Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ασκήσεις ενδυνάμωσης της προσωπικής μας δύναμης

Υπάρχουν κάποιες διαλογιστικές ασκήσεις με τις οποίες, χρησιμοποιώντας την αναπνοή και τον οραματισμό, μπορούμε να αυξήσουμε την προσωπική μας δύναμη και να κάνουμε τον προσωπικό μας ήλιο να ακτινοβολεί. Μπορούμε να ενδυναμωθούμε τόσο ώστε κανένας να μην μπορεί να μας βάλει στο περιθώριο και κανένας να μην μπορεί να μας επιβάλλει να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. 

Ασκήσεις ενδυνάμωσης της προσωπικής μας δύναμης
(Από το βιβλίο της Margot Anand 
«Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης»)

Άσκηση 1
Κλείστε τα μάτια, αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε. Φανταστείτε έναν ήλιο που ακτινοβολεί φως και ενέργεια από το ηλιακό σας πλέγμα. Νιώστε ζεστά και φωτεινά σ’ αυτό το σημείο. 

Στην ει­σπνοή, νιώστε τον ήλιο να γίνεται πιο φωτεινός και να επεκτείνεται μέσα στο ηλιακό πλέγμα. Κατά την εκπνοή, νιώστε αυτό τον ήλιο να εκπέμπει ενέργεια μέσα από όλο το σώμα σας. Με την εισπνοή γεμίζετε ενέργεια. Με την εκπνοή την απλώνετε. Τώρα, ακτινοβο­λείτε αυτή την ενέργεια με τη μορφή ακτίνων φωτός. 

Κάντε το σαν άσκηση. Προτού, για παράδειγμα, μπείτε σε ένα χώρο με πολλούς ανθρώπους, προτού μιλήσετε δημόσια, πάτε σε μια συνάντηση ή ζη­τήσετε ένα ραντεβού, φανταστείτε αυτή την ενέργεια να εκπέμπεται από το ηλιακό σας πλέγμα και να γεμίζει όλο το χώρο και τους ανθρώπους που βρίσκονται εντός. Νιώστε πως συνδέεστε μαζί τους καθώς δέχονται το φως σας. Στο διάστημα κατά το οποίο νιώθετε αυτοπεποίθηση και δύναμη και την ενέργειά σας να ακτινοβολεί, κάντε επαφή μαζί τους.

Άσκηση 2
Ενδυναμώνοντας το κέντρο της δύναμης
Καθίστε άνετα (σε καρέκλα ή στο πάτωμα) και τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας στο ηλιακό πλέγμα, κάτω από τη θωρακική κοιλότητα. Συγκεντρώστε την προσοχή σας σ’ αυτό το σημείο. Συγκεντρώστε εκεί την αίσθηση και την αναπνοή σας. 
Τώρα εισπνεύστε και με την εισπνοή στείλτε ενέργεια στο ηλιακό πλέγμα. Δείτε και νιώστε το να φωτίζεται, όπως φωτίζεται και το κάρβουνο στη φωτιά όταν το φυ­σάτε. 
Για λίγο, χαλαρώστε και κρατήστε την αναπνοή σας — νιώστε το ηλιακό πλέγμα γεμάτο ισχύ και φως. 

Τώρα, πιέστε το ηλιακό πλέγμα. Εκπνεύστε με δύναμη και γρήγορα όλο μαζί τον αέρα και φωνάξτε τον ήχο «Χα!» με όλη τη δύναμη που έχει αυτό το κέντρο. 
Νιώστε τη δύναμή σας και την απόλαυση που σας χαρίζει η πλήρης έκφραση αυτής της δύναμης. Κάντε το για δεκαπέντε λεπτά. Δημιουργείται μια ζεστασιά και ένα αίσθημα συγκέντρωσης. Απολαύστε τα. 

Αν κάνετε αυτή τη δεκαπεντάλεπτη άσκηση καθημερινά επί ένα μήνα, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη.

namaste
despoina palamari