Pulse of love 10/12/2013

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μεταμορφώνοντας τη Ζωή μας με "το φιλί της πεταλούδας"

Βιωματικό Εργαστήρι Αυτοβελτίωσης 2016- 2017



Ότι και να λες εσύ... 
εγώ το ξέρω “είμαστε πεταλούδες”
γεννηθήκαμε με το χάρισμα της μεταμόρφωσης.
Απλά κάποιοι δεν μπαίνουν ποτέ μέσα στα κουκούλια τους 
άλλοι αποκοιμούνται μέσα σε αυτά
άλλοι όταν βγαίνουν δεν το πιστεύουν 
και δεν κουνάνε ποτέ τα φτερά τους
και άλλοι απολαμβάνουν το δώρο της αλλαγής την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



"το φιλί της πεταλούδας" 
Κάθε πρώτη και τρίτη Παρασκευή στους επόμενους μήνες 19:00-21:30 στο «Αλφάβητο Ζωής» Απόλλωνος 4 Σύνταγμα (3' από το μετρό) 

Έχεις τη Δύναμη και το Δικαίωμα να Αλλάξεις τη Ζωή σου και να αποκτήσεις περισσότερη Αγάπη και Ελευθερία. Δεν υπάρχει κανένας και τίποτα που να μπορεί να σε περιορίσει παρά μόνο ο "κατασκευασμένος" εαυτός σου,  η εμμονή σου στην αυτολύπηση και στη δυστυχία, ο τρόπος που αυτοτιμωρείσαι και τιμωρείς γιατί βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι "δεν αξίζεις την Αγάπη"...  

Ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή να πεις stop σε οτιδήποτε σε κρατά εγκλωβισμένο/η και να αναρωτηθείς;
«Αυτή τη Zωή θέλω να Zω;»
«Αυτή τη Ζωή Αξίζω να Ζω;»


Κι αν αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα για την πολυπόθητη αλλαγή έλα μαζί μας στο εργαστήρι αυτοβελτίωσης Μεταμορφώνοντας τη Ζωή μας με "το φιλί της πεταλούδας για να συναντήσεις Εσένα. 
Να αναγνωρίσεις ότι σε πληγώνει, σε εγκλωβίζει, σε περιορίζει, σε θυμώνει και γεμάτος/η κατανόηση να προσεγγίσεις τον πληγωμένο σου εαυτό μέσα από μια ¨άλλη¨ ματιά. Να τον αγκαλιάσεις και να τον θεραπεύσεις. 
Να θυμάσαι ότι ανοίγοντας την καρδιά σου και αντικρύζοντας τις πληγές σου, ανοίγεις ταυτόχρονα τα φτερά σου και είσαι έτοιμος να γνωρίσεις μια νέα ελευθερία που θα σε οδηγήσει στους ουρανούς της Αγάπης.

Ο πιο αποτελεσματικός θεραπευτής βρίσκεται μέσα σου
Η ενέργεια και η συνειδητότητα είναι οι πιο δυνατοί, οι πιο αποτελεσματικοί θεραπευτές που υπάρχουν αλλά, δεν θα είχαν καμιά δύναμη, αν το σώμα δεν ανταποκρινόταν. Το σώμα έχει ανά πάσα στιγμή την συναίσθηση των πάντων. Γνωρίζει τι σκέφτεται ο εγκέφαλος, σε ποια συναισθηματική κατάσταση βρισκόμαστε και ποιες είναι οι βαθύτερες πεποιθήσεις μας γιατί όλες είναι καταγεγραμμένες στην κυτταρική του μνήμη.


Αλλάζοντας την συνειδητότητά μας και τον τρόπο που κυλά η ενέργεια μέσα μας αλλάζει όχι μόνο το πως νιώθουμε το σώμα, αλλά και ο τρόπος που αντικρίζουμε τη ζωή. Μετουσιώνοντας, μεταμορφώνοντας αυτά που συνήθως λέμε "αρνητικά" συναισθήματα, αρχίζουμε να βαδίζουμε στο μονοπάτι της πληρότητας και της γαλήνης.


Η πολυπόθητη αλλαγή έρχεται μέσα από το σώμα και η Ηχοθεραπεία (Ενεργητικοί Διαλογισμοί, Κινητική Έκφραση, Θεατρικά και Συστημικά Παιχνίδια, Ταξίδια Φαντασίας, Διαλογιστικές Αναπνευστικές Ασκήσεις), ο Ήχος από τις ηχογαβάθες και τα γκογκ και η ανθρώπινη επαφή θα μας οδηγήσουν να νιώσουμε και να "ακούσουμε" το σώμα μας, να δούμε τις πληγές μας και να συνειδητοποήσουμε με ποιο τρόπο μπλοκάρουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας στην καθημερινότητά μας. 
Το ηχομασάζ που θα δεχτούμε σε κάθε μας συνάντηση, σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι, θα μας διευκολύνει να αφομοιώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις συνειδητοποιήσεις και θα μας  οδηγήσει ευκολότερα να βαδίσουμε στο μονοπάτι της μεταμόρφωσης. 


