Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ενεργειακός Καθαρισμός για τα Τσάκρα

Η καθημερινότητα και η ανάγκη για επιβίωση, το άγχος, το στρες και η συναισθηματική φόρτιση μπορούν να μπλοκάρουν τα ενεργειακά μας κέντρα και να τα αποσυντονίσουν με αποτέλεσμα να μην ρέει η ενέργεια στο σώμα μας. Η ζωντάνια τότε δίνει τη θέση της στην κούραση, και το κέφι μας για ζωή εξαφανίζεται. 
Ένας καλός ενεργειακός καθαρισμός στα τσάκρα μας μπορεί να μας επαναφέρει στην κατάσταση της υγείας και της ευεξίας.
Η παρακάτω διαλογιστική άσκηση συμβάλλει στον καθαρισμό των ενεργειακών μας κέντρων και στην αποκατάσταση της ροής της ενέργειας μέσα στο σώμα μας. 


Ο καθαρισμός των τσάκρα
Μπορείς να καθίσεις ή να ξαπλώσεις κάπου ήσυχα για να κανείς την άσκηση. 
Φέρε τις παλάμες σου, ενωμένες όπως στην προσευχή, μπροστά στο στήθος σου. Κλείσε τα μάτια και πάρε μερικές βαθιές και συνειδητές αναπνοές. Άφησε τις σκέψεις σου απλά να περνάνε, μην τις προσέχεις, συνεχίζοντας να εισπνέεις και να εκπνέεις.

Ανέπνευσε βαθιά... εξέπνευσε… Εισπνοή... εκπνοή. Ανέπνευσε αρκετές φορές βαθιά.

Οραματίσου μια γαλαζοπράσινη φωτιά να καίει δεξιά σου. Μέσα σε αυτήν θα ρίξεις όλα τα ενεργειακά σκουπίδια που θα αφαιρέσεις από τα ενεργειακά σου κέντρα…

Στη συνέχεια λύσε τα χέρια σου, τίναξε τα δυνατά και ξανατοποθέτησέ τα σε θέση προσευχής. Πρόσεξε την ενέργεια που διαπερνά τα ακροδάχτυλά σου. Απομάκρυνε αργά και σταδιακά τις παλάμες σου και συνέχισε να αισθάνεσαι την ενέργεια να  ρέει σε αυτές. Μπορεί να νιώσεις μια αίσθηση ζεστασιάς, ένα μούδιασμα  ή ένα απαλό γαργαλητό.

Φέρε το δεξί σου χέρι πάνω από το πρώτο σου τσάκρα, περίπου 5 εκ. έξω από το σώμα σου. Νιώσε την ενέργεια του να περιστρέφεται δεξιόστροφα. Ξεκίνησε τώρα να «καθαρίζεις» το τσάκρα, γυρίζοντας το χέρι σου δέκα φορές αριστερόστροφα (αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού) με αργές κινήσεις.

Φαντάσου τα δάχτυλα σου να μπαίνουν μέσα στο τσάκρα και νιώσε την ενέργεια του. Νιώσε που είναι ζεστό και που κρύο, μπλοκαρισμένο ή ανάγλυφο. Νιώσε πως με το αντίστροφο γύρισμα ένα ρεύμα τοξικής ενέργειας αφήνει το τσάκρα και ρέει μέσα στη Γη. Απομάκρυνε το χέρι σου από το τσάκρα και τίναξε το πάνω από την γαλαζοπράσινη φωτιά απελευθερώνοντας ό,τι μάζεψες.

Ξανατοποθετείς το χέρι σου πάνω από το πρώτο τσάκρα και αυτή τη φορά με 10 δεξιόστροφες κινήσεις το φορτίζεις με ζωτική ενέργεια. Μετά αποσύρεις το χέρι σου συνεχίζοντας να έχεις την προσοχή σου  για λίγο ακόμα στο πρώτο σου ενεργειακό κέντρο. Οραματίσου ότι αναπνέεις μέσα από αυτό. Όταν νιώσεις ότι μπορείς να προχωρήσεις, περνάς στο επόμενο τσάκρα.

Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζεις και ενεργοποιείς όλα σου τα τσάκρα. 

Χρειάζεται να ξέρεις ότι σε κάθε τσάκρα αντιστοιχούν συγκεκριμένα συναισθήματα. Γι’ αυτό λόγο μπορεί κατά το καθάρισμα τους να εμφανιστούν κάποια συναισθήματα ή αναμνήσεις. Αν εμφανιστούν επέτρεψε τους να ρέουν μέσα από εσένα χωρίς να τα αναλύεις. Μείνε συγκεντρωμένος/η στην πρόθεση της θεραπείας χωρίς να αναζητάς εξηγήσεις.  
Για παράδειγμα μπορεί στο δεύτερο τσάκρα να θυμηθείς την τελευταία φορά που είχες φοβηθεί ή βρισκόσουν σε κίνδυνο. Μπορεί ακόμη και να ξαναβιώσεις αυτό το συναίσθημα. Αν συμβεί αυτό άφησε ότι βγει να περάσει από μέσα σου σαν ένα απαλό ρεύμα αέρα. Εάν αναπνεύσεις μερικές φορές βαθιά ότι βγήκε θα εξαφανιστεί από μόνο του. Μπορεί ακόμη να μη νιώσεις τίποτε απολύτως. Μην ανησυχείς - είτε νιώσεις κάτι είτε όχι η άσκηση αυτή έχει πολύ μεγάλη δύναμη και επιδρά θεραπευτικά.

Συνέχισε το «καθάρισμα» και στα άλλα τσάκρα αλλά πρόσεχε να κλείνεις το κάθε τσάκρα πάντα με δεξιόστροφες κινήσεις και αναπνοή μέσα από αυτό.

Μόλις τελειώσεις αυτή τη διαδικασία φαντάσου ότι έρχεται θάλασσα και παίρνει μαζί της την γαλαζοπράσινη φωτιά. Παίρνει και ότι έχεις πετάξει μέσα της. 

Μπορείς αν θές στη συνέχεια να κάνεις την αναπνοή της επτάφωτης λυχνίας. 

Επτάφωτη λυχνία
Στέλνεις την προσοχή σου στο πρώτο σου τσάκρα και φαντάζεσαι ότι εισπνέεις μέσα από αυτό. Στη συνέχεια εκπνέεις από το δεύτερο σου τσάκρα. Εισπνέεις άλλη μια φορά από το πρώτο και εκπνέεις από το τρίτο αυτή τη φορά. Εισπνέεις πάλι από το πρώτο και εκπνέεις από το τέταρτο. 
Συνεχίζεις με αυτόν τον τρόπο και στα υπόλοιπα τσάκρα και ολοκληρώνεις την επτάφωτη λυχνία κάνοντας το ίδιο για ολα τα τσάκρα για επτά φορές. 

Μόλις τελειώσεις και τους επτά κύκλους βάζεις τα χέρια σου το ένα πάνω στο άλλο στο στήθος σου και παίρνεις τρεις βαθιές φυσικές αναπνοές. 

Σταδιακά νιώθεις το φυσικό σου σώμα στο εδώ και τώρα. Και όποτε είσαι έτοιμος ανοίγεις τα μάτια…


namaste 
despoina palamari




περισσότερες πληροφορίες για τα τσάκρα, τα μπλοκαρίσματα τους και τη θεραπεία τους στο: http://pulseoflove.blogspot.gr/p/blog-page_11.html