Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Άλλο το να θέλεις την χαρά και άλλο να είσαι ανοιχτός σ' αυτήν.

"The Alchemy of Living": Επαγγελματικές σπουδές για Συντονιστές Βιωματικών Σεμιναρίων & Θεραπευτές

Yπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων, πολύ «κλειδωμένων» ανθρώπων, που λένε με υπερηφάνεια: «Μπορώ να αντέξω τον πόνο. Μπορώ να επιβιώσω σε καταστάσεις που άλλοι θα άντεχαν.»

Αν κάποιος είναι προγραμματισμένος στο να αντέχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην χαρά και στην πραγματική απόλαυση. Μια συμπεριφορά που προετοιμάζει κάποιον να συναντήσει την καταστροφή, δεν τον προϊδεάζει να απολαύσει τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα άτομα δεν θέλουν τη χαρά στη ζωή τους.

Αλλά, άλλο είναι το να θέλεις τη χαρά και άλλο να είσαι ανοιχτός σ' αυτήν.

Και αν κάποιος είναι προσανατολισμένος στην επιβίωση δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ανοιχτός στην απόλαυση. Αν είναι θωρακισμένος για να μην δεχτεί όλες αυτές τις επιθέσεις που περιμένει δεν μπορεί να είναι ανοιχτός στην αγάπη. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως αισθάνονται πολύ ευάλωτοι και μόλις ανοίξουν λίγο ο φόβος, τους κάνει να ξανακλείνονται.

Αν ο δρόμος προς την ευτυχία περνάει μέσα από την παράδοση στον εαυτό -που σημαίνει την παράδοση στα συναισθήματα- το πρώτο βήμα στη θεραπευτική διαδικασία, είναι η αίσθηση και η έκφραση της λύπης.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "The Alchemy of Living" (για Συντονιστές Βιωματικών Σεμιναρίων & Θεραπευτές)

H ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ



ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

πληροφορίες 

namaste
despoina palamari