Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Το έντονο μπλοκάρισμα στην καρδιά φέρνει αναισθησία στα συναισθήματα

 Μέρος 1ο

Στη ζωή μας σε άλλες στιγμές νιώθουμε τέλεια και σε άλλες όχι. Αυτό όμως είναι που συμβαίνει στη "ροή". Τίποτε δεν είναι μόνιμο και σταθερό. Όλα στο Σύμπαν κυλάνε. Όπως η μέρα διαδέχεται τη νύχτα, έτσι και η χαρά διαδέχεται τη λύπη. Το μόνο σίγουρο και σταθερό στο Σύμπαν είναι η Αλλαγή. Και η καρδιά μας το ξέρει αυτό. Το γνωρίζει πολύ καλά και δεν ανησυχεί.

Το δύσκολο είναι να γνωρίζουμε εμείς τι νιώθουμε μέσα στην καρδιά μας, επειδή τις περισσότερες φορές η καρδιά μας δεν είναι ανοικτή για να μπορούμε να έχουμε επαφή μαζί της. Τις πιο πολλές φορές βρισκόμαστε σε μια "κατάσταση προστασίας". Μπαίνουμε στο μυαλό και αναλύουμε καθετί που συμβαίνει με όλους τους πιθανούς τρόπους, ζώντας σε μια εικονική πραγματικότητα και κρατώντας την καρδιά μας κλειστή.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν, που δεν μπορούν να νιώσουν, να βιώσουν τα συναισθήματά τους. Αυτό συμβαίνει γιατί μπαίνοντας στην κατάσταση προστασίας, κρατώντας την καρδιά τους κλειστή, τροφοδοτούν με πολλή ενέργεια το μυαλό τους, συνήθως με αρνητικές και φοβικές σκέψεις.

«Φοβού τους “μυαλωμένους” και δώρα φέροντας»

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να κλείσει η καρδιά.
Όπως όταν σε ορισμένες περιπτώσεις θέλουμε να πούμε «όχι» αλλά η συναισθηματική μας κατάσταση δεν το επιτρέπει και από τα χείλη μας βγαίνει το «ναι». Σε αυτές τις περιπτώσεις η ενέργεια που υπάρχει συγκρατείται, δεν βγαίνει προς τα έξω με αποτέλεσμα να "κλειδώνει" το σώμα. Όλα τα «όχι» που δεν έχουμε πει είναι κλειδωμένα μέσα στο σώμα μας.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν και αρκετά κλειδωμένα μέσα στην καρδιά. Με το να καταπίνουμε συνέχεια το κοκτέιλ από τα διαφορετικά «όχι» που δεν έχουμε πει, αρχίζει η καρδιά να σκληραίνει και φτιάχνει έναν τοίχο γύρω της.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ενεργειακό επίπεδο αλλά και σε φυσικό. Πραγματικά σκληραίνει το περίβλημα του οργάνου της καρδιάς. Δημιουργούνται ενοχές, αφού δεν εκφράζουμε την αλήθεια μας, προκαλείται μπλοκάρισμα στο θωρακικό διάφραγμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ρηχή αναπνοή. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το έντονο μπλοκάρισμα στην καρδιά φέρνει αναισθησία στα συναισθήματα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

namaste
despoina palamari