Τα θέματα των συναντήσεων μας 
Τα συναισθήματα είναι μια σφαίρα, στον πυρήνα της οποίας υπάρχει η αγάπη. Στα εξωτερικά στρώματα της σφαίρας θα συναντήσουμε τον θυμό. Προχωρώντας προς το κέντρο θα βρούμε πρώτα τον φόβο και μετά τον πόνο. Χρειάζεται να περάσουμε μέσα από όλα αυτά τα στρώματα για να έρθουμε στο κέντρο μας. Για να μπορέσουμε να βιώσουμε ολοκληρωτικά την αγάπη χρειάζεται να μπορούμε να βιώνουμε τα συναισθήματα της επιβίωσης που είναι ο θυμός, ο φόβος και ο πόνος. Αν αντιμετωπίσουμε τον θυμό, τον φόβο και τον πόνο, αλλάζει όλη η ενέργεια και ανοίγει ο δρόμος για να φτάσουμε στην πηγή μας που είναι φτιαγμένη από αγνή, καθαρή αγάπη. 

Στο εργαστήρι Μεταμορφώνοντας τη Ζωή μας με "το φιλί της πεταλούδας" θα περάσουμε μέσα από το μονοπάτι του Θυμού, του Φόβου και του Πόνου (εσωτερικός κριτής και εσωτερικό παιδί) για να συναντήσουμε τα αρχέτυπα του άντρα και της γυναίκας μέσα μας (Ταντρική Αλχημεία) και αφού τα φέρουμε σε ισορροπία θα έρθουμε σε επαφή με τους Προγόνους μας ώστε να ενδυναμώσουμε τα ταλέντα της ψυχής μας (Αρχέγονη Εμπιστοσύνη) και να οδηγηθούμε να συναντήσουμε τον Αληθινό Εαυτό μας, απελευθερώνοντας όλο το ενεργειακό δυναμικό μας ώστε να βιώνουμε την Αγάπη στην καθημερινότητα μας.



Οι συναντήσεις μας

"Μετουσιώνοντας τον θυμό μας":  7 & 21 Οκτωβρίου
Σε αυτή τη συνάντηση θα μάθουμε πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε το δηλητήριο του Θυμού σε ένα αλχημικό ελιξίριο ΖΩΗΣ, δίνοντας στον εαυτό μας όλη αυτή τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται να έχει.

"Εγώ και οι Φόβοι μου":  4 & 18 Νοεμβρίου
Ο φόβος που τον αποδεχόμαστε γίνεται ελευθερία. Ο φόβος που τον αρνούμαστε, που τον απορρίπτουμε, που αποφεύγουμε να τον κοιτάξουμε γίνεται τέρας που μας κατασπαράζει καθημερινά. Σε αυτή τη συνάντηση θα δούμε τους φόβους μας και για πρώτη φορά ίσως θα τους μιλήσουμε και θα τους δείξουμε το ποιος ορίζει και διαφεντεύει τη ζωή μας.

"Συναντώντας τον Εσωτερικό μας Κριτή": 2 Δεκεμβρίου

"Τα θέατρα έλεγχου της Ζωής μας" : 16 Δεκεμβρίου
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ¨μη¨ Απελευθέρωσή μας παίζουν οι ¨ρόλοι¨ που έχουμε επιλέξει να παίζουμε στο θέατρο της Ζωής μας (απόμακρος, ανακριτής, τρομοκράτης, θύμα) καθώς και η τυφλή υπακοή που δείχνουμε στον ¨εσωτερικό μας κριτή¨, που δεν ικανοποιείται με τίποτα και που δεν σταματά να μας κριτικάρει σε ό,τι και αν κάνουμε.
Μήπως ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε και να απελευθερωθούμε;


Οι συναντήσεις μας συνεχίζονται και την νέα χρονιά το 2017

"Θεραπεύοντας το Εσωτερικό μας Παιδί": 13 & 20 Ιανουαρίου
Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο θα προσεγγίσουμε «την πρώτη μας αναπνοή» και το εσωτερικό μας παιδί. Μέσα από διαλογιστικές τεχνικές με την μέθοδο της ηχοθεραπείας θα του δώσουμε την ευκαιρία να εκφράσει σε μας τους ίδιους, όλα όσα έχει κρατήσει, όλο αυτόν τον καιρό μέσα στην καρδούλα του ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί.

