Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Τα απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να έχει ένας θεραπευτής

Απόσπασμα απο συνέντευξη στην Εναλλακτική Ατζέντα της Δέσποινα Παλαμάρη εκπαιδεύτρια της σχολής "The Alchemy of Living", η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την επαγγελματική γνώση για να γίνουν συντονιστές – θεραπευτές ομαδικών και βιωματικών, σεμιναρίων αυτογνωσίας καθώς και ατομικών θεραπειών.

Ερώτηση: Μπορείτε να μας κατονομάσετε τα 5 βασικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ένας αποτελεσματικός συντονιστής;

Απάντηση από Δέσποινα Παλαμάρη
• Αγάπη
• Συνειδητότητα
• Ενσυναίσθηση
• Γείωση
• Ικανότητα να ρέει με την ενέργεια

Ερώτηση: Έχετε μακρά εμπειρία στα βιωματικά σεμινάρια. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχετε εντοπίσει στους συντονιστές των σεμιναρίων;


Απάντηση από Δ.Π
• Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι η έλλειψη Αγάπης και η έντονη παρουσία του «εγώ». Έχω δει συντονιστές γεμάτους «εγώ» και εξουσιαστική συμπεριφορά να ανεβαίνουν στον «θρόνο» τους και να συμπεριφέρονται σαν ενεργειακοί βασιλιάδες, που μπροστά τους δεν είχαν ανθρώπους αλλά ένα κοινό που θα τους χειροκροτούσε και θα επιβεβαίωνε τη δύναμή τους αδιαφορώντας για το τι συνέβαινε μέσα στο μυαλό και στην καρδιά του καθενός από την ομάδα τους.

• Ένα άλλο πρόβλημα είναι η εμμονή με τη δομή. Υπάρχουν συντονιστές που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, περιορίζονται στις τεχνικές με τις οποίες έχουν ήδη δομήσει ένα σεμινάριο και δεν αντιλαμβάνονται ότι η ενέργεια έχει κυλήσει σε άλλο θεραπευτικό κανάλι. Δεν κατηγορώ τις δομημένες τεχνικές, όμως δεν δουλεύουν ποτέ από μόνες τους, επειδή στην πραγματικότητα αυτό που δουλεύει είναι η αγάπη, όχι η τεχνική. Αυτές χρειάζονται για να δημιουργήσουν την κοίτη του ποταμού όπου μέσα της θα κυλήσει το νερό, η Αγάπη. Κι όταν αρχίσει να κυλάει το νερό, όταν ρέεις μέσα στην αγάπη, τότε δεν ασχολείσαι με την κοίτη του ποταμού, αλλά αφήνεσαι να δεις μέχρι που μπορεί να σε φτάσει το ρεύμα.

• Υπάρχουν και κάποιοι που ενώ νοιάζονται πραγματικά για τους ανθρώπους της ομάδας τους είναι δυστυχώς αγείωτοι και δεν μπορούν να κτίσουν ένα ισχυρό θεραπευτικό περιβάλλον γύρω από τον εαυτό τους, που να αποπνέει σταθερότητα και αποδοχή.

• Και υπάρχουν και εκείνοι οι συντονιστές που δεν έχουν «ψαχτεί» σε βάθος για να ανακαλύψουν το είναι τους.
Αναρωτιέμαι κάποιος που αποφεύγει να δει τον εαυτό του, που δεν έχει αποδοχή για τον ίδιον, πώς μπορεί να αποδεχθεί τους άλλους και πως μπορεί να τους κάνει να αποδεχθούν κι εκείνοι με την σειρά τους τον εαυτό τους και να γνωρίσουν την ουσία του είναι τους;

• Ολοκληρώνοντας θα μιλήσω για τους επαγγελματίες Σωτήρες που κάνουν τη θεραπεία προσωπική υπόθεση ξεχνώντας ότι δεν θεραπεύει ο θεραπευτής, αλλά η Ύπαρξη και ότι δεν μπορεί κανένας και με οποιαδήποτε θεραπευτική διαδικασία να θεραπευτεί, αν ο ίδιος δεν επιθυμεί βαθιά τη θεραπεία του και δεν πιστεύει σε αυτήν.





Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 20:30 – 22:30, διοργανώνεται ένα ΔΩΡΕΑΝ εισαγωγικό σεμινάριο, ανοικτό σε όλους, για να γνωρίσετε την σχολή “The Alchemy of Living” και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα που αφορά Επαγγελματικές Σπουδές με Πιστοποίηση Μαθητείας στην Ταντρική & Θεραπευτική Αλχημεία.
https://www.facebook.com/The-Alchemy-of-Living-282401565819585/?modal=admin_todo_tour


“The Alchemy of Living”
despoina palamari


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2019