Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Η μάχη με το αρνητικό είναι σπατάλη χρόνου!

Μην έχεις την εντύπωση πως το μυαλό σου σε ελέγχει. Εσύ ελέγχεις το μυαλό σου. Εσύ χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Γι’ αυτό μπορείς να ανασκευάσεις όλες τις παλιές σου σκέψεις.

'Όταν σε στιγμές αδυναμίας κάποιες παλιές σου σκέψεις προσπαθούν να επιστρέψουν και λένε "Είναι τόσο δύσκολο να αλλάξεις!" Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και πες στον εαυτό σου: "Επιθυμώ τώρα να πιστέψω πως είναι όλο και πιο εύκολο για μένα να κάνω αλλαγές".

Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις τη συζήτηση αυτή με το μυαλό σου πολλές φορές μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως εσύ έχεις τον έλεγχο και πως αυτά που λες τώρα ισχύουν.

Tο μυαλό σου στην αρχή θα επαναστατήσει γιατί δε θέλει καινούρια εκπαίδευση. Αν όμως εσύ έχεις τον έλεγχο κι αν επιμείνεις σταθερά στην απόφασή σου, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ο νέος τρόπος σκέψης θα καθιερωθεί. Κι εσύ τότε θα νιώθεις καλύτερα, αφού δε Θα είσαι το αβοήθητο θύμα των ίδιων σου των σκέψεων, αλλά αντίθετα ο κύριός τους.

Θυμήσου: Μόνο την παρούσα σκέψη σου μπορείς να ελέγξεις. Οι παλιές σου σκέψεις έχουν πια φύγει. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε πια γι' αυτές εκτός από το να μελετήσεις τις εμπειρίες που προκάλεσαν. 

Οι μελλοντικές σου σκέψεις δεν έχουν ακόμα σχηματιστεί και δε γνωρίζεις ποιες μπορεί να είναι. Την παρούσα σκέψη σου όμως, αυτήν που κάνεις τούτη εδώ τη στιγμή, αυτήν μπορείς να την ελέγξεις απόλυτα.

Πόσες φορές δεν έχουμε παραπονεθεί για κάτι που δε θέλουμε; Μήπως αυτό μας οδήγησε στ’ αλήθεια σ’ εκείνο που επιθυμούσαμε; Η μάχη με το αρνητικό είναι σπατάλη χρόνου αν στ’ αλήθεια θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας. 

Όσο περισσότερο συγκεντρωνόμαστε σ’ αυτό που δε θέλουμε, τόσο περισσότερο το αυξάνουμε. Ό,τι αντιπαθούσαμε πάντα στον εαυτό μας και στη ζωή μας μένει πάντα μέσα μας.

Αυτό στο οποίο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας αυξάνεται και γίνεται μόνιμο στη ζωή μας. Ας απομακρυνθούμε λοιπόν από το αρνητικό και ας συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που πραγματικά θέλουμε να γίνουμε ή να αποκτήσουμε.

Louise Hay
¨Μεταμορφώστε τη Ζωή σας¨