Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η Έκσταση είναι μια κατάσταση Ύπαρξης.

Εκστατικός Εαυτός!
Γνωρίζεις ποιος είναι πραγματικά ο εκστατικός εαυτός ή είναι απλά μια φράση στο λεξιλόγιο σου;

Η Έκσταση είναι μια κατάσταση Ύπαρξης. Μια κατάσταση όπου συνειδητά ενώνεσαι με την Ύπαρξη. Δεν έχει καμία σχέση ούτε με σκευάσματα, ούτε με νοητικά τερτίπια, ούτε με σεξουαλικά εργαλεία ή ελιξίρια. Συμβαίνει όταν ανοίγεσαι στην Ύπαρξη με την ολότητά σου.

Όταν έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου, το σώμα σου… και αρχίζεις να έχεις βαθιά σύνδεση με την Γη. Όταν η αναπνοή σου γεμίζει αβίαστα την κοιλιά σου και νιώθεις ότι η σεξουαλικότητά σου είναι ένα ζωντανό ρεύμα γεμάτο υγεία και φρεσκάδα. Όταν όλες σου οι ανάγκες ικανοποιούνται και αυτό δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον πάρα μόνον από σένα και την εξελικτική σου ικανότητα. Μόνον τότε μπορείς να αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι είσαι ένα οργασμική ον και μπορείς να βιώσεις την έκσταση του οργασμού στο πρώτο σου τσάκρα.

Όμως η εκστατικότητα δεν έχει σχέση μόνο με την οργασμικότητα. Έχει σχέση και με την ικανότητά σου να ρέεις μέσα στην ζωή. Από την μια κατάσταση στην άλλη χωρίς έλεγχο και γεμάτος εμπιστοσύνη για ότι πρόκειται να έρθει να σε συναντήσει. Να παίρνεις το μάθημά σου, να ενδυναμώνεσαι από τις δύσκολες καταστάσεις που ζεις και να απολαμβάνεις τις εύκολες ξέροντας πως ότι και να συμβαίνει, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι… κι αυτή, στο τέλος θα περάσει. Εκστατικότητα σημαίνει να ζεις στο εδώ και τώρα γεμάτος/η ενέργεια και αυτοπεποίθηση και να βλέπεις την ζωή σαν παιχνίδι. Αυτός είναι ο τρόπος για να υποδεχτείς την Έκσταση της Ροής στο δεύτερό σου τσάκρα.

Και όταν εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος, δεν σκοτεινιάζεις το φως σου μειώνοντας τις δυνατότητές σου και νιώθεις την προσωπική σου δύναμη σαν μια μπάλα φωτεινής χαρούμενης, πανίσχυρης ενέργειας να ακτινοβολεί ολόγυρα σου… Όταν αποδέχεσαι και εκφράζεις αυτήν την ενέργεια αβίαστα γνωρίζοντας ότι είναι η δύναμή σου, ότι αξίζεις αυτήν την δύναμη και ότι μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να την χρησιμοποιείς με σοφία για το κοινό καλό, τότε η Έκσταση της Δύναμης εκδηλώνεται στο τρίτο σου τσάκρα και γίνεται το όχημα για να μεταβείς στην έκσταση που δημιουργεί η Αγάπη

Και όταν μπορείς να ρέεις από την συντροφικότητα στην μοναχικότητα αγαπώντας το ίδιο τον εαυτό σου και τους άλλους… Όταν επιτρέπεις στο γέλιο και στο κλάμα σου να μαλακώνουν την καρδιά σου και εκφράζεις τα συναισθήματά σου ελεύθερα στέλνοντας παντού αγάπη… Όταν απλώνοντας τα χέρια, χορεύεις τον χορό της καρδιάς νιώθοντας ότι σε αγαπούν, ότι δίνεις και παίρνεις αγάπη ταυτόχρονα, τότε η Έκσταση της Αγάπης εκδηλώνεται ολοκληρωτικά στο τέταρτό σου τσάκρα.

Και όταν επιλεγείς να αγαπάς την φωνή σου, την αλήθεια σου και της επιτρέπεις να βγαίνει προς τα εξω αυθεντικά, ατόφια… Όταν έχεις αφουγκραστεί τις σιωπές της Ψυχής σου και καθημερινά εκφράζεις το τραγούδι της κατευθείαν μέσα από την κοιλιά σου αποδεχόμενος αυτό που είσαι ανά πάσα στιγμή τότε επιτρέπεις την Έκσταση της Δημιουργίας να αναβλύσει μέσα από το πέμπτο σου τσάκρα.

Και όταν ο τρόπος που βιώνεις την ζωή γίνει ένα αργό, ρευστό, απαλό γλίστρημα και νιώθεις ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός, ότι όλα είναι ένα… ότι μπορείς να αγαπάς ότι υπάρχει γύρω σου (τον ήλιο, τον ουρανό, την θάλασσα, τα δέντρα, τα ζώα, τα ορυκτά, τους ανθρώπους...) και να αγαπιέσαι ταυτόχρονα από όλη την πλάση… 

Όταν δεν χρειάζεσαι λόγια να επιβεβαιώσουν το πόσο υπέροχο πλάσμα είσαι και βαδίζεις συνειδητά στο μονοπάτι που έχει χαράξει η Ψυχή σου τότε η Έκσταση της Βαθιάς Γνώσης σε οδηγεί μέσα από το έκτο σου τσάκρα.

Και όταν αφήσεις ολοκληρωτικά το μυαλό και συνδεθείς μόνιμα με την Πηγή, όταν ανοίγεσαι με ευγνωμοσύνη στη χαρά, όταν αισθανθείς ότι ολόκληρο το σώμα σου ακτινοβολεί φως και αγάπη και νιώσεις ότι το δικό σου Πνεύμα τροφοδοτεί με δύναμη το φως αυτό και το καθοδηγεί τότε βιώνεις την Έκσταση της Υπέρβασης μέσα από το έβδομο τσάκρα σου που ανοίγει σαν λουλούδι και γίνεσαι επιτέλους αυτός /η που είσαι.
Γίνεσαι ένας θεός… Γίνεσαι μια θεά….

namaste
despoina palamari