, ακόμη και οι πιο σκοτεινές σκιές υποχωρούν. 
Αυτή η δύναμη σε κάνει ανίκητο, όχι γιατί σε προστατεύει από όλες τις δυσκολίες, αλλά γιατί σου δίνει τη δύναμη να τις αντιμετωπίσεις και να τις ξεπεράσεις. Το να ξαναβρείς τη δύναμή σου είναι ένα ταξίδι, μια συνεχής πρακτική.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά κάθε βήμα που κάνεις προς την αφύπνιση του εσωτερικού σου Δράκου σε φέρνει πιο κοντά σε μια ισχυρότερη, φωτεινότερη, πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου. Καλλιέργησε τη δύναμή σου με την καρδιά σου και θυμήσου: με την παρουσία ενός ξύπνιου Δράκου, οι σκιές δεν μπορούν να υπάρχουν.

Καλή πρακτική
και είθε ο εσωτερικός σου Δράκος να φωτίζει πάντα το μονοπάτι σου.

Luigi Silvestri - il Sentiero della Purificazione