Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο Φόβος είναι απλώς ένα σύμπτωμα

Από το βιβλίο «το Φιλί της Πεταλούδας» της Δέσποινας Παλαμάρη

Ο φόβος είναι ένα πολύ έντονο συναίσθημα και παράγει μια δυνατή ενέργεια που μας δυσκολεύει και ουσιαστικά μας εμποδίζει να ζούμε. Αν προσπαθήσουμε να τον πολεμήσουμε ή να φύγουμε μακριά του, θα διαπιστώσουμε ότι αυτός μας ακολουθεί και αυτό συμβαίνει επειδή συνδεόμαστε μαζί του με έναν περίεργο τρόπο. 
Γεννήθηκε από μας και διατηρεί τη ζωή του ρουφώντας τη δική μας ενέργεια. Εμείς τον τρέφουμε και τον μεγαλώνουμε. Στην αρχή ήταν ένας μικρός σπόρος στη σκέψη μας που σταδιακά μεγάλωνε, ακριβώς όπως κάνει και ένα φυτό. 


Όσο περισσότερο τον τρέφαμε και τον τρέφουμε με την ίδια μας τη σκέψη, με εικόνες και φοβικά συναισθήματα, τόσο περισσότερη δύναμη του δίνουμε και τόσο περισσότερο χώρο καταλαμβάνει στη ζωή μας. Και αυτός ο μικρός σπόρος καταλήγει μετά από λίγο καιρό, αντλώντας από μας όλη την ενέργεια και τη διάθεση για ζωή, να γίνει κάτι τεράστιο, σαρκοβόρο και ψυχοφάγο.

Οι φόβοι δημιουργούνται από εμάς τους ίδιους και αυτός είναι ο μηχανισμός υλοποίησής τους. Αν λέμε συνέχεια ότι φοβόμαστε αυτό ή εκείνο, τότε είναι σαν να προκαταβάλλουμε τον εαυτό μας να φοβάται συνέχεια επιτρέποντας στους φόβους μας να μας εξουσιάζουν και να κυριαρχούν στη ζωή μας.
Αν αρχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στους φόβους μας και στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς, τους ενισχύουμε περισσότερο γιατί τους δίνουμε ενέργεια για να τραφούν. Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι πώς μπορούμε να φέρουμε την αγάπη στη ζωή μας.

Ο φόβος είναι σαν το σκοτάδι. Αν βρισκόμαστε κάπου όπου επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να φύγει, είναι να ανάψουμε το φως. Δεν ασχολούμαστε με το σκοτάδι αλλά με το φως. Φέρνουμε το φως στη ζωή μας. Και σ’ αυτήν την περίπτωση το φως είναι η Αγάπη.

Αν δεν αντιμετωπίζουμε το φόβο σαν αρρώστια ή σαν αδηφάγο τέρας που θέλει να μας εξουσιάσει, αλλά σαν σύμπτωμα που έρχεται να μας αφυπνίσει και να μας επισημάνει ότι δεν πρέπει να χαραμίζουμε τη ζωή και τα όνειρά μας, τότε θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τι δεν πάει καλά με μας και να δούμε τι είναι αυτό που ουσιαστικά μας απομακρύνει από την αγάπη.
Την ίδια την ενέργεια που θα χρησιμοποιούσαμε για να πολεμήσουμε και να διώξουμε τους φόβους μας μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να νιώσουμε την αγάπη μέσα μας και γύρω μας.




Προτεινόμενο σεμινάριο Αυτοβελτίωσης: "ΟΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Μέσα απο το Βιωματικό Εργαστήρι Αυτοβελτίωσης «Μεταμορφώνοντας τη Ζωή μας με το Φιλί της Πεταλούδας» την Παρασκευή 18/11 θα προσεγγίσουμε τους φόβους μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ¨ρίξουμε¨ φως στα σκοτάδια μας και πλησιάζοντας τον φοβικό εαυτό μας να του δώσουμε όχι μόνο τη "γνώση" αλλά και την κατανόηση και την αγάπη που χρειάζεται. 

Ακόμα θα προσεγγίσουμε ¨το φόβο της Αγάπης¨… 
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται για σκεφτείτε, πόσες φορές θέλουμε αγάπη και συναντάμε φόβο. Και πόσες φορές σε αυτό το φόβο απαντάμε με φόβο γιατί περιμένουμε ο άλλος να κάνει το ¨βήμα αγάπης¨ για να μπορέσουμε να αφεθούμε και να εμπιστευτούμε…

Μη ξεχνάτε, μόνο αν είμαστε συνειδητοί, μόνο αν πλησιάσουμε τους φόβους μας, αν τους δούμε με κάθε λεπτομέρεια, αν κατανοήσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει να φοβόμαστε, μόνο τότε μπορούμε να απελευθερωθούμε από αυτούς και να φέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή στη ζωή μας…


Περισσότερα για το εργαστήρι Αυτοβελτίωσης 
«Μεταμορφώνοντας τη Ζωή μας με το Φιλί της Πεταλούδας» στο
http://pulseoflove.blogspot.gr/2016/09/blog-post_72.html#more



namaste
despoina palamari