Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Γίνε ο Αλχημιστής του Εαυτού σου

Μην προσπαθείς να διώξεις τον πόνο απλά μεταμόρφωσέ  τον. 
Αν θες να τον μεταμορφώσεις χρειάζεται να περάσεις από 3 μεταμορφωτικά στάδια

1ο στάδιο: Μην αντιστέκεσαι στον πόνο
Ο πόνος δεν είναι εχθρός σου. Είναι ο τρόπος που επιλεγεί το σώμα για να σου δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα σου. Ότι κάτι χρειάζεται να δεις και να αναπρογραμματιστείς. Το να μετατρέψεις το δηλητήριο σε φάρμακο είναι τέχνη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πόνο σου.  Αποδέξου τον και δες τι σε καλεί να κάνεις.

2ο στάδιο: Μην φέρνεις διαχωρισμό
Καλό - Κακό. Ζωή - Θάνατος. Υγεία – Αρρώστια. Θυμός – Συμπόνια. Τα αντίθετα δεν υπάρχουν. Είναι στην ουσία διαφορετικές εκφράσεις στους αντιθέτους πόλους της ίδιας  ενέργειας. Όπως ο θυμός μεταμορφώνεται σε συμπόνια με τον ίδιο τρόπο η αρρώστια μπορεί να ξαναγίνει υγεία… Εξαρτάται ποιον πόλο της ενέργειας κοιτάς…

3ο στάδιο: Να είσαι παρατηρητής
Αν ταυτιστείς με τον πόνο σου, δεν θα μπορέσεις να τον μετασχηματίσεις γιατί θα τον θεωρείς εχθρό σου και θα θέλεις να τον πολεμήσεις και να τον ξεφορτωθείς. Και στην άρρενα θα πολεμάνε δυο. Εσύ και ο πονεμένος εαυτός σου… Πες μου, μπορείς να κερδίσεις τον εαυτό σου; Αν γίνεις παρατηρητής τότε γίνονται όλα πιο εύκολα. Παρατηρώντας το σώμα που πόνα, ο πόνος κατεβάζει τις πανοπλίες του και ρίχνει τις άμυνες του. 

Ο πόνος υπάρχει κι εσύ τον παρατηρείς. Δημιουργείς μια απόσταση μαζί του δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό σου μέσα απ’ αυτή την παρατήρηση, αντιλαμβάνοντος τι γίνεται στο εσωτερικό σου σύμπαν, να γίνεις ο θεραπευτής του εαυτού σου. 

Η θεραπεία είναι μια εσωτερική αλχημεία και μπορεί να συμβεί αν δεν ασχολείσαι καθόλου με το πώς να απαλλαγείς από τον πόνο, αλλά με το πώς να τον μεταμορφώσεις σε κάτι ευεργετικό. Μόνο τότε μπορείς να μεταμορφώσεις το δηλητήριο σε νέκταρ.


Αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις αυτό υπάρχει τρόπος!
Η Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία να κάνεις ένα ταξίδι στο σώμα σου και να γίνεις ο παρατηρητής του  εσωτερικού σου κόσμου. Επικοινωνώντας με το σώμα σου, να προσεγγίσεις το βαθύτερο είναι σου  και να οδηγηθείς σε Σώματο-Συναισθηματική Απελευθέρωση από τραύματα (ψυχικά ή σωματικά) που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί ίσως και για χρόνια μέσα σου. 

Από την στιγμή που αυτές οι απωθημένες εμπειρίες αναδυθούν στην επιφάνεια μπορείς να  συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά σου συμβαίνει και να ακολουθήσεις τον δρόμο της θεραπείας σου. 
Να γίνεις ο Αλχημιστής του Εαυτού σου.

namaste 
despoina palamari