Pulse of love 10/12/2013

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο φόβος δεν είναι ο τρόπος για να έχεις μια όμορφη ζωή!

Το μόνο σταθερό σε αυτόν τον κόσμο είναι η αλλαγή. Όλα είναι ρευστά και όλα μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή στιγμή. Μια διαφορετική στιγμή που η Ζωή χαμογελώντας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας...

Ένα δευτερόλεπτο και όλα αλλάζουν.
Όλοι το ξέρουμε αυτό. 
Η Αλλαγή είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε έρχεται Πάντα και αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι συμβαίνει ούτε το πώς συμβαίνει αλλά το πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.


Πόσο δυνατός/η είσαι όταν η ζωή φέρνει τα πάνω κάτω;
Πόσο ανθεκτικός είσαι;
Πόσο εύκολα μπορείς να προσαρμοστείς στη ζωή σου και να αλλάξεις κατεύθυνση χωρίς να αντιστέκεσαι και χωρίς να εμμένεις στο παλιό;
Αυτό έχει σημασία. 

Και η Δύναμη είναι μια εσωτερική ποιότητα που σε οδηγεί στην Ελευθερία.

Πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να ελέγξουν το κάθε τι στη ζωή τους, τον εαυτό τους, τους άλλους, την ίδια την Ζωή, καταρρέουν ακόμα και σε μια μικρή αλλαγή.

Το να ελέγχεις όμως δεν είναι τρόπος όμορφης ζωής!
Το να παραδίνεσαι στον φόβο δεν είναι τρόπος όμορφης ζωής!

Ναι δεν λέω είσαι ζωντανός αλλά αναρωτιέμαι νιώθεις ζωντανός;

Για μένα αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα  στο εσωτερικό μου ταξίδι. Να μάθω να παραδίνομαι στην εμπειρία και να αναπτύξω μέσα μου την ικανότητα να μπορώ να ρέω με την Ζωή και να απολαμβάνω τον Εαυτό μου. 

Αυτό το διδάσκω πια μέσα σε κάθε σεμινάριο μου ώστε να μπορεί ο καθένας να ενδυναμωθεί εσωτερικά και να παραμένει στο κέντρο του ανεξάρτητα από τα παιχνίδια που παίζει μαζί του η Ζωή.
Στηριζόμενος/η στην προσωπική του δύναμη να αναπτύξει τις δυνατότητες, που ήδη διαθέτει, για να μεταμορφώσει τον εαυτό του και να αποκτήσει την ευελιξία, εκείνη την εσωτερική ρευστότητα που χρειάζεται ώστε να ζει και να απολαμβάνει την ζωή του. 


namaste
despoina palamari