Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Τι έχει το Άγγιγμα τελικά θεραπευτικό ή σεξουαλικό χαρακτήρα;

Χθες κάποια φίλη, διαβάζοντας την ανάρτηση για το σεμινάριο «Tantra, Όταν σε αγγίζει η Αγάπη... » με ρώτησε: Αν αυτή η αγκαλιά στην Τάντρα προέρχεται από έναν άνθρωπο που δεν με έλκει ή και με απωθεί, τι γίνεται?

Καταλαβαίνω ότι αρκετοί από εσάς μπορεί να έχετε την ίδια απορία, ειδικά αν δεν έχετε συμμετάσχει σε κάποιο βιωματικό, ταντρικό σεμινάριο. Ειναι μια καλή ευκαιρία λοιπον να απαντήσω σε όλους. 

Χρειάζεται να ξέρετε ότι η αγκαλιά δεν είναι σεξουαλική. Η αγκαλιά είναι θεραπευτική. Και θεραπεία μπορεί να συμβεί μόνο σε επίπεδο καρδιάς. Και πιστέψτε με, η καρδιά δεν λέει ποτέ: Αυτός μου κάνει ή αυτός δεν μου κάνειΗ καρδιά δεν κοιτάζει ποτέ με τα μάτια του μυαλού. Η καρδιά δεν έχει κριτήρια, μόνο αισθάνεται. Αισθάνεται και μοιράζεται…



Η καρδιά έχει μείνει ανεπηρέαστη από στερεότυπα και προσδιορισμούς. Θέλει να δώσει και να δεχτεί αγάπη. Να κολυμπήσει μέσα στην θάλασσα της αγάπης. Εκεί όπου όλοι οι άνθρωποι  γδύνονται από την προσωπικότητά τους. Γδύνονται από το πόσο έξυπνοι ή όμορφοι ή σεξουαλικοί μπορεί να είναι και γίνονται ψυχές που στολίζονται την Αγάπη. Άλλωστε αυτός δεν είναι ο σκοπός κάθε ανθρώπου; Να εξαγνιστεί μέσα στην Αγάπη;

Κάποιος από εσάς θα έχει αντίρρηση. Κάποιος θα μιλήσει για λεφτά, κάποιος για δόξα, κάποιος για πνευματικότητα, κάποιος ίσως για κάτι άλλο, όμως όλα είναι διαδρομές που μας οδηγούν, με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο, να ξεγυμνωθούμε από τα φτιασιδώματα του μυαλού μας και να μας δούμε ολοκληρωτικά.  Άλλωστε γυμνοί ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο και ξεγυμνωμένοι θα φύγουμε. Ας κρατάμε στα χέρια μας τουλάχιστον γι΄ αυτό το ταξίδι, το σωστό εισιτήριο. 

Αυτή η αγκαλιά λοιπόν, η αγκαλιά που μοιραζόμαστε στην Τάντρα, δεν είναι ένα μοίρασμα σε επίπεδο προσωπικοτήτων αλλά σε επίπεδο ψυχής. Για να μπούμε στο πεδίο της ψυχής μας, που είναι και ένα πολύ δυνατό θεραπευτικό πεδίο, πρώτα χρειάζεται να εξαγνιστούμε. Αποτάσσουμε την μυαλουδίλα μας και ερχόμαστε με ειδικούς διαλογισμούς να ανοίξουμε την καρδιά μας και να νιώσουμε την γαλήνη μέσα στην αγκαλιά της. Μετά τής επιτρέπουμε να μας οδηγήσει σε ένα καινούργιο κόσμο. Καινούργιο αλλά και πολύ παλιό ταυτόχρονα. Στον κόσμο του αγγίγματος και της αγκαλιάς.

