Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Διαλογιστικές ασκήσεις για να αποκτήσετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που, επειδή φοβούνται ή στερούνται αυτοπεποίθησης, ψάχνουν απεγνωσμένα για πατρικές φιγούρες, αρχηγούς που υπόσχονται απλές απαντήσεις και λύσεις στα περίπλοκα διλήμματα της ζωής. Ζητάνε να βρουν σε εξωτερικές αρχές υποκατάστατα της δικής τους καθηλωμένης θέλη­σης.
Αν όμως, ακολουθώντας τους άλλους, καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους, παίρνουμε χρήσιμα μαθήματα, τουλάχιστον τα ίδια μπορούμε να μάθουμε ορίζοντας οι ίδιοι την πορεία μας στη ζωή και αποδεχόμενοι την ευθύνη για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας. 
Έτσι, αφήνουμε τον τακτοποιημένο κόσμο των τύπων και της συμ­βατικότητας και μπαίνουμε στον πραγματικό κόσμο, έναν κόσμο θαυμαστό, απρόβλεπτο και γεμάτο δυνατότητες για μια ζωή με έκ­σταση.


Η ανάληψη ευθυνών 
Μπορεί να έχουμε αναπτύξει τη θέληση και την εξουσία μας, όμως, ασυνείδητα, μπορεί να χρησιμοποιούμε όσους εξαρτώνται από μας σαν αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες μας.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
Το ένδυμα της επιτυχίας:  το παιχνίδι ρόλων 
Μια από τις σημαντικότερες αρχές για την ενδυνάμωση του εαυτού είναι: Να μην ορίζετε την προσωπική αξία σας μέσα από τα μάτια των άλλων. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνουμε τους άλλους να δουν ότι είμαστε ένα με το ρόλο μας; Η απάντηση, φυσικά, είναι: το ρούχο, το κοστούμι που διαλέγουμε γι’ αυτό το ρόλο. Μπορούμε να μάθουμε να παίζουμε το ρόλο και να φοράμε το κατάλληλο κοστούμι χωρίς να το παίρνουμε σοβαρά: «Να είσαι στον κόσμο, αλλά να μην είσαι από τον κόσμο». 
Συνδυάστε αυτό το ρητό με αυτό που λέει: «Όταν είσαι στη Ρώμη, ζήσε όπως οι Ρωμαίοι», και θα μπορέσετε να αποφύγετε να ταυτιστείτε με το κοστούμι που φοράτε και, ακόμα, να νιώσετε πιο ανάλαφρα και παιχνιδιάρικα με όλους, σχεδόν, τους ρόλους και τα κοστούμια. Επίσης, θα μπορείτε να φοράτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε ισχυροί, σέξι ή παντο­δύναμοι. Πετάξτε τα παλιά ρούχα που δεν εκφράζουν αυτό που νιώ­θετε μέσα σας. Χρησιμοποιήστε δημιουργικά και παιχνιδιάρικα τα ρούχα σας, σαν ένα κοστούμι που σας δίνει δύναμη στο θέατρο της ζωής!

Προσωπικό Φενγκ Σούι
Όσο απλό κι αν φαίνεται, η φυσική εμφάνιση και η υγεία σας επηρεάζουν άμεσα την αυτοεκτίμησή σας. Όταν είστε στις καλές σας και νιώθετε όμορφα, και οι άλλοι αντι­δρούν ανάλογα. Είναι αυτό που οι Κινέζοι αποκαλούν «πνευματική εμφάνιση», ένα είδος προσωπικού φενγκ σούι. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε άσχημα, συναισθηματικά ή φυσικά, φροντίστε περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως την εμφάνισή σας. Κάντε μια γρήγορη βόλτα ή ένα τροχάδην, αεροβική γυμναστική, τεντώματα ή γιόγκα, ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Προσέξτε πώς θα αλλάξει η ενέργεια σας και πώς θα νιώθετε. Υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι για να αλλάξετε την κατά­στασή σας.

