Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ομορφαίνεις τον κόσμο σου ανακαλύπτοντας την εσωτερική σου ομορφιά

Προσπαθούμε όλοι να είμαστε όμορφοι απέξω και χρησιμοποιούμε όμορφα ρούχα, κοσμήματα, καλλυντικά, κάνουμε έως και χειρουργικές επεμβάσεις. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουμε όμορφοι εξωτερικά. Είμαστε τόσο πολύ ταυτισμένοι με την εξωτερική μας εικόνα, την περιφέρεια του Είναι μας που έχουμε ξεχάσει ότι έκτος από αυτήν υπάρχει και το κέντρο μας, ο πυρήνας μας.

Ο εσωτερικός μας κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Όχι για να αποφύγουμε την κόλαση και να κερδίσουμε τον παράδεισο, (έτσι κι αλλιώς οι καθημερινές μας επιλογές μας οδηγούν είτε στην κόλαση είτε στον παράδεισο), ούτε για να κερδίσουμε κάποια ανταμοιβή… Απλά και μόνο για να μην χάνουμε χρόνο χασομερώντας στην ζωή μας. Γιατί μόνο κοιτάζοντας μέσα μας μπορούμε να μας γνωρίσουμε και να βρούμε τον σκοπό της ζωής μας μπαίνοντας στα άδυτα της Ψυχής μας. 


Ο OSHO έλεγε: «Χρειάζεται να έχεις μάτια, που να μπαίνουν βαθειά μέσα στο είναι των ανθρώπων, πράγμα που είναι δυνατό μόνο αν προχωρείς προς τα μέσα ο ίδιος. Όσο βαθύτερα μπαίνεις στον εαυτό σου τόσο βαθύτερα μπορείς να κοιτάξεις το είναι των άλλων ανθρώπων. Και τότε ανοίγει τις πόρτες του ένας τελείως καινούργιος κόσμος. Κανείς αισθητικός χειρούργος δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Μπορείς όμως εσύ να αλλάξεις τον εαυτό σου. Είναι στο χέρι σου. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την εσωτερική σου ύπαρξη εκτός από εσένα. 

Είσαι ο κύριος του εσωτερικού σου κόσμου. Και καθώς γίνεται σιωπηλός ο εσωτερικός κόσμος, είναι φυσικό να γίνουν βαθύτερα τα μάτια σου, με βάθος ωκεανικό. Καθώς το εσωτερικό σου είναι γίνεται ασυννέφιαστο, γίνεται και το πρόσωπό σου ασυννέφιαστο, ανοικτός ουρανός. Καθώς έρχεται το εσωτερικό σου είναι κι ανακαλύπτει την πηγή της ζωής σου, τη φλόγα της ζωής σου, κάτι από την φλόγα αυτή αρχίζει να ακτινοβολεί από κάθε πόρο τού σώματός σου».

Ομορφαίνοντας εσωτερικά ταυτόχρονα ομορφαίνεις και εξωτερικά... 

Η εσωτερική σου χάρη σταδιακά  αρχίζει να πλημμυρίζει και το εξωτερικό σου είναι. Γεμίζεις αθωότητα, γαλήνη, αγάπης, είσαι σε ειρήνη με τον εαυτό σου και αυτόματα είσαι σε ειρήνη με το κάθε τι γύρω σου. 

Ο εσωτερικός σου κήπος είναι λουλουδιασμένος και μοιράζει το άρωμά του παντού ολόγυρα σου. Τότε όλα αποκτούν διαφορετική σημασία και μπορείς να δεις ομορφιά ακόμα κι εκεί που οι άλλοι δυσκολεύονται. Όμως για να ανθίσει πραγματικά η ζωή σου χρειάζεται να αρχίσεις να ρίχνεις ματιές μέσα σου.

namaste
despoina palamari