Όλοι γεννηθήκαμε με το χάρισμα του αγγίγματος και μεγαλώνοντας κάποιοι απο εμάς το έχασαν περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι άλλοι ολοκληρωτικά γιατί γέμισαν το μυαλό τους με πολλά "πρέπει και δεν πρέπει". Ξέχασαν την γλώσσα του αγγίγματος. Ξέχασαν την θεραπευτική του ποιότητα και του προσέδωσαν ένα σεξουαλικό χαρακτήρα γιατί σταμάτησαν να αγγίζουν με την καρδιά και άρχισαν να αγγίζουν με το μυαλό. 

Στα Ταντρικά σεμινάρια συμβαίνει κάτι μαγικό. Με έναν πολύ απλό τρόπο, (η απλότητα είναι ποιότητα καρδιάς) όλοι έρχονται σε επαφή ξανά με το χάρισμα του αγγίγματος. Όλοι ενθυμούνται τι θα πει: αγγίζω χωρίς στόχο, χωρίς προσδοκία, χωρίς να περιμένω ανταλλάγματα, γιατί από ένα σημείο και μετά δεν αγγίζει η προσωπικότητά τους αλλά η καρδιά τους. Γίνονται το ίδιο το χάδι, το ίδιο το άγγιγμα…

Νομίζεις ότι το χάδι κάνει διακρίσεις στο που θα δοθεί; Το χάδι είναι χάδι δίνει αγάπη και παίρνει δίνοντας…

Όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που είναι πολύ σημαντικό. Σε αυτό το θεραπευτικό πεδίο δεν υπάρχει το με έλκει κάποιος  ή με απωθεί γιατί, μέσα από όλη αυτήν την θεραπευτική διαδικασία, βλέποντας τον άλλον με τα μάτια της καρδιάς, αρχίζεις να αντικρίζεις το θεϊκό εαυτό του. Μέσα στην αγκαλιά συναντιέσαι με τις θεϊκές του ποιότητες. Και εκεί μόνο ευλάβεια και συγκίνηση μπορείς να νιώσεις. Δεν σου περνάει ούτε σαν σκέψη το: μου αρέσει ή δεν μου αρέσει. 

Θα ρωτήσει κάποιος, όλοι μπορούν να το καταφέρουν αυτό; Όλοι μπορούν να συναντηθούν σε επίπεδο καρδιάς και να αντικρίσουν το θεϊκό μέσα στον άλλον; Η απάντηση είναι ΟΛΟΙ. Απλά κάποιοι αντιστέκονται στην αρχή μένοντας γαντζωμένοι στον παλιό τρόπο σκέψης. Αλλά αυτούς τους αναλαμβάνει η ίδια η ενέργεια για να τους διδάξει από την αρχή αυτό που έχουν ξεχάσει. Κάποιοι δεν το αντέχουν και αποχωρούν κάποιοι άλλοι ενθυμούνται και μεταμορφώνονται.

Έχεις ακούσει φαντάζομαι με διαφόρους τρόπους και από διαφορετικές διαδρομές, είτε πνευματικές είτε φιλοσοφικές, να αναφέρεται ο θεϊκός εαυτός ή η θεϊκότητα μέσα μας ή ο θεός μέσα μας. Αναρωτιέμαι πως περιμένεις να είναι αυτός ο θεϊκός εαυτός; Θα έχει άλλη μορφή από την εξωτερική για να μπορέσεις εσύ να τον προσεγγίσεις;

Επειδή όμως τα λόγια είναι φτώχια και τα πολλά λόγια σε κάνουν φτωχότερο, σταμάτα να σκέφτεσαι και ρίσκαρε να έρθεις και να γνωρίσεις το διαφορετικό. Αυτό που ήσουν κάποτε. Όταν σαν παιδά γνώριζες την αθωότητα του αγγίγματος και απολάμβανες την κάθε αγκαλιά.

namaste 
despoina palamari


πληροφορίες για το σεμινάριο στο: 




Ολες οι φωτογραφίες είναι υλικό από τα Ταντρικά σεμινάρια που συντονίζω