Pulse of love 10/12/2013

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τεστ: Γιατί έλκουμε ανθρώπους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Υπάρχει ένα πολύ όμορφο, γρήγορο και αληθινό τεστ που μέσα από αυτό μπορείτε να βρείτε στοιχεία του εαυτού σας που ίσως δεν γνωρίζετε ότι έχετε.
Πάρτε μολύβι και χαρτί, χωρίστε το σε δύο μέρη με μια κάθετη γραμμή και πριν αρχίσετε να γράφετε κλείστε για λίγο τα μάτια και αναπνεύστε βαθιά, χαλαρά, γαλήνια. 
Αφήστε τις σκέψεις να φύγουν και όταν νιώσετε ότι ησυχάσατε μέσα σας τότε φέρτε στο νου σας έναν άνθρωπο τον οποίο συμπαθείτε και μετά ανοίξτε τα μάτια και γράψτε στην αριστερή πλευρά του χαρτιού δέκα επιθυμητά χαρακτηριστικά που έχει.
Γράψτε οτιδήποτε σας έρχεται στο νου. Κάντε το γρήγορα, χωρίς σκέψη. Γράψτε γιατί σας αρέσει αυτός ο άνθρωπος;



Τι θαυμάζετε περισσότερο επάνω του; 
Μήπως είναι ευγενικός, τρυφερός, ανεξάρτητος; Έχει όμορφο χτένισμα ή ζει σε ένα όμορφο σπίτι; Μήπως είναι διασκεδαστικός, έχει απαλή επιδερμίδα ή ωραίο χαμόγελο; Μήπως είναι δυνατός, έξυπνος με χιούμορ; Μήπως είναι ερωτικός, με έντονο βλέμμα και θαρραλέος;
Τώρα, φέρτε στο νου σας κάποιον που βρίσκετε αποκρουστικό, κάποιον ο οποίος σας ενοχλεί, σας εκνευρίζει, σας εξοργίζει και με κάποιον τρόπο σάς κάνει να αισθάνεστε άβολα. Αρχίστε να γράφετε εκείνα τα χαρακτηριστικά του που θεωρείτε απωθητικά Στο δεξιό τμήμα της σελίδας γράψτε δέκα ή περισσότερες από αυτές τις ανεπιθύμητες ιδιότητες που έχει. Γιατί δεν σας αρέσει αυτό το άτομο; Γιατί σας εξοργίζει ή σας ενοχλεί;

Γράψτε όσες ιδιότητες θέλετε, αλλά μην σταματήσετε πριν συμπληρώσετε δέκα.


Όταν ολοκληρώσετε και τις δυο λίστες, σκεφτείτε και. πάλι το άτομο που βρίσκετε ελκυστικό και αναγνωρίστε τουλάχιστον τρία αντιπαθητικά χαρακτηριστικά του. Μην το αρνείστε. Κάνεις δεν είναι τέλειος. Όσο πιο πρόθυμοι είστε να αποδεχθείτε αυτό το γεγονός για τους άλλους, τόσο πιο πρόθυμοι θα είστε να το αποδεχτείτε και για τον εαυτό σας.
Στη συνέχεια, σκεφτείτε το πρόσωπο που βρίσκετε αντιπαθητικό και αναγνωρίστε τρία σχετικώς ελκυστικά χαρακτηριστικά του.



Θα πρέπει πια να έχετε καταγράψει στο χαρτί τουλάχιστον είκοσι έξι χαρακτηριστικά. Διαβάστε τα με τη σειρά, και κυκλώστε με το μολύβι σας κάθε χαρακτηριστικό είτε θετικό είτε αρνητικό που διαθέτετε κι εσείς. Για παράδειγμα, αν γράψατε ευσπλαχνικός για το ελκυστικό άτομο τότε αναρωτηθείτε αν και εσείς οι ίδιοι έχετε φερθεί ποτέ με ευσπλαχνία σε κάποιους. Αν ναι, τότε κυκλώστε αυτή τη λέξη, διαφορετικά αφήστε την ως έχει. Μην το πολυσκέφτεστε, βασιστείτε στην πρώτη σας εντύπωση. Ελέγξτε όλες τις λέξεις και από τις δύο λίστες, και βάλτε σε κύκλο οποιαδήποτε περιγράφει μια ιδιότητα που μπορείτε να αναγνωρίσετε και στον δικό σας χαρακτήρα.

Ξανακοιτάξτε τον κατάλογο. 
Από τις λέξεις που δεν βάλατε οι κύκλο, αναγνωρίστε εκείνες που με κανέναν τρόπο δεν σχετίζονται μαζί σας. Βάλτε ένα σημάδι στο πλάι τους. Από εκείνες τις λέξεις που βάλατε σε κύκλο και που αναγνωρίσατε σαν δικά σας χαρακτηριστικά επιλέξτε τρεις για να τις γράψετε στην πίσω σελίδα του χαρτιού.
Με τον ίδιο τρόπο θα ξεχωρίσετε και τρεις λέξεις από εκείνες που δεν σας αντιπροσωπεύουν ή που σας ταιριάζουν λιγότερο και που τους βάλατε σημάδι. Διαβάστε δυνατά τις έξι αυτές λέξεις, τις τρεις που σας περιγράφουν καλύτερα και τις τρεις που ταιριάζουν λιγότερο στον χαρακτήρα σας.

Διαθέτετε όλες αυτές τις ποιότητες. 


Όλες αυτές οι ποιότητες σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που πραγματικά είστε. Τα χαρακτηριστικά που αρνείστε με πάθος να αναγνωρίσετε στον εαυτό σας, είναι και αυτά τμήμα σας και πιθανώς αποτελούν εκείνες τις πλευρές του χαρακτήρα σας που δημιουργούν τη μεγαλύτερη αναστάτωση στη ζωή σας.
Ελκύετε άτομα που διαθέτουν και τα έξι αυτά χαρακτηριστικά τα άκρως θετικά επειδή ίσως δεν πιστεύετε ότι τα αξίζετε, και τα άκρως αρνητικά επειδή αρνείστε να αποδεχθείτε την παρουσία τους στη ζωή σας.
 

Μόλις αρχίσετε να αναγνωρίζετε τον εαυτό σας μέσα στους άλλους θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθείτε μαζί τους, και μέσα από αυτή τη σύνδεση να ανακαλύψετε την ενοποιημένη συνείδηση. Η πόρτα του συγχρονικού πεπρωμένου θα ανοίξει για σας καθώς αναγνωρίζετε ποια είναι η δύναμη του καθρέφτη των σχέσεων.

Deepak Chopra
"Άμεση Εκπλήρωση"