Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ο Θεός δεν έχει θρησκεία...

Ο Θεός δεν έχει θρησκεία... 

Ο  Θεός δεν έχει κανόνια, πέντε πυλώνες και κανόνες για να μην φοράς πολύχρωμα ρούχα. Δεν τον νοιάζει αν τρώμε μήλα ενώπιον του Σωτήρος, αν μαγειρεύουμε γάλα και κρέας σε διαφορετική σόμπα, και αν τρώμε την πιο φωτεινή ώρα της ημέρας κατά το Ραμαζάνι. 

Δεν χρειάζεται να κάνει προσευχή, να κάνει περιτομή και δεν πιστεύει ότι ο κόσμος βασίζεται στα βάσανα... Δεν χρειάζεται τη νηστεία μιας ή δύο εβδομάδων, ένα αδύνατο πρόσωπο και μια τρύπα στην περιοχή της καρδιάς για να θρηνήσει για τους νεκρούς. 

Οι άνθρωποι το επινόησαν μόνοι τους! 
Τύφλωσαν τους θεούς, ζωγράφισαν εικόνες και έβαλαν στολίδια σε λευκή πέτρα. Για αιώνες, έκαναν θρησκευτικούς πολέμους, εξόντωναν τις κοκκινομάλλες γυναίκες και όλους όσους σκεπτόταν διαφορετικά. 

Έχουν γράψει εκατοντάδες βιβλία, έχουν αναπτύξει χιλιάδες κανόνες και περιορισμούς. Καταδίκασαν όλους όσους δεν εκπληρώνουν το Mikveh, δεν προσεύχονται για τους νεκρούς με τον τρόπο των Χριστιανών και δεν αναγνωρίζουν τη λειτουργία.. 

Και τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και 2000 χρόνια. 
Έχουμε μάθει γλώσσες, χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο, έχουμε αναπτύξει έξυπνα στικς φαγητού και αποθηκεύουμε αίμα ομφάλιου λώρου, αλλά συνεχίζουμε να σκοτώνουμε, να ληστεύουμε, να λέμε ψέματα και να μισούμε, παρά τον Ιησού, τον Κρίσνα, τον Μωάμεθ και τον Βούδα. 

Παλεύουμε στους δρόμους… στα αυτοκίνητα… στο μετρό… 

Έχουμε εκατοντάδες εχθρούς και μισό φίλο. 

Παίζουμε κρυφτό και έχουμε ψεύτικες φωνές. 

Φοράμε μάσκες και τεχνητές βαλβίδες. 

Και ξεχάσαμε εντελώς για τι ζούμε… 

Μόνο αναπνέουμε και εκφράζουμε παράπονα. 

Και δεν υποθέτουμε καν ότι ήρθαμε σε αυτή τη Γη για να κάνουμε ένα μόνο έργο - ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Μαχάτμα Γκάντι