Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Διαλογιστική άσκηση: Πόδια στη Γη, κεφάλι στον Ουρανό

Ενδυναμώνοντας με την αναπνοή τα κέντρα της κεφαλής (νοητικό κέντρο), της καρδιάς (συναισθηματικό κέντρο)  και της κοιλιάς (το κέντρο της θέλησης και αποφασιστικότητας) 

Πρόθεση: Να ενδυναμώσεις και να αποκτήσεις σύνδεση και με τα τρία κέντρα του σώματος σου 

Αν νιώσεις δυσκολία στην αρχή, στην επαφή σου με αυτά τα κέντρα ή με κάποιο από αυτά, μην απογοητευτείς. Απλά επέμεινε και ακολούθησε την άσκηση. Κάποια στιγμή θα νιώσεις την ενέργεια να σε γεμίζει και να ρέει παντού. 
Κατά τη διάρκεια της άσκησης καθώς στέλνεις την προσοχή σου στα τρία κέντρα του σώματος σου, μπορείς αν θέλεις να τα αγγίζεις απαλά με τα χέρια σου, για να εστιάζεις ευκολότερα σε αυτές τις περιοχές.

Οδηγίες: Στέκεσαι σε όρθια θέση, με τα πόδια ανοικτά στο άνοιγμα της λεκάνης και με τα γόνατα χαλαρά (ελαφρώς λυγισμένα).

Α. Κλείνεις τα μάτια και αναπνέεις βαθιά και συνειδητά για αρκετές αναπνοές. Στέλνεις την προσοχή σου στα πέλματα σου και νιώθεις την επαφή σου με τη Γη. Τα νιώθεις να βυθίζονται μέσα της και να ρουφάνε από αυτήν τα πολύτιμα δώρα της. Σιγουριά, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, δύναμη σε πλημμυρίζουν...

Σταδιακά ανεβάζεις την ενέργεια που παίρνεις από τη Γη στην κοιλιά σου. Παρατηρείς το πως νιώθεις και πόσο οικειότητα έχεις με το κέντρο της κοιλιάς σου... 

Όταν αισθανθείς ότι ενδυναμώθηκε αρκετά επιτρέπεις στην ενέργεια της Γης να προχωρήσει προς τα πάνω και να έρθει στο κέντρο της καρδιάς σου. Της επιτρέπεις να ενδυναμώσει την περιοχή όπου βρίσκεται η συμπαντική καρδιά σου ενώ ταυτόχρονα παρατηρείς το πώς αισθάνεσαι. 
Έχεις οικειότητα με αυτήν την περιοχή; 
Μπορείς να νιώσεις την σύνδεση μαζί της;

Όταν νιώσεις ότι ενδυναμώθηκε αρκετά το κέντρο της καρδιάς σου επιτρέπεις στην Γήινη ενέργεια να προχωρήσει προς τα πάνω και να έρθει στο κέντρο της κεφαλής. Αρχίζει τώρα να γεμίζει το κεφάλι σου και να το ενδυναμώνει. Καθώς συμβαίνει αυτό εσύ συνεχίζεις να παρατηρείς το πώς νιώθεις την επαφή σου με το κέντρο της κεφαλής...

Όλο σου το σώμα έχει γεμίσει από την ενέργεια της Γης. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνδεθούν τα χέρια σου και η αναπνοή σου σε έναν χορό... 

Β. Τα χέρια σου χαλαρά, αφημένα, βλέπουν προς τη Γη. Καθώς εισπνέεις τραβάς με τα χέρια σου ενέργεια από τη Γη προς την κοιλιά, προς την καρδιά και προς το κεφάλι. Όταν τα χέρια σου φτάσουν στο κεφάλι αρχίζεις να εκπνέεις στέλνοντάς τα προς τον Ουρανό και την ενέργεια της Γης προς το Σύμπαν. Προς το τέλος της εκπνοής σου κατεβάζεις τα χέρια για να αρχίσεις ένα καινούριο κύκλο αναπνοής.      (Κάνεις αρκετές επαναλήψεις)

Γ. Στη συνέχεια αρχίζεις να τραβάς ενέργεια από τον ουρανό στο κεφάλι σου γεμίζοντας το  με την λεπτοφυή ενέργεια του Σύμπαντος. Παρατηρείς πάλι πως νιώθεις την επαφή σου με την συμπαντική ενέργεια...
Μόλις νιώσεις ότι αυτή γέμισε το κεφάλι σου, την τραβάς προς την καρδιά σου, για να ενδυναμωθεί και αυτή με τη σειρά της. Παρατηρείς τι αλλάζει μέσα σου καθώς η καρδιά σου γεμίζει με την ουράνια ενέργεια. Όταν νιώσεις ότι είναι αρκετά για σένα αρχίζεις ένα καινούριο "χορό αναπνοής".

Δ. Έχεις τα χέρια σου ψηλά, προς τον ουρανό και καθώς εισπνέεις την συμπαντική ενέργεια την τραβάς με αυτά προς το κεφάλι και προς την καρδιά. Αρχίζεις να εκπνέεις από την καρδιά ανοίγοντας τα χέρια, προσφέροντας την ενέργεια του Σύμπαντος και της καρδιάς σου παντού ολόγυρα σου. Προς το τέλος της εκπνοής σου ανεβάζεις τα χέρια προς τον Ουρανό για να αρχίσεις ένα καινούριο χορό με την αναπνοή σου. 
(Κάνεις αρκετές επαναλήψεις) 
Ολοκληρώνοντας συνδέεις το Β και το Δ στάδιο 

Ε. Καθώς εισπνέεις τραβάς με τα χέρια σου ενέργεια από τη Γη προς την κοιλιά, προς την καρδιά και προς το κεφάλι. Όταν τα χέρια σου φτάσουν στο κεφάλι αρχίζεις να εκπνέεις στέλνοντας την ενέργεια της Γης προς τον Ουρανό. Στη συνέχεια εισπνέεις την Συμπαντική ενέργεια και την τραβάς με τα χέρια προς το κεφάλι και προς την καρδιά. Αρχίζεις να εκπνέεις από την καρδιά ανοίγοντας τα χέρια και προσφέροντας την ενέργεια του Σύμπαντος και της καρδιάς σου παντού. Προς το τέλος της εκπνοής σου κατεβάζεις τα χέρια προς τη Γη για να αρχίσεις ένα καινούριο χορό με την αναπνοή σου. 

Καθώς εξοικειώνεσαι με αυτήν την αναπνοή μπορείς να περιορίσεις το χρόνο εκτέλεσης ή να κάνεις κατευθείαν το Ε στάδιο. 

namaste
despoina palamari