Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Αυτή είναι μια περίοδος δοκιμασίας

Η Αναγέννηση του Φοίνικα!

Ξέρω ότι αυτή η περίοδος σε δοκιμάζει. 
Η υπομονή σου είναι στα όρια. Το Ξέρω. Θα ήθελες να κοιμάσαι συνεχώς. Να μην αλληλεπιδράς με τον εξωτερικό κόσμο, να μείνεις κλειστός μέσα σου και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από τους τυφώνες που αισθάνεσαι στο δέρμα σου. 

Αυτό σε συγκλονίζει.
Και μετά μπαίνεις μέσα σου, αρκετά για να σε κάνει να κλαις ... και να γελάς ταυτόχρονα. Τα συναισθήματά σου ενισχύονται. Και πίστεψέ με, είναι φυσιολογικό να είναι έτσι. Ταξιδεύεις με απάθεια και κατάθλιψη ... μετά προχωράς στην ευφορία και τη χαρά. Και μετά κατεβαίνεις ξανά.

Είσαι κουρασμένος. 
Πάρα πολύ κουρασμένος από τα πιο απλά πράγματα. Οι μικρές καθημερινές ενασχολήσεις απαιτούν τεράστια προσπάθεια. Όλα φαίνεται να απαιτούν περισσότερη ενέργεια από ό, τι έχεις. Και θα ήθελες να ξεκουραστείς. Μόνο αυτό. Αισθάνεσαι όλο και περισσότερο  μόνος και απομονωμένος. Είσαι ένας ερημίτης που περπατά στον κόσμο ... σιωπηλά.

Σχεδιάζεις ένα χαμόγελο για να φαίνεσαι ότι όλα είναι καλά, για να μην δικαιολογείσαι. Αλλά μέσα σου έχεις καταιγίδες. Πιστεύεις ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Κάνεις λάθος ... σε καταλαβαίνω καλά. Καταρρέεις ... απλώς επειδή βγαίνει αυτό που πραγματικά είσαι. Όλες οι μάσκες που νόμιζες πως ήταν πραγματικές δεν ανήκουν σε εσένα. Δεν είσαι αυτές οι συνήθειες, δεν είσαι αυτές οι ενέργειες, δεν είσαι αυτές οι υποχρεώσεις.

Δεν μπορείς πλέον να αναγκάσεις τον εαυτό σου  να κάνει κάτι που δεν αισθάνεσαι. Δεν μπορείς πλέον να κάνεις αυτό που δεν είναι συμβατό με εσένα. Επομένως, όλα εκείνα που ήταν ... τώρα σε κοιτάζουν στο πρόσωπο. Αλλά ψάχνεις ήδη αλλού...

Το βλέμμα σου είναι ήδη πολύ μακριά.
Προς την αλλαγή.
Προς τη νέα σου ζωή.

Πίστεψέ με θα είναι πραγματικά απίστευτο.
Αλλά δεν θα είναι όπως θα το ήθελες εσύ. Άφησε λοιπόν όλες τις προσδοκίες σου. Αφήσου στα συμβάντα. Άφησε τον εαυτό σου να εκπλαγεί. Το σύμπαν ξέρει τι είναι καλύτερο για εσένα. Σε γνωρίζει. Πολύ περισσότερο από όσο εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου. Επέτρεψε να είναι έτσι.

Εγκαταλείψου στα συμβάντα.
Οι ενέργειες διαλύουν όλα όσα εμποδίζουν το ταξίδι σου προς την εξέλιξή σου. Ξέρω ότι το νέο σε τρομάζει. Αλλά δεν είναι πλέον η ώρα να φοβάσαι.

Προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου τώρα.
Όπως δεν το  έχεις κάνει ποτέ άλλοτε. Αγάπησε τον εαυτό σου και δώσε προσοχή στο σώμα σου. Στο πνεύμα σου. Θρέψε την ευτυχία. Εξοικειώσου με όμορφα πράγματα. Βάλε τον εαυτό σου στο επίκεντρο της προσοχής σου.

Να προσέχεις τον εαυτό σου.
Επειδή αυτή είναι η δουλειά σου.
Και μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις.

Δεν θα είσαι μόνος ακόμη για πολύ καιρό.
Θα δεις πως αυτή η απομόνωση δεν θα διαρκέσει πολύ. Όταν θα ανανεωθείς, θα είσαι πολύ πιο δυνατός. Πιο ασφαλής. Πιο ριζωμένος. Και με μια έτοιμη καρδιά. Τότε μπορείς να αλληλεπιδράσεις με το εξωτερικό. Τότε θα είναι ευκολότερο.

Και τίποτα δεν θα σε ενοχλήσει πια.
Επειδή θα έχεις βαθιές ρίζες. Και η εμπιστοσύνη σου θα πλησιάσει όλο και πιο κοντά στον παράδεισο. Όπως Πάνω έτσι και Κάτω. Είναι η ισορροπία που διαμορφώνεται. Η δική σου. Ο ερημίτης μέσα σου ... έχει τις μέρες μετρημένες. Αυτά είναι τα τελευταία βήματα στη μοναξιά.

Επειδή όλες οι ψυχές Αλληλοκαλούνται.
Όλες οι ψυχές είναι έτοιμες να δώσουν νέο φως σε αυτόν τον κόσμο.
Τώρα πάρε μια βαθιά ανάσα. Και άφησε όλη την ένταση. Σιγά-σιγά θα εξαφανιστεί. Απίστευτες μέρες σε περιμένουν. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο. Μόνο αυτό.

Marika Moretto