"Ταξιδεύοντας στα συναισθήματα" : 3 Φεβρουαρίου
(διαλογισμός κάθαρσης)
Ένα διαλογιστικό ταξίδι όπου θα μας πάει να περπατήσουμε πάνω στη γέφυρα των συναισθημάτων για να μάθουμε πώς να μην ταυτιζόμαστε με αυτά. Πως να μην αγκιστρωνόμαστε πάνω τους αλλά να τα αφήνουμε να περνάνε και εμείς, να παραμένουμε στο κέντρο μας, έτοιμοι κάθε στιγμή να διαχειριστούμε μια καινούργια συναισθηματική συνθήκη

"Γνωρίζοντας το Σώμα, τον Γνωστό Άγνωστο":  17 Φεβρουαρίου 
Το σώμα έχει ανά πάσα στιγμή την συναίσθηση των πάντων. Γνωρίζει τι σκέφτεται ο εγκέφαλος, σε ποια συναισθηματική κατάσταση βρισκόμαστε και ποιες είναι οι βαθύτερες πεποιθήσεις μας γιατί όλες είναι καταγεγραμμένες στην κυτταρική του μνήμη. Αλλάζοντας την συνειδητότητα μας και τον τρόπο που κυλά η ενέργεια μέσα μας αλλάζει όχι μόνο το σώμα αλλά και ο τρόπος που αντικρίζουμε τη ζωή. 

"Επαφή με τα Αρχέτυπα":  3  & 17 Μαρτίου
Σε αυτή τη συνάντηση θα κάνουμε ένα εσωτερικό ταξίδι για να έρθουμε σε επαφή τις αρχετυπικές μορφές του άντρα και της γυναίκας μέσα μας. Θα τις αναγνωρίσουμε και ταυτόχρονα θα συμφιλιωθούμε με την ύπαρξη τους. Θα κατανοήσουμε τον τρόπο που υπάρχουν μέσα μας και θα πάρουμε απαντήσεις από αυτές για οτιδήποτε νιώθουμε ότι δεν ρέει στην ζωή μας και δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Επαφή με τους Προγόνους και Αρχέγονη Εμπιστοσύνη": 7 Απριλίου 
Ο  κάθε άνθρωπος είναι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του. Το παρελθόν δεν είναι μόνο ότι έχει ζήσει μέχρι σήμερα κάποιος, αλλά εμπεριέχει όλους τους προγόνους του και όλες τις ενέργειες και τις επιρροές που προέρχονται από αυτούς και τον επηρεάζουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο στη ζωή του. Σε αυτό το εργαστήρι θα ενδυναμωθούμε ενεργειακά λαμβάνοντας όλα τα δώρα που έχει φέρει η Ψυχή μας από το ¨παρελθόν¨ είτε τα γνωρίζουμε είτε όχι.

"Ο θρόνος" : 28 Απριλίου 

"Αγκαλιάζοντας τον Θεϊκό Εαυτό μας" : 5 Μαΐου
Βαδίζοντας πάνω στον δρόμο της καρδιάς, με την βοήθεια της Ηχοθεραπείας και των ήχων από γκογκ και ηχογαβάθες θα προσεγγίσουμε τον Εαυτό μας και θα αποκαλύψουμε την θεϊκότητα μέσα μας, επιτρέποντας στο εσωτερικό μας Φως να λάμψει.

"Το πέταγμα της Πεταλούδας" : 19  Μαΐου
Ένα εορταστικό EVENT ολοκλήρωσης. 
“Γιορτάζοντας τον Εαυτό μας”.





Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου
«Αλφάβητο Ζωής» 
Απόλλωνος 4 Σύνταγμα 
(3’ από το μετρό)
1ος όροφος


Πληροφορίες:   210 3313713  &  6973216895

Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη

Κόστος Συμμετοχής : 20 ευρώ 



namaste
despoina palamari



Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις.



Φωτογραφικό υλικό από τον προηγούμενο κύκλο 
"το φιλί της πεταλούδας" 
την περίοδο 2015- 2016

foto by Anna Erodiou


"μετουσιώνοντας το θυμό μας" 


'Εγώ και οι φόβοι μου" 



"ο εσωτερικός κριτής" 



Τα θέατρα έλεγχου της Ζωής μας  



"Θεραπεύοντας το Εσωτερικό μας Παιδί" 

επαφή με τα αρχέτυπα 



πρόγονοι και αρχέγονη εμπιστοσύνη 



Ο Θρόνος




Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την Δέσποινα Παλαμάρη στα: