Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Περπατώντας στο μονοπάτι της αυτογνωσίας το «γνώθι σ’ αυτόν» σημαίνει να έρθει σε επαφή κάποιος με το σώμα του. Στην θεραπευτική διαδικασία ο εαυτός δεν είναι μόνο πνεύμα αλλά και σώμα.
 
Γείωση και Πραγματικότητα
Η παράδοση στο σώμα και στον εαυτό αφορά την απαλλαγή από τις ψευδαισθήσεις, τη γείωση με το έδαφος και την επαφή με την πραγματικότητα.

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση «πόδια στη γη, κεφάλι στον ουρανό». Αυτό αφορά τον άνθρωπο που ζει στο εδώ και τώρα και είναι συνδεδεμένος με όλες τις ποιότητές του. Κι όταν λέμε για κάποιον «πατάει γερά τα πόδια του στο έδαφος», εννοούμε ότι αισθάνεται την επαφή των ποδιών του με το έδαφος και ότι είναι έντονα συνδεδεμένος με την πραγματικότητα.

Τα πόδια του είναι ζωντανά και ταχυκίνητα. Μπορούν να εμφανίζουν δονήσεις και είναι ενεργειακά φορτισμένα. Τα πέλματά του είναι ολοζώντανα, νιώθει ένα ρεύ­μα έντασης να τα διαπερνά, να τα τονώνει, να τα ζεσταίνει και να τα δονεί. Δηλαδή νιώθει ολοκληρωτικά τη σύνδεσή του με τη Γη. Είναι γειωμένος.

Όσο πιο αγχωμένος ή αιωρούμενος είναι κάποιος, τόσο δεν μπορεί να αισθανθεί αυτή τη γείωση, γιατί τα πόδια του είναι «μουδιασμένα» - Γνωρίζει ότι πατά στο έδαφος αλλά δεν έχει την αίσθηση αυτής της επαφής. Έχει αποσύρει την ενέρ­γειά του από το κάτω μέρος του σώματός του ως αντίδραση στον φόβο.

Όπου ο φόβος είναι πολύ μεγάλος, τότε μπορεί να αποσύρει όλα τα συναισθή­ματα από το σώμα, περιορίζοντας τη συναίσθηση στο κεφάλι, ζώντας σ' έναν φανταστικό κόσμο. Αρκετοί άνθρωποι για την ακρίβεια ζουν στο κεφάλι τους περισσότερο απ’ ό,τι στο σώμα τους, αποφεύγοντας έτσι να αισθανθούν οποιοδήποτε επώδυνο συναίσθημα. Μερικοί δε, σε καταστάσεις ακραίου φόβου, αποσπώνται από το σώμα τους και χάνουν κάθε επαφή μαζί του.
 
H επαφή με την πραγματικότητα μας δείχνει το μέγεθος της πνευματικής υγείας κάποιου, επομένως είναι και η ένδειξη για την συναισθηματική και την φυσική του υγεία.

namaste
despoina palamari