Pulse of love 10/12/2013

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η βιογραφική εργασία και το γενεαλογικό δέντρο

Η βιογραφία του κάθε ανθρώπου είναι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του. Το παρελθόν δεν είναι μόνο ότι έχει ζήσει μέχρι σήμερα κάποιος, αλλά εμπεριέχει όλους τους προγόνους του και όλες τις ενέργειες και τις επιρροές που προέρχονται από αυτούς και τον επηρεάζουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο στη ζωή του.
Κάθε άνθρωπος γεννιέται με μια ειδική αποστολή που είναι ο κινητήριος μοχλός για όλες τις ασυνείδητες πράξεις του. Ένας από τους στόχους που θέτουμε όταν διερευνούμε την βιογραφία μας είναι να βρούμε αυτήν την ειδική αποστολή, το ιερό καθήκον που έχουμε και ήρθαμε να εκπληρώσουμε σε αυτή τη ζωή.

«Η εργασία με την βιογραφία είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης». 


Φωτίζοντας με προσοχή και ακρίβεια τη ζωή, το παρελθόν, το παρόν και τις μη βιωμένες δυνατότητες, η βιογραφική εργασία συμβάλλει στην αυτογνωσία και προάγει την προσωπική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. 
Το γενεαλογικό δέντρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βιογραφίας μας και φτιάχνοντάς το ψάχνουμε όλους τους κρυμμένους θησαυρούς, όλα τα δώρα που μας έρχονται από το παρελθόν, με στόχο να τα γνωρίσουμε και να τα αξιοποιήσουμε.
Συνήθως όταν κοιτάμε στο παρελθόν μας εστιάζουμε στα προβλήματα που έχουμε ζήσει και στα εμπόδια που έχουμε αντιμετωπίσει επιβεβαιώνοντας, οι περισσότεροι από μας, για μια ακόμη φορά, πόσο άτυχοι και δυστυχισμένοι ήμασταν και πόσο μεγάλες πληγές υπάρχουν μέσα μας. Εστιάζουμε μόνο στο αρνητικό, χωρίς να συνειδητοποιούμε τα εφόδια που μας έδωσε το κάθε γεγονός που ζήσαμε ξεχωριστά, για να δυναμώσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Με τη βοήθεια της Hχοθεραπείας και στα διάφορα "setting" της βιογραφικής εργασίας που χρησιμοποιεί ο Ηχοθεραπευτής μπορεί ο καθένας από εμάς να "ταξιδέψει" σε όλο το φάσμα της ζωής του και με τη συνοδεία των ήχων (γκογκ και ηχογαβάθες) να επιτρέψει στο υγειές "κομμάτι" που υπάρχει μέσα του, στο ανεπηρέαστο "κομμάτι" από προσδιορισμούς και εμπόδια, να δονηθεί και να επηρεάσει συνολικά την κατάσταση του.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε  την οπτική που έχουμε για τη ζωή μας και να θέσουμε ή να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Είναι σημαντικό όμως να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να έχουμε την πρόθεση για αλλαγή.


namaste
despoina palamari





Μια εικόνα χίλιες λέξεις
φωτογραφικό υλικό από το εργαστήρι 
"Επαφή με τους προγόνους και αρχέγονη εμπιστοσύνη"


foto by anna erodiou
https://web.facebook.com/anny.tsikniadopoulou?hc_location=ufi&pnref=story



"Επαφή με τους προγόνους"


"Επαφή με τους προγόνους"