Pulse of love 10/12/2013

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Θεραπευτική γιόγκα

Κάθε Δευτέρα 19:00-20:30 στο ΙΑΘΕΙΗΝ 
(Ανατολικής Ρωμυλίας & Θράκης 138 Πετρούπολη)  

Η θεραπευτική γιόγκα είναι ένα σύστημα δράσης μέσα στη μη δράση. Συνδυάζει την κίνηση με την αναπνοή σε πολλές στάσεις-πόζες που όλες συνδέονται με μια συνεχή ροή. Προσφέρει δύναμη, ευκαμψία, καθαρό νου και ενεργειακή τόνωση. Φέρνει μια κατάσταση ευεξίας σε πολλά επίπεδα και βοηθά να έχεις μια αίσθηση εσωτερικής πληρότητας χαρίζοντας σου δώρα γαλήνης, αρμονίας, χαράς και αγάπης. 
Ταυτόχρονα σε συνδυασμό με την Pranayama (αναπνευστικές τεχνικές), τους θεραπευτικούς οραματισμούς, τα ταξίδια φαντασίας και τις διαλογιστικές ασκήσεις αρχίζεις να βιώνεις την κατάσταση της εσωτερικής ακινησίας, την κατάσταση του ¨μη νου¨.
Και όταν δεν κινείσαι ούτε προς το μέλλον ούτε προς το παρελθόν τότε αρχίζεις να κινείσαι μέσα σου, έρχεσαι στο ¨κέντρο¨ σου και σταδιακά αρχίζεις να μεταμορφώνεσαι. Αλλάζεις την οπτική γωνία που μέχρι τώρα έβλεπες και αντιλαμβανόσουν όχι μόνο τους άλλους τους ανθρώπους και τις γύρω καταστάσεις αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό...


Η πραγματική πρόκληση για την ζωή είναι να καταφέρεις να παραμένεις μαζί με τον εαυτό σου ενώ ταυτόχρονα επικοινωνείς με τους άλλους. Να ανταποκρίνεσαι στους ανθρώπους και στα γεγονότα διατηρώντας την αίσθηση της εσωτερικής αρμονίας και πληρότητας.



Ποιος είναι ο στόχος της θεραπευτικής γιόγκα
.
Μπορούμε να παρομοιάσουμε τη ζωή μας σαν ένα κήπο που χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση. Ο καθένας από μας είναι κηπουρός, υπεύθυνος για τον δικό του κήπο και ως καλός κηπουρός έχει την υποχρέωση να σκαλίζει να ξεχορταριάζει, να σπέρνει, να φυτεύει, να ποτίζει, και φυσικά όταν έρθει η ώρα, να παίρνει τους καρπούς από τον κήπο του.
Οι κήποι που είναι γεμάτοι αγριόχορτα δεν μπορούν να δώσουν σοδειά. Και τα αγριόχορτα στον κήπο της ζωής είναι οι αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις, οι προγραμματισμοί και τα παράγωγα τους (πόνος, κατάθλιψη, άγχος, πανικός, φόβος, απελπισία, ακαμψία) που μας απομακρυνθούν από τον Εαυτό μας. Αυτά τα αγριόχορτα δημιουργούν τις αρρώστιες στο σώμα, στο πνεύμα και την ψυχή μας.
Αντίθετα οι θετικές σκέψεις είναι οι σπόροι για καινούρια, υγιή φυτά και τα θετικά συναισθήματα (πίστη, αγάπη προς τον εαυτό, αισιοδοξία κ.α) είναι το νερό που θα τα θρέψει και θα τα μεγαλώσει.
Η θεραπευτική γιόγκα και οι τεχνικές της (asana, αναπνευστικές τεχνικές, θεραπευτικοί οραματισμοί, ταξίδια φαντασίας και διαλογιστικές ασκήσεις) είναι τα εργαλεία που ξεχορταριάζουν τον κήπο και επιτρέπουν στα καινούρια φυτά να αναπτυχθούν και στα παλιά να ανθίσουν.
Όταν ο καθένας από μας γίνει κηπουρός της πραγματικότητάς του τότε η αυτοθεραπεία και η μεταμόρφωση είναι δυνατή και θα έχουμε την δυνατότητα να γευτούμε τους καρπούς των κοπών μας. 



Πληροφορίες: 210 - 57 44 997
Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη