Pulse of love 10/12/2013

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τι είναι Τάντρα

Τάντρα είναι η καθημερινή έκσταση. Είναι το σταθερό ρεύμα της ευχάριστης ζωντάνιας που μας συνδέει με την Πηγή μας, που μπορεί να γίνει αληθινή και μόνιμη κατάσταση όταν ερωτευτούμε την ζωή και την αγκαλιάσουμε σαν εραστή ή σαν ερωμένη. 
Margot Anand

Το μονοπάτι της Τάντρα είναι Πνευματικό και ταυτόχρονα Θεραπευτικό. Όποιος περπατά σε αυτό αντιλαμβάνεται και εκτιμά τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητα ως ένα Συνειδητό Διαλογισμό. Δεν αρνείται τίποτα, δεν φοβάται τίποτα, γιατί γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί την ενέργεια, πώς να την μετασχηματίζει και πάνω απ’ όλα γνωρίζει πως τα πάθη, εφόσον μετασχηματιστούν, είναι ένα ισχυρότατο καύσιμο για τη φώτιση.
Η Τάντρα είναι ένα μονοπάτι μεταμόρφωσης, υπερβάσης και παράδοσης. Ο τρόπος για να την γνωρίσεις δεν είναι η μαχητική διάθεση αλλά η απόλυτη χαλάρωση. Όταν είσαι χαλαρωμένος, απόλυτα δεκτικός, τότε τα ¨μυστικά¨ θα σου παρουσιάζονται. Και αργά ή γρήγορα θα μάθεις ότι η σεξουαλική πράξη δεν γεννά μόνο ζωή αλλά μπορεί να σου δώσει περισσότερη ζωή.  
Η ζωοδότρα δύναμη της σεξουαλικής ενέργειας μπορεί να σε μεταφέρει σε άλλες διαστάσεις αρκεί να είσαι παραδομένος και να πλέεις μαζί της. Όταν κινείσαι μαζί της με πλήρη συνειδητότητα τότε το ίδιο το σώμα γίνεται Ναός, ένας τόπος ιερός. Μέσα σε αυτόν τον Ναό, Σώμα και Ψυχή γίνονται ένα και νιώθεις ότι είσαι από πάντα ενωμένος με το Θεό.Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να σταματήσεις να μάχεσαι τον εαυτό σου. Χρειάζεται να τον αποδεχτείς. Αποδέξου τα ταλέντα και τις αδυναμίες σου. Τον φωτισμένο αλλά και τον σκιερό εαυτό σου. Μπορείς να θυμώνεις, να θυμώνεις με όλο σου το είναι αλλά να είσαι συνειδητός, Να παραμένεις στο κέντρο σου. Όταν είσαι συνειδητός ο θυμός μεταμορφώνεται, γίνεται συμπόνια.
Ο Θεός και ο διάβολος βρίσκονται μέσα σου και όταν είσαι συνειδητός τίποτα δεν μπορεί να είναι διαβολικό. Για την Τάντρα όλα είναι ιερά, όλα είναι θεϊκά.
Η Τάντρα δέχεται πλήρως την ολότητά σου, έτσι όπως ακριβώς είσαι, δεν προσπαθεί να σε αλλάξει, να διώξει τίποτα από πάνω σου. Δεν διχάζει, είναι πέρα από την ηθική, δεν βάζει κάτι «καλό» και κάτι «κακό» μέσα σου προτρέποντας να αγκαλιάσεις το ένα και να αγωνιστείς εναντίον του άλλου
 

Η Τάντρα λέει: Αποδέξου τον κόσμο. Αποδέξου το σώμα σου και οτιδήποτε υπάρχει σε αυτό. Διώξε μακριά τις αρνητικές σκέψεις, την κριτική και χαλάρωσε.
Αν θες η ζωή σου να γίνει μια ζωή αγάπης χρειάζεται να χαλαρώσεις. Όταν είσαι σε ένταση, όταν βάζεις στόχους και σκοπούς στη ζωή σου και κινείσαι μόνο για να ολοκληρωθούν αυτοί στο μέλλον, τότε θα είσαι μόνιμα σε ένταση και θα απομακρύνεσαι συνέχεια από την αγάπη. Το ταντρικό μονοπάτι αφορά το παρόν. Τη ζωή στο εδώ και στο τώρα.
 

Η Τάντρα λέει: Η αγάπη είναι πάντα εδώ, πάντα στο παρόν. Όταν απολαμβάνεις την αγάπη δεν σε αφορά το παρελθόν και αδιαφορείς τελείως για το μέλλον γιατί είναι κάτι που δεν υπάρχει.

Μεγαλώνοντας, ειδικά στον δυτικό κόσμο σταματήσαμε να αισθανόμαστε το άγγιγμα και αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο απόσταση μεταξύ μας. Δημιουργώντας τις συνθήκες να εκμεταλλευόμαστε ο ένας τον άλλον.
Όταν μόνο το σεξ υπάρχει μέσα στο μυαλό των δυο εραστών τότε εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον. Ο άλλος είναι απλά ένα εργαλείο που τους βοηθά να φτάσουν σε μια σεξουαλική, εγωιστική ικανοποίηση. Τότε η ένωση τους έχει μια καθαρά σωματική, ενστικτώδης ορμή, αποσυνδεμένη από την καρδιά και το Πνεύμα.
Όταν το σεξ μεταμορφωθεί σε αγάπη, οι δυο εραστές κινούνται χαλαροί στο εδώ και τώρα. Χωρίς σκέψη, χωρίς παρελθόν και μέλλον, χωρίς χρόνο απολαμβάνουν την αγάπη, απολαμβάνουν την αιώνια ζωή λιώνοντας ο ένας μέσα στον άλλον.
Και όταν ξεχάσουν τελείως το εγώ τους και παραδοθούν στην εμπειρία τότε η αγάπη μεταμορφώνεται σε φως, σε μια ολοκληρωτική διαλογιστική εμπειρία, σε μια μυστικιστική κορύφωση. Απλά κυλάνε, χάνονται μέσα στην ενέργεια της αγάπης, και ταυτόχρονα υπάρχουν ο ένας μέσα στον άλλον.

Στόχος της Τάντρα είναι να γνωρίσουμε τα συναισθήματά μας αλλά και του συντρόφου μας (Ενσυναίσθηση). Να χρησιμοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο την ενέργειά μας ώστε η σωματική και σεξουαλική ενέργεια, στην ένωση μας, να γίνει ένα με την κοσμική ενέργεια. Να γίνουμε ένα με το Σύμπαν!
O πολιτισμός μας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η σεξουαλική ενέργεια είναι η φυσική έκφραση της πνευματικής μας δύναμης. Όταν μπαίνουμε στην σεξουαλική ένωση με ευλάβεια τότε χρησιμοποιούμε αυτή τη δύναμη και γνωρίσουμε τις ιερές διαστάσεις της ζωής
Η ομορφιά και σοφία της Τάντρα βρίσκεται στο ότι αποδέχεται τη σεξουαλική ενέργεια σαν μια πύλη που περνώντας την μπορείς να ενωθείς με την λεπτοφυή κοσμική ενέργεια του Σύμπαντος
 

Δέσποινα Παλαμάρη
namaste