Pulse of love 10/12/2013

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Απεξαρτηθείτε από το Παρελθόν Σας

Διαλογιστική άσκηση από τον OSHO

Η λύπη δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ίδια ενέργεια που θα μπο­ρούσε να είχε γίνει ευτυχία. 
Όταν δεν βλέπετε ότι η ευτυχία σας ανθίζει, λυπάστε. Όποτε βλέπετε κάποιον ευτυχισμένο, λυπάστε· γιατί να μην συμβαίνει και σε σας; Μπορεί να συμβεί σ’ εσάς! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να μην γίνει. Απλώς θα πρέπει να επαναπρογραμματίσετε το παρελθόν σας. Για να συμβεί αυτό θα πρέ­πει να παραμερίσετε λίγο, έτσι απλώς κάνετε μερικές προσπάθειες ν’ ανοιχτείτε.


Αρχίστε έναν διαλογισμό τη νύχτα. Απλώς αισθανθείτε ότι δεν είστε καν ένα ανθρώπινο πλάσμα. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο ζώο θέλετε. Εάν σας αρέσουν οι γάτες, εντάξει. Εάν σας αρέσουν οι σκύλοι, εντάξει... ή μια τίγρης - αρσενικό, θηλυκό ζώο, ό,τι σας αρέσει. Απλώς επιλέξτε ένα ζώο, αλλά μετά μείνετε σταθεροί σ’ αυτό. Γίνετε αυτό το ζώο. Κινηθείτε στα τέσσερα μέσα στο δω­μάτιο και γίνετε αυτό το ζώο. 

Για δεκαπέντε λεπτά απολαύστε τη φαντασίωση όσο περισσότερο μπορείτε. Γαβγίστε εάν είστε σκύ­λος και κάνετε πράγματα που κάνουν οι σκύλοι - και κάντε τα πραγματικά! Απολαύστε το. 
Και μην το ελέγχετε, επειδή ένας σκύ­λος δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο. Το να είσαι σκύλος σημαίνει απόλυτη ελευθερία, έτσι οτιδήποτε συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, θα είναι εντάξει. Εκείνη τη στιγμή μην εισάγετε το ανθρώπινο στοιχείο του ελέγχου. Γίνετε πραγματικά σκύλος μ’ έναν σκυλίσιο τρόπο. Για δεκαπέντε λεπτά περιπλανηθείτε μέσα στο δωμάτιο... γαβγίστε, πηδήξτε.

Συνεχίστε να το κάνετε για επτά ημέρες. Θα βοηθήσει. 

Χρειάζεστε λίγη περισσότερη ζωική ενέργεια. Είστε πολύ επιτηδευμέ­νοι, πολύ πολιτισμένοι και αυτό σας ακρωτηριάζει. 

Ο υπερβολικός πολιτισμός παραλύει. Είναι καλός σε μικρές δόσεις, αλλά σε υπερ­βολή γίνεται επικίνδυνος. Θα πρέπει πάντοτε να παραμένετε ικανοί να γίνετε ένα ζώο. 

Εάν μπορείτε να μάθετε να είστε λίγο άγριοι, τα προβλήματά σας θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.