Η ζωή ως εξάσκηση. 
Τα προγράμματα ενίσχυσης του τρίτου τσάκρα έχουν σχέση με συγκεκριμένη δράση. Όπως ακριβώς το να καθόμαστε στον καναπέ και να σκεφτόμαστε το σκι δεν αρκεί για να μας εκγυμνάσει σ’ αυτό το άθλημα, ο οραματισμός, η επιβεβαίωση ή η θετική σκέψη και ομιλία δεν αρκούν για να ενισχύσουν το ηλιακό πλέγμα. Η εξάσκηση στις νέες ικανότητες είναι μια πανίσχυρη τελετουργία που συμβάλλει στην ενίσχυση του τρίτου τσάκρα. 


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ 
Η αναπνοή και ο οραματισμός μπο­ρούν να ενισχύσουν το αίσθημα προσωπικής δύναμης. Δοκιμάστε αυ­τή την απλή άσκηση για να αναπτύξετε τα χαρίσματα και την παρου­σία σας. 

Κλείστε τα μάτια, αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε. Φανταστείτε έναν ήλιο που ακτινοβολεί φως και ενέργεια από το ηλιακό σας πλέγμα. Νιώστε ζεστά και φωτεινά σ’ αυτό το σημείο. Στην ει­σπνοή, νιώστε τον ήλιο να γίνεται πιο φωτεινός και να επεκτείνεται μέσα στο ηλιακό πλέγμα. Κατά την εκπνοή, νιώστε αυτό τον ήλιο να εκπέμπει ενέργεια μέσα από όλο το σώμα σας. Με την εισπνοή γεμίζετε ενέργεια. Με την εκπνοή την απλώνετε. Τώρα, ακτινοβολείτε αυτή την ενέργεια με τη μορφή ακτίνων φωτός. Κάντε το σαν άσκηση. 

Προτού, για παράδειγμα, μπείτε σε ένα χώρο με πολλούς ανθρώπους, προτού μιλήσετε δημόσια, πάτε σε μια συνάντηση ή ζη­τήσετε ένα ραντεβού, φανταστείτε αυτή την ενέργεια να εκπέμπεται από το ηλιακό σας πλέγμα και να γεμίζει όλο το χώρο και τους αν­θρώπους που βρίσκονται εντός. Νιώστε πως συνδέεστε μαζί τους κα­θώς δέχονται το φως σας. Στο διάστημα κατά το οποίο νιώθετε αυτοπεποίθηση και δύναμη και την ενέργειά σας να ακτινοβολεί, κάντε επαφή μαζί τους.

Ακολουθεί ακόμα μία άσκηση διαλογισμού που θα σας βοηθήσει να βρείτε το κέντρο της δύναμής σας και να το γεμίσετε με ενέργεια

Καθίστε άνετα (σε καρέκλα ή στο πάτωμα) και τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας στο ηλιακό πλέγμα, κάτω από τη θωρακική κοιλότητα. Συγκεντρώστε την προσοχή σας σ’ αυτό το σημείο. Συγκεντρώστε εκεί την αίσθηση και την αναπνοή σας. 
Τώρα εισπνεύστε, και με την εισπνοή στείλτε ενέργεια στο ηλιακό πλέγμα. Δείτε και νιώστε το να φωτίζεται, όπως φωτίζεται και το κάρβουνο στη φωτιά όταν το φυ­σάτε. Για λίγο, χαλαρώστε και κρατήστε την αναπνοή σας — νιώστε το ηλιακό πλέγμα γεμάτο ισχύ και φως. 
Τώρα, πιέστε το ηλιακό πλέγμα. Εκπνεύστε με δύναμη και γρήγορα όλο μαζί τον αέρα και φωνάξτε τον ήχο «Χα!» με όλη τη δύναμη που έχει αυτό το κέντρο. Νιώστε τη δύναμή σας και την απόλαυση που σας χαρίζει η πλήρης έκφραση αυτής της δύναμης. 

Κάντε το για δεκαπέντε λεπτά. Δημι­ουργείται μια ζεστασιά και ένα αίσθημα συγκέντρωσης. Απολαύστε τα. 
Αν κάνετε αυτή τη δεκαπεντάλεπτη άσκηση καθημερινά επί ένα μήνα, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη.


Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
Margot Anand